Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #9

Jó kis meccsek várnak ránk holnap este! Hétfőre pedig átesünk az alapszakasz második felébe is. 

19 órás sáv

Seattle Seahawks @ Buffalo Bills (Arena4)

A Seahawks keletre utazik korai idősávban, ami a logikát figyelembe véve rossz előjel, csakhogy Wilsonék zsinórban 11 ilyen mérkőzést nyertek már meg. Ha már Wilson: a Hawks QB-ja már 26 TD-nél tart, ilyen ütemben pedig rekordot jelentő 59-cel fejezné be a szezont. A levegőben ha tippelnem kéne a két nagyágyú közül, akkor inkább Lockettől várnék nagy meccset, mert a slotból nagyon sebezhető a Bills és Tre White azért még mindig egy elég jó corner, ő pedig Metcalfet őrzi majd. A seattle-i a leginkább passzorientált csapat a ligában (nagy pálfordulás), a Bills viszont hívogatja az ellenfelet a futásra rendszerszinten, ugyanis nagyon gyengék ennek megállításában. Vajon megpróbál a Hawks erre koncentrálni most?

A túloldalon nagy szüksége lenne a hazaiaknak egy jó Josh Allen meccsre, amilyet nem láttunk már a negyedik forduló óta. A buffalóiak előnye, hogy ők futtatják a harmadik legtöbb 11 personnelt a ligában, a Seahawks pedig coverage-ben a 31. ilyen felállás ellen Y/A mutatót figyelembe véve. Érdekes lesz figyelni azt is, hogy a Seahawks vajon folytatja-e a nagyobb mértkű blitzelést azután, hogy olyan jól működött legutóbb, azonban Carlos Dunlap megérkezett. Adams és Wagner is nagyon jól műveli a blitzelés tudományát, így érdemes lehet ezt tovább játszani, de lehetséges, hogy azt gondolják Carrollék, hogy oké, most már van egy normális pass rusherünk, akkor nincs szükségünk plusz embert küldeni a QBra.

Baltimore Ravens @ Indianapolis Colts (GamePass, Kandalló Pub)

Mindkét csapat a 6-2-es mérleget igyekszik elérni vasárnap, ennek ellenére talán egyik csapat sem olyan meggyőző, mint vártuk azt a szezon elején. A védelmek jók mindkét oldalon, 12-12 turnovert harcoltak már ki, úgyhogy fontos lesz vigyázni a labdára. Ez Riversre mindig is jellemző volt, és múlt héten láthattuk, hogy Lamart is bele lehet kényszeríteni labdaeladásokba – az mondjuk segíteni fog neki, hogy extra nyomás nem fog érkezni rá, a Colts az egyik legkevesebbet blitzelő csapat a ligában. Persze ha megint nem vesz észre egy linebackert, akkor azért meg fog fizetni (helló, Darius Leonard).

A Colts védelme egyébként abban jó, amire a Ravens építeni próbálna: jól fogják a futást és a tight endeket is. Múlt héten 8 futott yardot engedtek running backeknek és egy játékos sem szerzett 75 yardnál többet ellenük a földön, ahogy egyetlen tight end sem szerzett még 65 yardot vagy TD-t a Colts defense ellen. Ráadásul a hosszú labdák sem működtek eddig az Indianapolis ellen, úgyhogy érdekes matchup lesz ez.

A túloldalon Rivers a gyenge védelmeket eddig szét tudta szedni, de most nem lesz sok ideje, a Ravens nem fogja hagyni nyugodtan passzolni, mint tette azt mondjuk a Bengals. Marlon Humphrey kiesése persze nagy veszteség baltimore-i oldalon, hiszen általában ő szokott menni a legveszélyesebb fegyverrel. Azt viszont magyarázza el nekem valaki, hogy a Colts miért nem tud futni, mert a támadófalat és Jonathan Taylor tehetségét elnézve nem értem, miért 29.-ek ebben EPA alapon…

Chicago Bears @ Tennessee Titans

Két hete ennek a két gárdának az összesített mérlege 10-1 volt, most azonban mindketten két vereségből érkeznek. Tipikus esete lesz az erősség vs erősség és gyengeség vs gyengeség párharcnak (nyilván előbbi, ha a Titansnél a labda, utóbbi, ha a Bearsnél). Persze a Bears defense-nek is van gyengesége, méghozzá a hosszú futások elleni védekezés, ebben ugyanis a legrosszabbak az egész ligában – most pedig jön egy Derrick Henry, aki a második legtöbb 15+ yardos futást hozta össze eddig a szezonban. A túloldalon kérdés, tud-e nyomást helyezni a Titans Folesra. Múlt héten mindössze 2 QB hit jött össze a Bengals pocsék támadófala ellen, most pedig szintén egy gyenge egységgel találkoznak, ugyanis a Bears falából többen is maródiak sérülés és covid miatt. Ha nem lesz nyomás, akkor Foles azért okozhat problémákat az EPA/play alapon ötödik legrosszabb defense-nek.

