Connect with us

Minden ami NFL

Akik nem érik meg a pénzüket – az idei piac legrosszabb vételei

Túl vagyunk az idei szezon felén, ami tökéletes alkalom arra, hogy megnézzük, mely csapatok nyúltak nagyon mellé az idei szabadügynökpiacon. 10 játékos, aki nem szolgálja meg a belé fektetett milliókat.

A következő listán csak olyan játékosok szerepelnek, akik a piacon csapatot váltottak szabadügynökként. Hiába volt tehát  borzasztó ötlet franchise taget tenni például AJ Greenre, a toplistára csak olyan kerültek, akik egy új franchise-ban bizonyítanak, ráadásul a trade-eket sem számítottuk most.

10. Indianapolis Colts: Philip Rivers, QB, 1 év, $25M

Túlzás lenne azt állítani, hogy Philip Rivers totális melléfogás lenne, de nem véletlenül merült fel a Colts kapcsán többször például Sam Darnold – Jacoby Brissetthez képest előrelépés, de nem az a megváltó, amit az optimistábbak vártak. Az elmúlt két meccsen a Lions és a Bengals pocsék védelme ellen ugyan szerzett hat TD-t egy INT mellett, de előtte öt meccsen négy TD és öt INT volt a mérlege. Ha a védelem hasít és rendre visszaadja a labdát, akkor képes elmenedzselni a csapatot, de a 20. leghatékonyabb passzjátékkal elég nehéz Super Bowl runról beszélni. Én többet vártam tőle, nyolc hét után számomra csalódás.

9. Dallas Cowboys: Everson Griffen, Edge, 1 év, $6M

A Cowboys egész idei piaca kuka, nemcsak Griffen, de Dontari Poe és Gerald McCoy leigazolása sem sült el jól. Már egyikük sincs a csapatnál ilyen-olyan okokból, bár a hármas közül még így is Griffen okozta a legkevesebb kárt, mert legalább sikerült elcserélni. A szezon előtt az egyik legnagyobb stealnek tűnt a leigazolása, bár a védelmében mondjuk el: nehéz megítélni, hogy ő teljesített-e alul, vagy tényleg ennyire fogalmatlan a Cowboys edzői stábja. Így vagy úgy, ez nagyon mellé ment a Cowboystól.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

8. Miami Dolphins: Jordan Howard, RB, 2 év, $9,75M

A Dolphinsnak volt pár jó igazolása: Kyle Van Noy és Byron Jones, ha nem is hoznak elit szintet, de jelentős szerepük van abban, hogy a passz elleni védekezés a 6. leghatékonyabb a mezőnyben. A támadósort viszont nem sikerül ilyen szinten megerősíteni, Jordan Howard csak az első félrement igazolás a listán. A szebb napokat is megélt futó annyit keres, mint Myles Gaskin és Matt Breida együtt (utóbbi sem érte meg a rá áldozott 3 milliót), ehhez képest 18 futásból 14 yardja van, még Ryan Fitzpatrick is megelőzi mindkét kategóriában.

7. Chicago Bears: Robert Quinn, Edge, 5 év, $70M

Egy 30 éves, inkonzisztens és sérülékeny játékosnak soha nem jó hosszú távra sok pénzt adni, pláne úgy, hogy 2015 és 2019 között csak egy tényleg jó éve volt, az is pont tavaly. Míg Quinn tavaly 14 meccsen 34 tackle-t, 11,5 sacket, 57 nyomást és három leütött passzt jegyzett a Cowboysban, addig idén hét meccsen hét tackle, egy sack és 13 nyomásgyakorlás a mérlege. Ha csak a számokat nézzük, akkor feleolyan hatékonyan/jól játszik, mint tavaly – legalábbis pass rusherként. Futás ellen jól teljesít, arra nem lehet panasz, csakhogy évi 14 milliót nem szokás adni egy olyan olyan edge rushernek, aki jól fogja a futást.

