Connect with us

Összefoglaló

Hail Murray, Hollóverés ítéletidőben, sült Halászsas Los Angelesben

Őrületes utolsó játékkal, egy úgynevezett Hail Murray-vel húzta be DeAndre Hopkins és a Cardinals a győzelmet a Bills ellen, a Hollókat ítéletidőben, a Halászsasokat a napsütötte Los Angelesben ették meg vacsorára, az újonc irányítók csatáját pedig Tua és a Dolphins nyerte meg. 

Baltimore Ravens @ New England Patriots 17-23

Ítéletidő volt Foxborough-ban, és a jelek szerint ezek a körülmények a Patriotsnak feküdtek jobban. A mérkőzés előtt arról beszélhettünk, hogy a földön a Ravens van előnyben, hiszen ugyan mindkét csapat futni akar elsősorban, a Hollók jól fogják a futást, ellenben a túloldalon a Patriotsnak ez nem igazán ment a szezonban. Nos, ennek épp az ellenkezőjét kaptuk és a New England tudott dominálni a line of scrimmage körül, ami a győzelemhez vezetett.

A Ravens Calais Campbell nélkül volt kénytelen kiállni és tetőzte a problémákat, hogy Brandon Williams is nagyon hamar kiesett, innentől pedig egyértelmű volt, hogy a Patriots fog tudni haladni a földön. És így is lett. Belichick fiai 173 yardot futottak a meccsen, ebből Damien Harris 121-et vállalt magára, ezzel egyrészt hat meccsen harmadszor lépte át a 100 yardos határt, másrészt a Ravens ellen idén ő lett a csúcstartó – egyetlen játékos sem szerzett ennyi yardot még a Baltimore ellen a 2020-as szezonban. Newtonnak most egyébként nem annyira ment a szaladgálás, 11 futásból mindössze 21 yard sikeredett, de azért egy hatpontost összehozott – a kilencediket a szezonban.

A túloldalon a Ravens csak 115 yardot tudott megtenni a földön, ennek is közel felét Lamar Jackson (55). Nem segítette a vendégeket, hogy a támadófalat tovább kellett variálni és új embereket kellett kipróbálni, ráadásul a blokkoló tight end Nick Boyle is komolyan megsérült, ami hosszabb távon is problémákat fog jelenteni a csapatnál, hiszen csak egy egészséges tight end maradt Mark Andrews személyében. És ha már támadófal, azt is fontos megemlíteni, hogy a center Matt Skura több rossz snapet is kiosztott, amik kulcsfontosságú hibáknak bizonyultak: negyedik és egyre hibázott, illetve a végén a fordítási kísérletnél is rontott egy nagyot.

A Ravensnél támadóoldalon Willie Sneadet lehet kiemelni, aki öt elkapásból 64 yardot és két TD-t szerzett, rajta kívül viszont senki sem nyújtott kiemelkedőt, esetleg Mark Andrewsról és Devin Duvernay-ról lehet pozitívan nyilatkozni. Az is érdekes, hogy a Ravens a hatodik hét óta nem tud az első drive-jából pontot szerezni, pedig ez nagy erőssége volt a gárdnak a tavalyi menetelésben és nagyon jól tudjuk, mennyire fontos ennek a csapatnak, hogy előnyből játszhasson. Ugyan nem a legelején, de 10+ pontos gödörbe került a Ravens, Lamar Jackson pedig karrierje során a hatodik ilyen próbálkozásából hatodszorra bukott el.

A túloldalon Cam Newton viszont szeptember óta először osztott ki TD-passzt, azonban nem ő volt az egyetlen, aki ilyet tett a Patriotsból. Az NC State-en még irányítót is játszó Jakobi Meyers ugyanis amellett, hogy öt elkapásból 59 yardot szerzett, kiosztott Rex Burkheadnek egy nem akármilyen 24 yardos TD-passzt is. A Pats védelméből még ki kell emelni egyébként JC Jacksont, aki Stephon Gilmore hiányában remekül teljesített és megszerezte idei hatodik interceptionjét, amivel vezeti a ligát (ráadásul utóbbi öt meccsén mindig szerzett INT-et, ami franchise rekord).

A Ravens így 6-3-mal áll, holtversenyben a Brownsszal, a Dolphinsszal, a Raidersszel és a Colts-Titans duóval is, így óriási harc lesz még a három wild card helyért a csapatok közt. A Patriots épp mögöttük áll a konferenciában 4-5-ös mutatójával, amivel azért messzinek tűnik a playoff.

(katonadani)

Buffalo Bills @ Arizona Cardinals 30-32

A mérkőzés, amire mindenki az utolsó játék miatt fog emlékezni. Ja, az a visszahordás volt, akkor a kettővel előtte lévő play miatt. De ne szaladjunk ennyire előre.

