Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Arians és Brady kezd összhangba kerülni, Breesnek mennek még a hosszú labdák

Josh Allen tovább parádézik, a Browns támadófala elit teljesítményt nyújt, Burrow már most rendkívül érett játékot mutat, Breesnek még mindig mennek a hosszú labdák, Andy Reid zsenijéből sosem elég, Arians és Brady elméje pedig kezd összhangba kerülni. 

Így válnak eggyé Arians és Brady filozófiái

Egy kiváló példát láthattunk arra a Chargers ellen, hogy hogyan válnak eggyé Bruce Arians és Tom Brady filozófiái, megszokott játékelemei. Arians híres arról, hogy elsősorban hosszú passzokkal operál, nem nagyon használja a tight endjeit és ritkán alkalmaz play actiont is. Bradytől a Patriotsban pedig azt szoktuk meg, hogy bőven használja a tight endjeit, sokszor alkalmaz play actiont (és sokszor rövid passzokkal operál, illetve sűrűn vonja be a játékba a futóit).

Az alábbi játéknál a két stílus találkozik egymással, ugyanis 4 verticals játékot hív a Buccaneers 13 personnelből play actionnel.

A nevéből adódóan a 4 verticals játék négy mélységi útvonalat jelent, a legtöbbször viszont ezt 11 personnelből futtatják (3 elkapó 1 tight end), de persze lehet ezt máshogy is. Itt a Buccaneers 13 personnelből indul, tehát 3 tight end van a pályán 1 elkapó mellett. Ez elég heavy formation, tehát a védelem elsősorban futásra rendezkedhet be. Erre rájátszik a play action is, habár itt a linebackerek ezt most nem igazán eszik meg.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!