Connect with us

Játékos Portré

Ryan Shazier – Az igazi harcos

A védő, aki mindenkinek megmutatta, hogy kellő munkával és elszántsággal bármit el lehet érni az életben. Sztárként csillogott az egyetemen, első körben elvitte egy profi klub, és a kisgyerek, akit mindig csúfoltak kopaszsága miatt, mindenkire rácáfolt. Még az orvosokra is, akik azt hitték, soha többet nem lesz képes lábra állni gerincsérülése után. Bemutatjuk Ryan Shaziert.

Shazier Floridában született 1992-ben és egész gyermekkorát ott töltötte. Kiskorában nagyon sokat szenvedett az iskolai beszólások és piszkálódások miatt, ugyanis egy alopecia areata nevű betegség miatt foltokban kihullott a haja –billiárdgolyónak vagy éppen foltosnak csúfolták. Később kopaszra nyírta a haját, de ez sem segített rajta: emiatt is piszkálták, gyakran még az ebédpénzét is elvették.

A dolgok azután kezdetek javulni, hogy bekerült a gimnáziumi futballcsapatba. Egyrészt nagyon jól ment neki a játék, így kisebb sztárrá vált, másrészt előtérbe kerültek a természet adta adottságai, és egy 180+ centis, 100 kilós sportolót senki nem piszkál, akiben van legalább egy kevés életösztön. Egy ekkora darab, ráadásul ügyes srácra pedig az egyetemek is felfigyeltek – Shazier a középiskola után (2011-ben) ösztöndíjat kapott az Ohio State-től, amit nagy örömmel el is fogadott.

Az egyetemen már az első évében minden meccsen a pályára lépett (bár csak három alkalommal volt kezdő), a következő két évben pedig az ország egyik legjobb linebackerévé nőtte ki magát. Harmadik, és egyben utolsó szezonjában 144 tackle-t hozott a konyhára, volt olyan mérkőzés, amikor 21 szerelést mutatott be, emellett volt hét sackje, 23,5 negatív yardos szerelése és négy leütött labdája is. A szakértők is odáig voltak tőle, a 2014-es draft előtt szinte bérelt helye volt az első körben, végül pedig a Steelers ki is választotta az 1/15-ös cetlivel.

Kicsit sérülékeny, de nem kell aggódni…

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!