Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #11

Titans@Ravens és több érdekesnek ígérkező meccs 19 órától, majd Packers@Colts összecsapás és pár talán kevésbé izgalmasnak tűnő találkozó a 22 órás sávban, aztán Chiefs@Raiders rangadó éjszaka!

19 órás sáv

Tennessee Titans @ Baltimore Ravens

Tavaly a rájátszásban nagy meglepetést okozott a Titans, mikor megverte a Ravenst – idén már nem esne le annyira az állunk. Mindkét gárda a rájátszásért küzd a telített AFC-ben, de egyik sincs jó formában: a Tennessee az utóbbi négyből hármat, a Baltimore az utóbbi háromból kettőt vesztett el, és mindkét csapatnál a támadósorral van a probléma. A 7. és 10. hét közt a Titans a 20., a Ravens a 24. legjobb offense volt EPA/play alapon. A Hollóktól nagyon fog hiányozni Calais Campbell és Brandon Williams, hiszen a Patriots ellen sem sikerült megfogni a futást, most pedig Derrick Henry jön szembe. A túloldalon pedig a nagy kérdés az, hogy a gyengécske Titans D# ellen sikerül-e kicsit felélednie a Lamar Jackson vezette támadósornak és talál-e megoldásokat Greg Roman az offense problémáira.

New Orleans Saints @ Atlanta Falcons (Arena4)

Tegnap nap közben megírtam már ezt a bekezdést, miszerint Jameis Winston visszatér az életünkbe, megmentheti a karrierjét, kiderül a LASIK műtét segített-e rajta és hogy hogyan változik az offense az irányításával. Erre kiderül, hogy Taysom Hill kezd, szóval egyrészt gyorsan át is tettem a tippem a Falconsra, másrészt most azt kell ide leírni, hogy a 18 karrier passzkísérlettel rendelkező, és pályafutása alatt ennyi milliót már most biztosan megkereső Taysom Hill fog kezdeni Brees helyén. Nagyon érdekel, milyen offense-t húznak fel rá, mert hogy nem tudja elvinni ugyanazt, mint Brees, az fix. A Falcons ugyebár évente egyszer el szokta verni a Saintset, ráadásul bye weekről is érkeznek és fejlődést mutattak az utóbbi hetekben, így most sor kerülhet erre. Vagy két hét múlva a visszavágón.

Cincinnati Bengals @ Washington Football Team

A Bengals a 2018-as szezon negyedik hete óta nem nyert idegenben, a Football Team viszont idén 0-5-ös mérleget és -66-os pontkülönbséget tud felmutatni csopoprton kívül. Valamelyik mutató javulni fog, viszont meglepett, hogy egyedül renningan tippelt a hazaiakra. Az biztos, hogy a Washington legjobb irányítója Alex Smith, ráadásul a védőfal szétszedheti a Bengals támadófalát, és McLaurint, vagy épp a sokat használt futókat, Gibsont és McKissicet is nehezen állítja meg a Bengals. Lehet, hogy rábeszélem magam a tippcserére?

New England Patriots @ Houston Texans

A legöregebb edzői összecsapás lesz ez a történelemben: Romeo Crennel 73, illetve Bill Belichick 68 évét összeadva tehát 141 lesz az új rekord, amit idén Belichick és Pete Carroll állított fel 137-tel. Mindkét csapatnak a földön lehetne nagyobb esélye, ugyanis a Texans tökutolsó futásonként engedett yardokban (5,2), de a Patriots az utóbbi négy hétben közel van ehhez az átlaghoz (5,0). Futni viszont a Patriots tud jobban, így itt nekik áll a zászló, plusz edzői fronton is jobbak, de elképzelhető olyan forgatókönyv, hogy Deshaun Watson hátára kapja az offense-t és megoldja a dolgokat. Brandin Cooksra érdemes figyelni, aki a korábbi kenyéradói ellen kiválóan szokott teljesíteni: átlagban 8 targetből 6 elkapással és 104 yarddal zár.

Philadelphia Eagles @ Cleveland Browns

Myles Garrett kiválásával egy nagyon jó matchup lesz ezen a találkozón, méghozzá a Browns támadófala és az Eagles védőfala között. A hazaiak meccsenként átlagban 159 yardot futnak, de a vendégek a running backeket nagyon jól fogják (azért nem a futásokat összességében, mert a nem-RB rohanások problémát okoznak). A Chubb-Hunt duó viszont a legjobb futók, akikkel találkozott az Eagles, ráadásul a Browns támadófala is a legjobb azok közül, akikkel eddig meccseltek, így szerintem az OL kezelni fogja a Sasok legnagyobb erősségét. A túloldalon a Browns secondaryt szét lehetne szedni alapvetően, de bízik bárki is az Eagles offense-ben?

Detroit Lions @ Carolina Panthers

Két pocsék védelem, de két sérült irányító. És ez lehet a döntő, ugyanis Stafford a jelek szerint tudja vállalni a játékot, míg Teddy Bridgewater nem. Így jöhet az XFL-sztár PJ Walker, akinek valószínűleg Robby Andersonnal lesz jó a kapcsolata, ugyanis együtt játszottak a Temple egyetemen. A Lionsnél elég foghíjas lesz a WR-sor, ugyanis Golladay és Amendola nem játszik, ráadásul Marvin Jones is sérüléssel bajlódik.

