Connect with us

Érdekességek

Eljött a futó QB-k kora?

Ha hihetünk a tendenciáknak, akkor lassan véget ér a klasszikus zsebirányítók egyeduralma: kilenc forduló alatt már 4851 futott yardnál és 63 futott TD-nél tartanak a QB-k, mindkettő rekord. Sőt, a 63 TD 22-vel több, mint a korábbi csúcs.

Ez több dolognak köszönhető. Egyrészt vannak a tipikus futó irányítók, mint a tavaly 1000+ yardot szerző Lamar Jackson, a korábbi MVP Cam Newton vagy a másodévesen a listát vezető Kyler Murray. Utóbbi 543 yardot szerzett nyolc meccs alatt, tehát neki is összejöhet az 1000 yardos határ, míg Jackson 469 yarddal követi a sorban. Newton a negyedik 314 yarddal, de ő csak hét meccsen játszott eddig.

Másrészt egyre inkább elvárássá válik, hogy egy alapvetően zsebirányító is kellően mobilis legyen. A harmadik legtöbb futott yardja Daniel Jonesnak van 320 yarddal, de az elit szinten passzoló Russell Wilson is ott a top 5-ben, illetve többek között Carson Wentz, Patrick Mahomes, Deshaun Watson vagy Ryan Tannehill is átlépte már a 100 yardos határt. (Természetesen Josh Allen is, de róla nem olyan egyszerű eldönteni, hogy melyik csoportba tartozik).

Mindez persze nem azt jelenti, hogy egy klasszikus zsebirányító ne lenne értékes, Drew Brees például még úgy is kiválóan játszik, hogy már karereje sincs. Egyszerűen rájöttek a ligában (legalábbis a döntéshozók egy jelentős része), hogy az alacsonyabb, atletikus, robbanékony, de még azért átlag felett passzoló irányítók köré is lehet jó csapatot építeni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!