Connect with us

Kupaktanács

Kupaktanács #4 – Bill O’Brien és a többiek

A Houston Texans ellopta a show-t Bill O’Brien kivágásával, lassan felkészülhet a Falcons, a Jets és a Lions, esetleg a Giants? Öt szerkesztő mondta el a véleményét a hét legfontosabb történéséről, illetve a hasonló cipőben járó csapatokról.

A Texans kisebb meglepetésre elküldte Bill O’Brient. Most kellett meghozni ezt a döntést?

katonadani: Már nem lett volna szabad engedni garázdálkodni a kerettel. A tulajdonos azért nevezte ki anno GM-nek is, hogy legyen egy kifejezett felelős mindenért, ami a csapattal történik, elszámoltatható legyen és ne legyen vita abból, hogy akkor most ki miatt is rossz a csapat, ha úgy alakul. Így minden O’Brien vállára hárult és nyilvánvalóan nem tudta jól megoldani a feladatot. Az mondjuk egy jó kérdés, mit érnek el azzal, hogy már most kirúgták, mert így ez a szezon teljes egészében megy a kukába, főleg hogy felfelé és lefelé sincs igazán értelme elmozdulni (playoff messze, draft pick nincs).

Leonidasz007: Nem igazán kell ezt túlbeszélni, mindannyian tudjuk, hogy elkéstek vele. Már sikerült kellőképpen leépítenie a keretet és a srácok önbizalmát is. A szezon közbeni elküldésével annyit nyerhetnek, hogy kicsit talán összekapja magát a keret és már most kezdhetnek egy új kultúrához hozzászokni, ami jót fog tenni nekik.

kronikk: Egyértelmű, hogy már egy-két szezonnal ezelőtt meg kellett volna hozni ezt a lépést. O’Brien eddigi tevékenységének csak az AFC South többi csapata örülhetett, mert amit az utóbbi időben csinált, arra egyszerűen nincs magyarázat, mintha szándékosan akarta volna tönkretenni a franchise-t.

Jarred: Nehéz megmondani, mikor lett volna a legjobb időpont kirúgni. Az biztos, hogy ha tovább marad, akkor még nagyobb károkat okozott volna. Már csak azért is, mert még nem járt le a trade deadline. Szóval valóban nem a legjobb időpont az 5. hét előtt elküldeni valakit, de muszáj volt. Ez volt a csapat érdeke.

Renningan: Én továbbra sem értem, miért most kellett ezt. Egyrészt ilyen sorsolással jó eséllyel a legtöbb csapat 0-4-gyel kezd (még ha előzetesen a Vikings mélyrepülésére nem is lehetett számítani), ezt a szezon előtt is tudni lehetett, másrészt a sorsolás ezek után könnyebb lesz, a Texans pedig jutott már be 0-3-ról rájátszásba BoB-bal. Távol álljon tőlem, hogy O’Brient védjem, de a Texans nem lett ettől a lépéstől jobb: ha például lenne a csapatnál egy nagyon ígéretes támadókoordinátor, aki akár főedző is lehetne, akkor rendben, próbálják ki, hátha jó lesz – de nincs ilyen. Ha pedig attól tartott a vezetőség, hogy még több játékost vagy picket cserél el O’Brien a trade deadline előtt, akkor ki kellett volna venni a kezéből a GM-pozíciót. Nem látom a rációt a döntésben, szerintem vagy jóval korábban (mondjuk két évvel ezelőtt), vagy a szezon végén kellett volna ezt meglépni.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!