Érdekesség, hogy a Titans idén hatszor volt favorit a fogadóirodáknál, és egyszer sem tudta hozni a spreadet. Most ez 6,5 pont, várhatóan szoros meccsre van kilátás, a Titans nem játszik másmilyet.

Carolina Panthers @ Kansas City Chiefs

A Chiefs szép csendben a legjobb pontkülönbséggel rendelkezik a ligában (+101) és ugyan az elvárásokhoz képest talán nem annyira tűnik lehengerlőnek a játékuk, továbbra is a legjobb csapatnak számítanak a legtöbb mutató szerint. Ezen a héten feltehetőleg nem a hosszú passzokra fognak hagyatkozni, hiszen a Panthers csak kilenc 20+ yardos elkepást engedett idén a biztonságos zónavédekezésével, de a Chiefs nem csak így tud nyerni, ezt megmutatta már idén többször is. Például most a futók lehetnek főszerepben, ugyanis a Panthers engedi a legtöbb elkapást a running backeknek, Clyde Edwards-Helaire pedig a harmadik a ligában kierőszakolt elrontott szereléseket tekintve (csapatszinten a Chiefs vezet), szóval ez a stílus például működhet.

A túloldalon visszatér Christian McCaffrey, így hamarosan választ kapunk arra, hogy tényleg rosszabb-e a jelenlétével az offense. A teória mögött az az indoklás, hogy túlságosan tömik labdával, amikor a pályán van, és nem a legoptimálisabb megoldást választják. Ezen a héten valószínűleg nem tud lubickolni DJ Moore és Robby Anderson, mivel a Chiefs engedi a negyedik legkevesebb yardot az elkapóknak idén, az utóbbi három hétben senki sem lépte át az 50 egységet ellenük.

Detroit Lions @ Minnesota Vikings

A Lions mérleg szerint előnyből, hiányzók szerint hátrányból várhatja a találkozót, ugyanis Matt Stafford egész héten nem edzhetett, a legjobb elkapója, Kenny Golladay pedig hetekre kidőlt. Idén pedig azt láthattuk, hogy No Golladay, No Party. A Lions védelme továbbra is nagyon gyengén teljesít, konkrétan a 29. hatékonyságban, ezt ki kellene használnia a Vikings támadósorának. És nem azért, hogy fals reményeket tápláljak, de a minnesotaiak következő öt meccse nyerhető kategória (Lions, Bears, Cowboys, Panthers, Jaguars), négyen talán esélyesek is lesznek ebből.

New York Giants @ Washington Football Team

  • Daniel Jones, ha nem a Washington ellen játszik karrierje során: 1-17.
  • Daniel Jones, ha a Washington ellen játszik: 3-0.

És ha teljes Giantsre vetítjük ezt a mutatót 2017 óta, akkor 8-41 és 5-2 a mérleg, tehát mondhatjuk, hogy a Washington mumusa a New York-i csoportrivális. Mindeközben a Football Team egész jó helyzetben van jelenleg, a következő négy meccse nyerhető kategória (Giants, Lions, Bengals, Cowboys), szóval el is lehet húzni az Eaglestől a csoportgyőzelemért (azért várhatóan ez a 17. héten fog eldőlni egymás ellen). A Washington védelme top10-es idén, legutóbb 112 passzolt yardot engedtek csak a Giantsnek, az viszont kérdés, hogy a fővárosi támadósor mennyire fog tudni haladni, hiszen itt azért jóval gyengébbek, a Giants defense pedig vállalható (az elvárásokhoz képest meg aztán főleg), Patrick Graham védőkoordinátornak elismerés jár.

Houston Texans @ Jacksonville Jaguars

Jake Luton kezd a Jaguarsban és ennél sokkal könnyebb ellenfelet nem kaphatott volna bemutatkozásképp, ráadásul edzésen a saját csapata védelme ellen jót gyakorolhatott erre. A Texans védelme EPA/play alapon tökutolsó a ligában: simán végigfutnak rajtuk az ellenfelek és a legmagasabb passer ratinget engedik idén (124,8). Luton egyébként egy főleg checkdownokra építő játékos, kerüli a hibákat (csak 9 turnover worthy játéka volt tavaly az egyetemen 0 fumble kíséretében), így a futóknak vagy Laviska Shenaultnak lehet jobb napja, és kevésbé DJ Charknak. Vajon az ő beállítása azért történt meg, mert egyre inkább a minél jobb draft pick felé indul a csapat?

Denver Broncos @ Atlanta Falcons

A Broncos zsinórban kétszer óriási choker csapattal játszik, vajon sikerül “kikényszeríteniük” ismét egy nagy leolvadást? A Falcons 2-6-tal áll és a liga legnehezebb sorsolása vár rá a következőkben, szóval lehet ez lesz az utolsó igazán nyerhető meccsük. A passzvédelmüket továbbra is szét lehet szedni, de vajon sikerül ez Drew Locknak?

