Connect with us

Hír

Draft pickekkel ösztönözné a kisebbségi edzők kinevelését az NFL

A holtszezonban volt arról szó, hogy az NFL azon gondolkodik, draft pickkel jutalmazza és ösztönözze a csapatokat, hogy kisebbségi edzőket és general managereket nevezzenek ki. Ezt a tervet elvetették, most viszont előálltak egy újabb, jobb javaslattal az ügy érdekében. Ebben a verzióban nem a kinevezést jutalmaznák, hanem a kinevelést.

Peter King információi szerint a jövő keddi tulajdonosi meetingen lesz szó bővebben a javaslatról és akár már ott is szavazhatnak róla. A terv azokat a csapatokat jutalmazná, amelyektől főedzői és general manageri pozícióba csábítanak el segédedzőket és front office tagokat. A javaslat szerint a következő két évben kapna a kinevelő csapat egy-egy harmadik körös kompenzációs draft picket (ha a kinevezett főedző vagy GM legalább két évig volt a franchise-nál).

Nézzünk egy példát: ha a Texans kinevezi a Chiefs támadókoordinátorát, Eric Bieniemyt főedzőnek 2021 elején, akkor a Chiefs 2021-ben és 2022-ben egy-egy harmadik körös kompenzációs pickkel gazdagodna – ezek nagyjából a 100. picknek felelnek meg a játékosbörzén.

Ezzel a tervvel tehát az NFL nem konkrétan a kinevezést ösztönözné, hanem a kinevelést, tehát megpróbálna több, kvalifikált kisebbségi edzőt juttatni a rendszerbe, ami elősegíthetné azt, hogy aztán többen kerüljenek magasabb pozícióba – az előző javaslattal ellentétben viszont itt nem fordulna az elő, hogy valaki csak azért nevez ki kisebbségi edzőt vagy GM-et, hogy abból előnyt kovácsoljon draft cetli formában.

A hátránya lehet a javaslatnak, hogy a csapatok nem akarnak majd másik franchise-t megajándékozni plusz pickekkel. De talán ezt a kockázatot megéri bevállalni, ha sikerül változtatni a helyzeten. Jelenleg ugyanis csak 4 kisebbségi főedző és két kisebbségi general manager van egy játékosok szintjén kisebbségek által uralt sportban, és túl sokszor kerülnek edzői pozícióba olyanok, akit a főedzők ismernek, barátjuknak tartanak, vagy épp a rokonuk.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!