Connect with us

Fantasy

Tájékoztatás a 2020-as FK! Fantasyről – BETELTÜNK!

Sokan érdeklődtetek már, mi lesz a helyzet az idei fantasyvel, most ezzel kapcsolatban szeretnénk tájékoztatni mindenkit. A jövőben átalakul az FK! Fantasy: egy átlátható, jól dokumentált rendszert vezetünk be, amely valódi téttel fog bírni és az utolsó fordulóig bezárólag mindenki számára izgalmas lesz. 

Tavaly 30 fantasy ligánk volt, és sajnos több problémánk is adódott a dologgal. Egyrészt a játékosok egy jelentős része ilyen-olyan okból kifolyólag egyszerűen nem törődött eléggé a csapatával (vagy már eleve a drafton sem vett részt). Ezáltal pedig a többiek számára sokat csökkent az élvezeti faktor, ráadásul 1-1 inaktív játékos az alapszakasz végeredményét is befolyásolhatta, és előfordult, hogy a rájátszásba is félig IR-en lévő kezdővel állt ki valaki. Másrészt ennyi ligát mennyiségileg már nem tudtunk mi személyesen kezelni, így megpróbáltuk kiszervezni a ligák egy részének menedzselését, ami szintén nem működött úgy, ahogy szerettük volna. Láthatóan nem működött elég jól a rendszer, ezért döntöttünk a változtatás mellett.

UPDATE: Mivel végül 15 ligát indítottunk, így kénytelenek voltunk változtatni a szabályokon. A részleteket ide kattintva olvashatjátok el.

Első körben az eddigi osztályokat megszüntetjük, az egész rendszert átalakítjuk:

 • A 2020-as FK! fantasy szezon egy osztályozó lesz, a most elért végeredmények alapján fogjuk felépíteni a 2021-es ligát, ami a tervek szerint így nézne ki:
  1. 150 játékos jelentkezését várjuk (a jelentkezés feltételeiről lentebb bővebben írunk)
  2. Egyetlen 1. osztály lesz, aminek 16 fős lesz a mezőnye (15 játékos + 1 szerkesztő, mint komisszár). Ide a csoportgyőztesek jutnak, illetve az öt legjobb alapszakaszmérleggel rendelkező játékos. Itt nem a mérleg számít majd, hanem a “points for” mutató, ugyanis ez mutatja a legjobban, ki tudta a legjobb csapatot összehozni. A ligák állásáról és a végeredményekről pedig rendszeres tájékoztatást adunk.
  3. Három csoport lesz a 2. osztályban és hat a 3. osztályban (a 90 legrosszabb eredményt elérő játékos kerül a 3. osztályba, a többiek a 2. osztályba).
  4. Feljutásos/kieséses rendszer lesz – ebben nagy változás nincs. A három 2. osztályos csoport győztese és a három legjobb alapszakaszmérleggel rendelkező játékos feljut az első osztályba (természetesen, ha az alapszakasz legjobbja nyeri meg a csoportot, akkor a második legjobb alapszakaszmérleggel rendelkező játékos juthat fel). Ez azt jelenti, hogy az első osztályból majd a leggyengébben szereplő hat játékos ki fog esni. A második-harmadik osztály hasonlóan működik: minden 2. osztályos csoportból kiesik négy játékos, illetve minden 3. osztályos csoport győztese és legjobb alapszakaszmérlegével rendelkező játékosa feljut.
  5. Nem tervezünk háromnál több osztályt (a változtatás jogát fenntartjuk). Bekerülni csak úgy lehet, ha egy már meglévő tag lemondja a részvételt. A helyükre jelentkező minden új játékos automatikusan a 3. osztályból indul. (Ha valaki az első osztályból kiszáll, akkor a legjobb 2.osztályos automatikusan feljut, a helyére pedig a legjobb 3. osztályos kerül).
 • A csoportgyőztesek díjat fognak kapni. Ez lehet ajándéktárgy, plakett, trófea, mez, FK!- újságelőfizetés, a partnereink által felajánlott különdíjak stb. Erről természetesen adunk tájékoztatást remélhetőleg még a szezon megkezdése előtt, illetve az első osztály bajnokai bekerülnek az FK! Hall of Fame-be, a bajnoki címeket pedig nemcsak számon tartjuk, de külön díjazzuk is.
 • Mivel szeretnénk egy olyan Fantasy Ligát létrehozni, amit a résztvevők a lehető legkomolyabb vesznek és presztízst jelent a siker, ezért a korábbi negatív tapasztalatok miatt kénytelenek vagyunk feltételt szabni a jelentkezéshez. Az FK! Fantasy Ligában való részvételnek Nevezési Díja van: 1 havi Patreon-előfizetés (3 dollár + ÁFA). Ez azt jelenti, hogy:
  • csak az aktív Előfizetőink vehetnek részt a játékban (aktív előfizető az, akit a Patreon charge-olt az adott hónapban, tehát szeptember elsején);
  • természetesen a Fantasy mellett az összes prémium tartalmunk is elérhető lesz az aktív előfizetőknek;
  • ha valaki csak Fantasyt szeretne játszani, de olvasni nem, az az első játékhét után nyugodtan lemondhatja az előfizetését, semmilyen hátrány vagy korlátozás nem fogja érni a továbbiakban (ugyanakkor javasoljuk nekik, hogy a hónap végén mondják csak le az előfizetést, mert így legalább addig tudják olvasni a patreonos tartalmakat).

Jelentkezni a fuzovelkifele.fantasy@gmail.com email címen lehet (tárgy: FK! Fantasy 2020). 

Jelentkezés kezdete: 2020.08.26. 09:00 (a korábban beérkező jelentkezéseket nem fogadjuk el!)

Jelentkezés vége: Amint beteltek a helyek (150 fő), várhatóan elég hamar. 

A draftokat szeptember 3 és szeptember 9 között fogjuk megrendezni. A liga beállításai:

 • 6 csapat jut rájátszásba,
 • 1 QB, 2 RB, 2 WR, 1 TE, 1 FLEX, 1 K, 1 DEF, 2 DL, 2 LB, 2DB, 1 IDP
 • Pad: 10 fő
 • IR: 5 fő
 • Standard NFL.com-os pontozás

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!