Pittsburgh Steelers @ Jacksonville Jaguars

Itt van a legnagyobb spread a héten, és nem is meglepő, hiszen nehéz látni, hogy Jake Luton bármire is képes lehet a Steelers defense ellen. Vagy hogy a liga legrosszabb passzvédekezése le tudná lassítani Big Benéket. Azt mondjuk tegyük hozzá, hogy a Jags az utóbbi két meccsén csak 6 ponttal kapott ki összesen, szóval jól tartották magukat. Ettől függetlenül jelenleg az 1/2-es picken állnak, és nem lesz egyszerű innen elmozdulniuk pozitív irányba, ugyanis a második legnehezebb sorsolással rendelkeznek az utolsó hét fordulóban (lehet, nem bánkódnak ezen annyira, ráadásul egy véletlen Jets győzelem esetén övék lenne az 1/1 is).

22 órás sáv

Green Bay Packers @ Indianapolis Colts (Arena4)

Érdekes (számomra kissé meglepő) módon a fogadóirodáknál a Colts a favoritja a 22 órás sáv kiemelt meccsének, ennek ellenére mi a Packerst látjuk többségben esélyesebbnek. Kiváló matchupokat tartogat a találkozó, hiszen Davante Adams mellé visszatér Allen Lazard az elkapószekcióba, így ismét teljes lesz Aaron Rodgers fegyverarzenálja, viszont a Colts védelme játékonként engedett yardokban a második, EPA alapon a hatodik legjobb egység a ligában. A védőfaluk nagyon jó, ellenben egy szintén elit egységgel találkoznak most a Packers támadófalának személyében. A túloldalon a Colts az elején minden bizonnyal futni akar majd és az utóbbi hetekkel ellentétben ez most jó eséllyel menni is fog, aztán remélik Indianapolisban, hogy nem kerülnek hátrányba, mert akkor azért nehéz dolga lesz Riversnek feltörni a Packers passzvédelmét, ahová visszatér Jaire Alexander.

Miami Dolphins @ Denver Broncos

Tua lehet az első irányító Big Ben óta, aki első négy kezdő meccsét megnyeri. Erre elég jó esélye van, még ha nem is azért, mert az offense-nek könnyű dolga lenne. Az egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy Vic Fangio egy elég jó gameplant összerak a fiatal QB ellen és limitálni tudja a Miami támadásait. Ellenben az biztos, hogy a Broncos offense-nak borzasztóan nehéz napja lesz, ugyanis alapból is ez a 31. legjobb támadósor hatékonyság alapján, erre jön még rá, hogy Brian Flores védelme parádésan játszik és teljesen össze fogja zavarni Drew Lockot (akit amúgy sem olyan nehéz).

Dallas Cowboys @ Minnesota Vikings

A Vikings rövid hétről érkezik, a Cowboys pedig bye weekről, de vajon számít ez? A Cowboysnál csak a Texans engedett több futott yardot idén, így Dalvin Cook parádézhat – akinek 664 futott yardja van kontakt után, ezzel 6. lenne az NFL-ben sima yardokban is -, ráadásul a dallasi defense a második legmagasabb passer ratinget engedi és a legtöbb 20+ yardos passzolt TD-t, Cousins pedig a legnagyobb százalékban dob mélyre idén. A másik oldalon az a kérdés, mire lehet képes Andy Dalton, miután felépült agyrázkódásból és koronavírusból is? A Vikings védelme szép csöndben felerősödött, Mike Zimmer szép munkát végez, a 10. leghatékonyabb egység az övé. A minnesotaiaknak elég könnyű a sorsolásuk a következő pár hétben, becsusszanhatnak még a playoffba?

New York Jets @ Los Angeles Chargers

A Jets offense feléledt, vagy csak egy random kisiklást láthattunk a Patriots ellen? A negyedik legkönnyebb sorsolást kapták a maradék 7 fordulóra, úgyhogy keményen kell dolgozniuk továbbra is azon, hogy ne nyerjenek meccset és ne adják át a Jaguarsnak Trevor Lawrence-t. A meccs nagy sztorija lehetne Kalen Ballage, aki két héten belül második bosszúmeccsére készül (és jól is nyomja, miután tavaly 1,9 yardos átlaggal futott), azonban Justin Herbert évek óta először vágatott hajat (ráadásul az erőnléti edzőjével) – a kérdés pedig az, hogy vajon a hajában volt-e az ereje, mint Sámsonnak?

Sunday Night Football

Kansas City Chiefs @ Las Vegas Raiders (Arena4)

Legutóbb a Raiders meg tudta lepni a Chiefst a mély labdákkal és azzal, hogy ráerőltette Mahomest, hogy sokáig tartsa a labdát a kezében. Tökéletes mérkőzés volt a Raiderstől, ami után tiszteletkört tettek a Chiefs stadionja körül – ez pedig felpaprikázta Reidéket, úgyhogy nagy revansra készülnek. Tanulva a múltkoriból jobban fognak figyelni a mély passzokra és Mahomes is gyorsabban fog szabadulni a labdától. A Raidersnél a fél védelem nem edzett a héten Covid miatt, ami szintén megnehezíti a dolgukat, ráadásul a Chiefs bye weekről érkezik, ami Andy Reid alatt tudjuk mit jelent: győzelmet.

Szerkesztőségi tippverseny állása 10 forduló után

  1. katonadani 102-45
  2. g495sr 98-49
  3. löfli 98-49
  4. renningan 98-49
  5. balentin 95-52
  6. jarred 95-52
  7. kronikk 94-53
  8. leonidasz 94-53
  9. Höri 93-54
  10. alatriste 86-61

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!