Connect with us

Játékos Portré

Akitől Bill Belichick agyvérzést kapott volna – Joe Cribbs

A Buffalo Billsnek valamiért nagyon nincs szerencséje a futókkal. Az 1/1-es Tom Cousineau a kanadai ligát választotta a csapat helyett, ami óriási blama, de talán mégsem annyira fájó, mint amikor a liga egyik bizonyítottan legjobb játékosa hagy faképnél. Bemutatjuk Joe Cribbset, aki nemcsak, hogy megelőzte a korát, de garantáltan agyvérzést okozott volna Bill Belichicknek. 

OJ Simpsont adták, Jim Kellyt kapták érte – Az 1/1-es, aki inkább a kanadai ligát választotta

Cribbs 1958-ban született Alabamában. Az apja nem vett részt az ő és két bátyja nevelésében, ez a feladat a család női tagjaira hárult: anyura, a nagyira és a sok nagynénire. Mint a hasonló helyzetű fiatalok általában, neki is a sport jelentette az egyetlen igazi esélyt a kitörésre, és szerencséjére tehetségben nem szenvedett hiányt.

A középiskola után az Auburn adott neki ösztöndíjat 1976-ban, ahol négy évet töltött. Az első két szezonja felejthető volt, kellett idő az akklimatizálódásra, de az utolsó két évében 2325 yardot és 30 TD-t szerzett a földön mindössze 22 mérkőzésen. Az ország egyik top futójának tartották, sokak szerint ő volt az 1980-as class második legjobbja az 1/1-es Billy Sims után (őt a Lions választotta ki, de egy súlyos sérülés miatt idő előtt véget ért a karrierje). Ehhez képest több játékos is beelőzte: Cribbs végül az első körből is kicsúszott, a 2/1-es pickkel választotta ki a Buffalo Bills.

“Úgy gondoltam, hogy hamarabb kiválasztanak. Emlékszem, hogy az apartmanomban voltam Auburnben, három helyi médium is ott volt velem, várva, mikor csörren meg a telefon. Mindenki azt hitte, én leszek a második futó, akit kiválasztanak, ehhez képest nagyon sokat kellett várnunk, egyáltalán nem úgy alakultak a dolgok, ahogy számítottunk rá. Visszagondolva nem egy rossz dolog a 29. picknek lenni, de akkor csak az járt a fejemben, hogy mindenki meg fogja bánni, hogy átnézett rajtam. És így is lett”

emlékezett vissza a futó egy későbbi interjújában.

Megelőzte a korát

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!