A hazaiaknál visszatért Kenyan Drake, Chase Edmonds-szal kiegészülve remekül működött a futójáték, előbbi 100, utóbbi 56 yardot ért el (mindketten 6 yardnál többet átlagoltak), plusz Murray megiramodásai is szokás szerint őrületbe kergették az aktuális védelmet, a másodéves irányító 61 yarddal és 2 futott TD-vel zárt. Viszont hiába működött a futás, a passzjáték nem igazán volt hatékony, ráadásul Kingsbury is a rossz opciót választotta elég sokszor (főleg a red zone-ban), így az első félidőben csak FG drive-okat tudott vezetni a Cardinals. Pedig a vendégeknél koronavírus miatt hiányzott Josh Norman és Levi Wallace, majd Dane Jackson is kidőlt a back7-ből, Daryl Worley-t támadták emiatt rendesen. A támadóoldal az első drive-ban tökéletes gameplant vitt végig, először John Brown kapott el egy screen passzt, amiből 31 yardot ért el, majd Isaiah McKenzie passzolt TD-t Josh Allennek, amivel egyből átvették a vezetést.

A Billsnél kulcsfontosságú szerepet kapott Cole Beasley, aki 11 elkapásból 109 yardot ért el, plusz egy TD-t, de több harmadik kísérletnél is őt vette célba Allen, aki a legtöbbször meg is oldotta a helyzetet, a negyedik negyedben volt egy ilyen bravúros elkapása is.

A hazaiak védelme az első félidőben végül 16 ponton tartotta a Billst, ahol a futójáték egyáltalán nem működött, pedig több Cardinals DL játékos is hiányzott, de a playhívások és a büntetések sokszor megakasztották a támadásokat. Tyler Bass azonban karrier-napot tartott, az első félidőben háromszor is megdöntötte saját mezőnygól rekordját, először 54-ről, majd 55-ről, végül a félidő végén 58-ról is berúgta.

A Cardinals első labdaérintése a 2. félidőben egy Drake fumble volt, ami után Beasley szerzett gyorsan TD-t. A következő drive-ban viszonylag gyorsan szépített az Arizona, Hopkinsnak volt egy szép 35 yardos elkapása, majd végre a red zone-ban is jól használta a futást Kingsbury, Murray futott be 1 yardról. A Bills támadásai rendre megakadtak, ráadásul Bojorquez rúgott egy 12 yardos puntot, amivel remek pozícióba került a Cards, de csak egy mezőnygól jött össze, maradt az előny a Buffalónál, 23-19. Patrick Peterson pár játékkal később lehalászta Allen passzát, a következő drive-ban pedig Murray 2 playből 43 yardot futott, aminek a vége TD, átveszi a vezetést a Cardinals.

Ami ezután történt, az maga a káosz, egyik csapat sem akarta megnyerni a mérkőzést, rosszabbnál rosszabb playhívások jöttek, majd az őrült végjáték. A Bills elpuntolja, majd bőven a Bills térfelén Murray eldob egy passzt Fitzgeraldnak, aki miközben próbálja behúzni a labdát, kipattan a kezéből, egyenesen Jordan Poyer kezébe, amivel a momentum átkerül a Billshez.

Sikerült ebből egy 3rd & 33-at összehozniuk rengeteg felesleges büntetéssel, punt. Gyors 3 & out a Cardinalstól, majd a következő Allen passzt Dre Kirkpatrick szedi le, jöhet ismét az Arizona, kevesebb, mint 5 perc van hátra, Murray háromszor passzol, két incomplete, 1 sack, punt. Allen és a Bills egy 12 playes, 78 yardos TD drive-ot visznek, Diggs gyönyörű elkapást mutat be 39 másodperccel a vége előtt.

Aztán jött Hopkins és a triple coverage, azaz a Hail Murray. Egészen elképesztő.

Arizona szurkolóként őrült hullámvasút volt ez a mérkőzés, Kingsbury megint olyan playeket hívott kulcsszituációkban, amikre nincs magyarázat, ráadásul csütörtökön idegenben ismét játszani kell a Seahawks ellen, akik sorozatban három vereség után biztos felszívják magukat. Buffalóban még mindig megvan a csoportelsőség, de nagyon jön fel a Miami, a playhíváson itt is van még mit javítani, mert az első és az utolsó drive-on kívül ez nagyon gyenge volt most Dabolltól.

(löfli)

Los Angeles Chargers @ Miami Dolphins 21-29

Ha Miami meccset néz az ember, egy dologban biztos lehet. A labdaszerzések jönni fognak. Ezúttal sem maradt a védelem vagy a speciális egység nagy játék nélkül, ezzel pedig a Dolphins 15. meccsét játszotta le zsinórban legalább egy turnoverrel.

