Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – A jó, a rossz, és a csúf Taysom Hill első kezdő meccséről

Taysom Hillre mindenki kíváncsi. Így volt ez, mikor először hívott rá trükkös játékot a Saints és így van ez azóta is folyamatosan. Eleinte imádtuk a gadget játékaiért és a sokoldalúságáért, majd kissé belefáradtunk abba, hogy Sean Payton az egekbe magasztalta és franchise irányítóként emlegette. Nos, Drew Brees sérülésével elérkezett az alkalom, hogy megnézzük, mit is tud full-time irányítóként ez a Taysom gyerek. Ő pedig nem hogy nem vallott szégyent, de kiválóan játszott a Falcons ellen. Most kiemelezzük a teljesítményét, pozitív és negatív oldalról egyaránt. 

Kezdjük azzal, hogy a szkeptikusok közé tartoztam Taysom Hill franchise irányító mivoltát illetően, nem gondoltam, hogy belőle valaha lehet ilyen QB – az idei első 7 játékai rovatunkban is szenteltem ennek egy kis részt. A Falcons ellen viszont kiváló játékot mutatott, ez tagadhatatlan. Számomra kissé meglepő volt az is, hogy nem egy trükkös gameplant raktak össze neki, hanem hagyományos irányítóként használták (volt néhány direkt QB futás, de nem sok). És ebben sem vallott kudarcot!

Hill 23 passzából 18 sikeres lett, 233 yardot ért el, emellett futott is 10-szer 59 yardért. Az öt sikertelen passzából ráadásul kettő drop volt, egyet pedig leütöttek a vonalnál, tehát tényleg szinte tökéletes a lőlapja. A Saints pedig több yardot átlagolt a földön és a levegőben is Hillel a szezonátlaghoz viszonyítva! Nem semmi teljesítmény.

Persze tegyük hozzá, hogy a Falcons volt az ellenfél, amelyiknek elég gyenge a védelme, az elkapók könnyen üresre tudták játszani magukat, így szoros őrizetbe nem kellett passzolnia Hillnek. Emellett azt is érdemes felhozni, hogy Sean Payton kiváló támadóguru, ezt pedig ezen a mérkőzésen is bizonyította, hiszen nagyon jó játékokat rajzolt fel, tele voltak play actionökkel és motionökkel, hogy megkönnyítse Hill dolgát. A QB 30 dropbackjéből 12-nél volt play action és még öt screen volt. A NextGenStats szerint Hillé volt a legmagasabb várható pontosság az egész ligában ezen a héten (71,9%), bár azt is tegyük hozzá, hogy a várható feletti pontossága pedig a nyolcadik legjobb volt, szóval ő is hozzátette a magáét.

Most, hogy a számokon túlvagyunk, nézzük meg közelebbről a dolgokat. Átnyálaztam Hill összes játékát All-22 felvételen, így most ezt elemzem ki több szempontból.

Olvasás

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!