Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Így intézte el a Dolphins Jared Goffot és így szerencsétlenkedik az NFC East

Brian Flores két éve ott volt, amikor a Patriots elverte a Ramset a Super Bowlban, tökéletes védelmi gameplant összerakva a nagydöntőre. Most hétvégén lekapta ezt a polcról, leporolta és felhasználta a Rams ellen, hogy teljesen összezavarja Jared Goffot. Meg is lett az eredménye, több turnoverben manifesztálódott ez a terv. A Dolphins védelmén kívül ma megnézzük, hogyan szerencsétlenkedik az NFC East, mi is az a Dagger concept, és megmutatjuk a hét passzát is. 

Így intézte el a Dolphins Jared Goffot

Brian Flores fogta a Patriots két évvel ezelőtti Super Bowl gameplanjét, levette a poldcról, szépen leporolta, és szinte egy az egyben felhasználta a Rams elleni vasárnapi meccsre. A Dolphins pontosan azt csinálta, amit Goff ellen kell, nem dőlt be a McVay féle hókusz-pókusznak és folyamatosan nyomás alá helyezte, illetve hibára késztette az irányítót. Nyolcszor ütötték meg Goffot, két sacket (egyik strip-six), két interceptiont és 13 leütött labdát szereztek. Ebből a dominálásból hoztam most három játékot, megmutatva, mit is csinált ennyire jól a Dolphins.

Az első a másodéves védőfalember, Christian Wilkins interceptionje:

A Dolphins zero blitzet mutat, azaz emberezés az elkapókon, de azon kívül mindenki megy az irányítóra.

Ez hat védőt jelent öt támadófalember ellen, tehát az OL-nek döntenie kell, kit hagy szabadon. Ilyenkor a prioritást középre helyezik, tehát középen senki nem jöhet át (ez a legrövidebb út az irányító felé), és az egyik szélső pass rusher lesz szabadon, jelen esetben a támadók szemszögéből a bal oldali (Ogbah).

Igen ám, de mégsem jön hat védő, csak négy, ugyanis a támadók szerinti jobb oldalról ketten is hátralépnek zónába, így az ő blokkolóik üresen maradnak. És mivel jobbra tolódott a fal, így váltani sem tudnak, hogy megoldják a négy pass rushert, Ogbah így is szabadon érkezhet Goffra.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!