Connect with us

Összefoglaló

A Super Bowl Kalózai – A Félszarvú Kos Átka

A Super Bowl Run kalózhajó legutóbbi kalandja során nagy szenvedések árán megszerzett egy kincset az Óriások Szigetéről, azt azonban nem tudták, hogy ez a kincs el van átkozva. A kincs eredeti tulajdonosa ugyanis a Félszarvú Kos kapitánya volt, aki megesküdött a legénységével együtt, addig nem nyugszik, míg a kincsét vissza nem kapja. Számos emberöltőn keresztül kereste a kincsét, de az Óriások Szigetén nem férhetett hozzá. Tom kapitány azonban elvitte a kincset a Kalóz Öbölbe, a Félszarvú Kos legénysége pedig azonnal lecsapott rájuk. A csata hosszú volt, és Tom kapitány sokáig próbálta őrizni a nagy nehezen megszerzett kincset, de végül elbukott. A Super Bowl Run nem tudta felvenni a versenyt a Félszarvú Kossal, és végül a kincs visszakerült eredeti tulajdonosához. Az elátkozott hajó ezután beleveszett a ködbe, és soha többé nem látta senki. Azt beszélik, a legénység teljesítette esküjét, így végre meglelhették végső nyugalmukat.

Los Angeles Rams @ Tampa Bay Buccaneers: 27 – 24

Ezen a meccsen két teljesen ellentétes félidőt láthattunk. Az első harminc percben mindkét oldalon csak a támadók voltak fenn a pályán, a másodikban pedig csak a védők. Félidőig mindkét csapat 4-4 drive-ot vezetett le, és ebből 5 pontszerzés született. A legjobban Jared Goff élvezte az első játékrészt, alig volt rossz passza és 2 TD-t is kiosztott. A kedvenc célpontja Robert Woods és Cooper Kupp voltak, akik rekordot jelentő 12 illetve 11 elkapással fejezték be a meccset (korábban nem volt olyan Rams meccs, ahol két elkapó is 10+ elkapást jegyzett volna). Előbbi 145 yardig és 1 TD-ig jutott, míg utóbbi 130 yardot pakolt fel a táblára.

Részben az ő parádés játékuknak köszönhetően egyáltalán nem volt probléma, hogy földön a Rams teljesen reménytelen volt. Az első félidőben 6 futásból sikerült 5 yardot futni. Ez a szám a meccs végére 37-ig tudott javulni, ami még mindig nagyon kevés volt.

A túloldalon bár papíron jobb elkapók voltak, de senki nem tudott 10 elkapásig vagy 100 yardig eljutni. Pedig a futás itt sem működött (42 yard egész meccsen), így többnyire levegőben kellett megoldani minden downt. Az első félidőben ez még sikerült, Brady ha nem is olyan jól mint Goff, de megbízhatóan játszott, és tartotta a lépést a Ramsszel.

Félidőre 17-14-es Rams vezetéssel vonultak a csapatok, majd megkezdődött a harmadik játékrész, és megérkeztek a védelmek a meccsbe. Goff mindjárt egy INT-tel kezdett, amit kisebb megepetésre Jason Pierre-Paul szerzett meg. A Buccaneers nagyon jó pozícióból támadhatott, de csak 2 yardot sikerült haladni, így csak mezőnygól lett belőle. Aztán a következő drive-ban Brady is INT-et dobott, és a Rams ezt a labdaszerzést már ki tudta használni. Ezután azonban elkezdődött a punt háború.

A következő 6 drive mind punttal ért véget (4 egyenesen 3&outtal), és a hetedik drive is csak azért nem lett punt, mert a Buccaneers ráment negyedikre, ami nem sikerült. Brady látványosan szenvedett, főleg a harmadik negyedben, ahol összesen egy jó passza volt, a Buccaneers pedig összesen 8 yardot tudott haladni. Valószínűleg így zajlott volna az utolsó negyed is, azonban 7 perccel a vége előtt Goff másodszor is eladta a labdát, ami megnyitotta az utat a Buccaneers egyenlítéséhez.

A második félidőben először (és utoljára) a Buccaneers össze tudott állítani egy értékelhető drive-ot, és végül Chris Goodwin 13 yardos TD-jével sikerült az egyenlítés. Erre a Rams egy mezőnygóllal válaszolt, de több mint 2 perc az órán maradt, így Brady megkapta az esélyt, hogy egyenlítsen vagy megnyerje a meccset. Végül egyik sem történt meg, az irányító ugyanis egy érthetetlen INT-et dobott. Gyakorlatilag tökéletesen az újonc CB Jordan Fuller kezébe dobta a labdát (aki egyszer már elcsípte a passzát), és ezzel véget ért a mérkőzés, a Rams lepörgette a maradék időt.

Az első félidő támadóparádéja után mindkét offense megtorpant. A Rams még néha képes volt haladni, de a Buccaneers részéről a teljes második félidő értékelhetetlen volt. A csapat 8 drive-ot vezetett le, ebből 3 punt, 2 INT, 1 turnover on downs, 1 field goal (ami gyakorlatilag 3&out volt, de az INT miatt jó volt a mezőnypozíció), és egy TD-t tudott letenni az asztalra (utóbbit szintén egy védelmi labdaszerzés előzte meg). Teljesen érthetetlen, mi történt félidőben ezzel a támadósorral.

A Rams teljesen megérdemelten nyert. Noha a támadók itt is visszaestek a második félidőre, de azért nem olyan drasztikusan, mint az ellenfélnél. Goff a meccs nagy részében jól játszott, bár az a két INT elrontja a statisztikáját (azt leszámítva 39/51 376 yard és 3 TD), de az igazi hősök a Woods és Kupp duó, valamint Fuller voltak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!