Connect with us

Játékos Portré

Plaxico Burress – Aki előbb kicsinálta a veretlen Patriotsot, majd lábon lőtte saját magát

Idióta módon lábon lőtte saját magát, amiért börtönbe került. Rengeteget veszekedett a fizetése miatt, pofon vágott egy bírót és az adózás fogalmával sem volt tisztában. Ugyanakkor óriási szerepe volt abban, hogy a New England Patriots ne legyen veretlenül bajnok, ami sokak szemében már önmagában egy kisebb hőssé teszi. Bemutatjuk Plaxico Burresst!

Burress 1977-ben született és Virginiában nőtt fel édesanyjával és két testvérével, apja még kisgyermekkorában elhunyt. A Green Run középiskolába járt, ahol hamar kitűnt kiváló adottságaival: egyetemista korára már 198 centiméter magas és 100 kilós lett, nem véletlen, hogy kapkodtak utána az intézmények.

Végül a Michigan State-et választotta, ahol azonnal lenyűgözött mindenkit. Első évében rögtön konferenciarekordot jelentő 65 elkapott labdával zárt, ami mellé 1013 yard és nyolc TD társult. A második idénye is kiemelkedően alakult, 66 elkapással, 1042 yarddal és 12 TD-vel zárt, ráadásul a nagy meccseken is villogott, a Florida State elleni mérkőzésen például három touchdownt és 185 yardot hozott egyeteme konyhájára a Citrus Bowlon.

Óriási tehetség volt, így nem volt értelme az egyetemen maradnia, mindössze két egyetemi szezon után jelentkezett a 2000-es draftra. Sokat nem kellett várni arra, hogy elvigyék, ugyanis az első kör nyolcadik helyén megszerezte Burresst a Pittsburgh Steelers.

“Idegesen vártam arra, hogy felhívjon az ügynököm, hogyan állnak a dolgok. Az emeleten voltam és vele beszéltem, a családom pedig a földszinten várt rám. Felhívott a Pittsburgh egyik edzője, hogy szeretnének velem dolgozni, nem is tudtam, mit mondjak. Lerohantam a tévéhez, meg sem vártam, hogy kimondják a nevemet, csak elkezdtem rohanni az utcán. El sem akartam hinni, visszamentem és összeborultam a barátaimmal és a családommal, hihetetlen érzés volt”

emlékezett vissza Burress a draft napjára.

Hogyan csinálj hülyét magadból

Burress első évében csak 12 meccsen játszott sérülés miatt, kilencszer kezdő is volt, de nem volt a játékából sok haszon. 65 felé szálló labdából csak 22-t kapott el 273 yardért és nulla TD-ért. Ezzel még azonban nem lett volna olyan nagy baj, újoncként előfordul, hogy kell idő az akklimatizálódáshoz, de minden idők egyik legnagyobb baromságát már nem lehet ezzel magyarázni.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!