Connect with us

Prémium cikkek

Így hosszabbít egy csóró csapat – az Alvin Kamara-szerződés

A New Orleans Saints annyira rajta van az idei Super Bowl runon, hogy kvázi pickért vett volna cap space-t, hogy meg tudja szerezni Jadeveon Cowney-t, majd miután ez nem sikerült, jobb a békesség alapon hosszabbított többek között a futó Alvin Kamarával. Kérdezhetnénk, hogy miből, de erre nem igazán van válasz. New Orleansban vagy megőrültek, vagy tudnak valamit, amit senki más, bár a javukra legyen mondva: olyan szerződést írattak alá Kamarával, amivel a valóságban nemhogy 15 milliót, de még 10 millió dollárt sem keres átlagban (ahogy egyébként Joe Mixon és Dalvin Cook sem, amint később kiderül).

2021-ben a pandémia miatt minden bizonnyal csökkenni fog a fizetési plafon és a jelenlegi 200 millió helyett jó eséllyel 175 millió dollár lesz. Az Over The Cap 176 millió dollárral számol, és ezzel a limittel van a Saints 79 millió dollárral a plafon fölött. 79 millió dollárral, majdnem a cap felével!

A csapatnak az idei évre 9 millió dollárnyi szabad helye van, amiből jó eséllyel el fog még költeni pár millió a sérültek pótlására, így tegyük fel, hogy csak 4 millió dollárt tud átvinni a következő szezonra. Ez azt jelenti, hogy 75 millió dollárt kellene eltüntetnie csak azért, hogy nullán legyen.

Ehhez még hozzájön az, hogy jelenleg csak 45 játékos rendelkezik szerződéssel 2021-re, tehát még legalább 8 játékost igazolni/draftolni kell, ami megint lesz minimum 4-5 millió dollár, tehát nyugodtan mondhatjuk azt, hogy a Saints egy 80 millió dolláros problémán csücsül.

Mit lehet tenni?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!