6. New York Jets: George Fant, T, 3 év, $27,3M

A Jets nagyon szerette volna megerősíteni a támadófalát tavasszal, de mivel nem tudott jó játékosokat megszerezni, ezért az olcsóknak adott sok pénzt. Fant ennek megfelelően gyengén játszik: a PFF szerint az 52. legjobb játékos a posztján, idén már két sacket és 19 nyomást engedett, és még futáshoz sem tud blokkolni.

5. Detroit Lions: Halapoulivaati Vaitai, G/T, 5 év, $45M

A Lionsnek volt pár jó lépése, Jamie Collins és Duron Harmon megszerzése például jónak tűnik, de Vaitai pont olyan gyengén játszik, ahogy várni lehetett tőle. Egyrészt sérülékeny, így csak öt meccsen lépett pályára, másrészt amikor játszik, akkor se jól. 165 passzblokkoló snap alatt már négy sacket és hét nyomást engedett, ráadásul még futáshoz sem blokkol jól, pedig ez volt az egyik fő érv mellette.

4. Tennessee Titans: Vick Beasley, Edge, 1 év, $9,5M

Beasley soha nem volt jó játékos, legjobb esetben egy szituációs pass rushernek ment el. Ennek ellenére a Titans adott neki egy esélyt, kifizetett 9,5 milliót egy olyan játékosnak, aki egyrészt eltűnt hetekre indoklás nélkül, majd amikor végre játékra fogható lett, még egy zsák burgonyánál is kevesebb hasznot hozott. Közel 10 millió dollárért bemutatott eddig hét nyomásgyakorlást sack nélkül, ritka nagy melléfogás volt. Ki is vágták.

3. Detroit Lions: Desmond Trufant, CB, 2 év, $20M

Jó ötletnek tűnt a hepciáskodó Darius Slayt lecserélni az olcsóbb és az utóbbi időben nem feltétlenül rosszabb Desmond Trufantra. Elnézve Slay játékát, akire 102,1-es passer ratinggel dobálnak, ez a része rendben is van, de Trufant olyan rosszul játszik, hogy konkrétan szívességet tett azzal, hogy folyton sérült. Idén kétszer lépett pályára, átlag 141,2-es passer ratinget enged, Brees mérlege például 5/5, 59 yard, 1 TD volt, amikor őt vette célba.

2. Atlanta Falcons: Dante Fowler, Edge, 3 év, $45M

Érthetetlen, hogy lehet Fowlernek olyan jó sajtója, hogy mindig talál egy csapatot magának, ami 10+ millió dollárt fizet neki. Egy jobb esetben erős közepes játékos, de inkább átlagos, a PFF szerint a 96. legjobb edge rusher jelenleg a ligában. Semmiben nem jó igazán, nem oldotta meg a Falcons pass rush gondjait, de legalább jó sokba kerül. (Jegyezzük meg, hogy a franchise taget kapó Matt Judon és Bud Dupree teljesítménye is erősen visszaesett tavalyhoz képest, de ők legalább jövőre szabadügynökök lesznek – jobb az óvatosság).

1. Jacksonville Jaguars: Joe Schobert, LB, 5 év, $53,75M

Egy a védelmét teljesen szétverő gárdánál miért gondolta vajon azt a vezetőség, hogy az újjáépítést egy jobb esetben is inkább csak korrekt linebackerrel kell megalapozni. Coverage-ben teljesen kuka, 34 felé szálló labdából 28-ból lett elkapás 319 yardért, futás ellen is gyenge, ráadásul már 12 elrontott szerelésnél tart. Ennél persze összességében jobb játékos, de egy jobb linebackert akkor érdemes leigazolni, ha már tényleg csak az hiányzik a védelmedből. A Jaguarsnak most van két 10+ millió dolláros linebackere és egy 32. leghatékonyabb védelme – jó biznisz volt.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!