Connect with us

Hír

A Santa Clara-i szabályok miatt a 49ers hetekig nem játszhat a saját stadionjában

A pandémia nem lassít, az Egyesült Államokban továbbra is nagyon rossz a helyzet. Emiatt Santa Clara megye vezetősége szigorú szabályokat vezetett be: három hétre betiltott minden kontakt sportot, illetve minden 150 mérföldnél messzebbről érkező emberre 14 nap karantén vár. Ez dupla csapás a Santa Clarában edző és játszó San Francisco 49ersnek.

Mivel minden kontakt sport tilos, így értelemszerűen a 49ers nem rendezhet meccseket, illetve nem is edzhet Santa Clarában. Erre jön rá egy lapáttal, hogy a vendég csapatok sem utazhatnak Santa Clarába, hisz karanténba kerülnének az érkezés után, vagyis minden létező fronton meg lett torpedózva az NFL a megyében.

Ráadásul ezzel egyidejüleg a 49ers játékosai és edzői effektíve ki lettek/lesznek tiltva Santa Clarából a szezon végéig: még ha találna is a csapat magának egy edzőközpontot és stadiont, a karantén miatt nem tehetnék be a lábukat a megyébe. Sőt, mivel a rendelet hétfőn lép érvénybe, így a 49ersnek villám tempóban kell hazajutnia a Rams elleni vasárnapi meccs után, ha el akarja kerülni a karantént.

Az edzések megoldása még nem vészes, a mérkőzések viszont keményebb diók, hiszen olyan stadiont kell találni, ami megfelel az NFL előírásainak, többek közt a videóbírós rendszert is ki kell építeni.

Hacsak az NFL és a 49ers nem tud valamilyen engedményt kiharcolni (nem valószínű), az egész csapat kénytelen lesz kvázi elköltözni a szezon végéig, ami szintén nem egyszerű. A gárda a 13. és 14. héten játszik hazai pályán (majd a 17. héten, ami akkor válik relevánssá, ha meghosszabbítják a rendeletet), előbb a Bills, majd a Washington ellen – a szabályok szerint ezeket biztosan nem rendezheti meg jelenlegi otthonában a csapat.

Az NFL-nek van vészterve erre az esetre állítólag, már a szezon előtt kitaláltak valamit erre. Egy megoldás lehet Arizona, hiszen a Cardinals és a 49ers menetrendjei nem ütköznek egymással.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!