22 órás sáv

Miami Dolphins @ Arizona Cardinals (Arena4)

Két érdekes, fiatalos csapat mérkőzik meg az Arena4 képernyőjén, és ez lesz a történelem első NFL-meccse, ahol két olyan irányító csap össze, akik az #1-es mezt viselik. Az érdekesebb matchup akkor lesz, amikor Kyler Murray van a pályán, de kezdjük inkább azzal, hogy vajon Tuáról végre sikerül-e valamit megtudnunk a profik közt. Az előző körben szinte semmit nem kellett csinálnia, a defense megnyerte helyette a meccset. Kíváncsi vagyok, mire megy a Cardinals egyébként egészen jól teljesítő védelme ellen.

A túloldali összecsapás nagyon érdekesnek ígérkezik. Hatékonyságban jelenleg a Dolphinsé a hatodik legjobb védelem és konkrétan a legjobb passzvédelem. A levegőben így nem sok jóra számítok Kyler Murray-től, hiszen nagyon erős secondaryt kéne szétpasszolnia. A földön viszont sikeres lehet a Cardinals, itt bőven sebezhető a miami defense. Sokat jelent Maxx Williams visszatérése, aki tavaly a PFF-nél futásblokkolásban a legjobbra értékelt tight end volt, és vele több 12 personnelt lehet majd futtatni, ráadásul sikeresebben is. Tavaly is részben ő volt a siker titka a futásoknál, a Dolphins pedig két tight endes futások ellen borzasztóan védekezik idén: Y/A alapon 30. helyen tanyáznak.

Las Vegas Raiders @ Los Angeles Chargers

A Raidersnek eddig a negyedik legkeményebb sorsolással kellett szembenéznie és így jött össze a 4-3-as mérleg, ami kifejezetten tetszetős. Nem túl látványos, amit a csapat csinál, de offense oldalon mindenképp hatékony, konkrétan az ötödik leghatékonyabb a ligában, ami elég jó alapot nyújt egy wild card helyhez. Idegenben ráadásul 3-1-es mérleget tudnak felmutatni, még ha idén nem is nagyon létezik a hazai pálya előnye. A Chargers látványos, szórakoztató játékot játszik és igazából Herbertnek szét kellene tudnia passzolni a liga legrosszabb védelmét coverage szempontból (a PFF értékelése alapján). Szoros meccsre van kilátás, egyik csapat győzelme sem lepne meg, és tippjeinkkel ellentétben a fogadóirodáknál a Chargers a favorit (noha csak egy-másfél ponttal).

Pittsburgh Steelers @ Dallas Cowboys

A Cowboys 2-6-tal áll és csak a Jetsnek rosszabb a pontkülönbsége az egész ligában, a kezdő irányító posztján pedig Cooper Rush vagy Garrett Gilbert fog játszani. Az utóbbi három hétben nyomás alatt átlagosan negatív 0,7 yardot sikerült elérnie a dallas offense-nak, na már most, az összetákolt támadófalat darabjaira fogja szedni a Steelers brutális védelme. Óriási kiütés van kilátásban, a Steelers pedig nagyon könnyen érheti el a 10-0-s mérleget (Bengals, Jaguars a következő kettő) és jó eséllyel idén csak három meccsen nem lesznek legalább egy TD-nyi favoriok (Ravens, Bills, Colts). Az első kiemelés kis túlzással karnyújtásnyira van Pittsburghben.

Sunday Night Football

New Orleans Saints @ Tampa Bay Buccaneers

A Buccaneers baromi jól néz ki most. A második legjobb a pontkülönbségük (+82), hatékonyságban a támadók 12.-ek, a védők másodikok, és most még Antonio Brown is megérkezik, akinek egyébként az utolsó “épelméjű” (na jó, ez kérdéses) meccse a Steelers színeiben épp a Saints ellen volt. Akkor 19 targetből 14 elkapással, 185 yarddal és 2 TD-vel zárt, a mérkőzés felében Marshon Lattimore-t megégetve. Erre most is lehetősége lesz.

Érdekes a két öreg QB közti stílusbeli különbség, hiszen Brees átlagos passzmélysége 6,0, ami a legalacsonyabb a ligában, míg Brady 583 passzolt yardja 20+ yardos dobásoknál a harmadik a ligában Wilson és Rodgers mögött. Ha a Saints nyerni akar (és miért ne akarna?), akkor a védelemnek a red zone-ban kell előrébb lépnie, mert jelenleg a legrosszabbak ebben, a Bucs pedig a 10 yardoson belül halálos, 22/22 mutatót tud felmutatni. A tampai védelem is nagyon kemény lesz, így Breestől nagyon nagyon jó meccsre lesz szükség a W-hez. Meg tudja vajon oldani? Ha igen, akkor Tom Bradyt profi karrierje során először tudná egy csoportrivális kétszer is megverni egy alapszakaszon belül.

Szerkesztőségi tippverseny állása 8 forduló után

  1. katonadani 82-37
  2. jarred 79-40
  3. löfli 79-40
  4. renningan 78-41
  5. balentin 77-42
  6. g495sr 77-42
  7. Höri 76-43
  8. leonidasz 76-43
  9. kronikk 73-46
  10. alatriste 67-52

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!