A Tua korszak signature move-ja a korai labdaszerzés. Az egyébként remek napot záró hazai védelem rögtön egy 3 & outtal kezdte a meccset, a puntot pedig a speciális egység blokkolni tudta és 1 yard híján vissza is “vitték” TD-re. A lehetőséget az újonc UDFA futó, Salvon Ahmed köszönte szépen és megszerezte karrierje első NFL touchdownját.

A mérkőzés a korai hazai TD után hasonló mederben folytatódott. A Dolphins a következő támadósorozatát is TD-vel zárta. A mindössze 5’7″ magas elkapó Jakeem Grant kapta el Tua passzát.

A második negyedben azonban a Los Angeles-i védelem is tudott jó field pozíciót adni a támadóinak. A nem túl jó napot kifogó Ted Karras két ízben is rossz snapet adott, amiből egyet ki is tudott használni a védelem és megszerezték a labdát a saját red zone-jukban, amit a Miami térfelének közepéig vittek vissza. A szerelést pedig (félig) a hátra sprintelő Tua hajtotta végre. A labdaszerzést Herbert ki tudta használni és a szünetre 17-7-es állásnál fordultak a csapatok.

A félidő után remek drive-ot hozott össze a vendég csapat, aminek a végén 3 pontra megközelítette a hazaiakat. A Miami támadósor és Xavien Howard azonban tett róla, hogy hamar visszaálljon a magabiztos különbség: egy mezőnygól után Herbert passzát az idén már 5. labdáját szerző corner halászta le, amit végül a támadók váltottak TD-re.

A meccs végén már csak a szépítésre futotta a vendégektől és végül elég sima vereséget szenvedtek.

Egyik irányító sem hozott épp űrszámokat. Mindketten 200 yard alatt maradtak és 2-2 TD-t szereztek. A labdát azonban csak Herbert adta el. A Chargers újonca nem csak amiatt a passz miatt, de összességében is idei legrosszabb meccsét játszotta. Több ízben volt nyomás alatt és időnként elhamarkodott döntéseket hozott. Több alá, fölé dobott labdája volt és nem igazán tudta felvenni a játék ritmusát. Az eddigi legkevesebb passzolt yardjától is 77-tel maradt el. A Miami védelme a futójátékot sem engedte kibontakozni és Kalen Ballage is mindössze 68 yarddal zárt 18 kísérletből.

A hazaiak védelméből ezúttal Emmanuel Ogbah tűnt ki. 2 leütött labda mellett egyszer vitte földre Herbertet, de a Dolphins védelem újfent igazi vezér nélkül volt, inkább egységében jó. Tua most sem termelte a yardokat, sőt volt pár egészen csúnya dobása, ami csak szerencsével nem a védők kezében kötött ki, de minden rossz dobásra jutott egy hasonlóan elképesztő is.

Ezzel Herbert továbbra is gyűjti a vereségeket kezdő irányítóként, míg Tuának 3. kezdő meccsére már annyi győzelme, van mint a Burrow – Herbert duónak összesen.

(alatriste)

Seattle Seahawks @ Los Angeles Rams 16 – 23

A Seahawks támadó- és védősorát ismerve arra lehetett számítani, hogy egy sokpontos, utolsó pillanatig nyílt meccset kapunk. Végül nem így történt, ugyanis a Seattle-nek egyik egysége sem azt nyújtotta, amit vártunk. A Rams az első három drive-jában végigment a pályán és 17 pontot pakolt fel a táblára.

A Seahawks defense ebben a három drive-ban olyan volt, mint az összes korábbi meccsen, sem a futást, sem a passzt nem tudta megfogni. A negyedik drive-ban azonban történt valami. A korábban megsérült Jamal Adams odaért Goffhoz, és kitépte a kezéből a labdát. Ez a labdaszerzés apró siker volt, és esélyt adott a támadóknak, hogy egyenlítsenek. Wilson azonban tőle szokatlan módon egy nagyon rossz döntést hozott. Egy sima TD futás helyett bedobta a labdát a célterületre, de a CB Darious Williamst találta el végül. Ez az INT teljes mértékben elkerülhető lett volna, érthetetlen, Wilson miért próbálta meg ezt.

A Seahawks végül nem bukott ezzel a játékkal nagyon sokat, a Rams gyorsan visszapuntolta a labdát, és a félidő végén még Jason Myers berúgott egy 61 yardos FG-t, ami egyszerre volt egyéni- és csapatrekord.

A harmadik negyedben a Rams támadók újra végigmentek a pályán, ezúttal azonban 95 yardon keresztül, ami majdnem 7 percet emésztett fel. A TD meglett, de az extra pont kimaradt. Ez után a drive után azonban a Rams támadói otthagyták a meccset, a továbbiakban egy first down megszerzése is problémát okozott nekik.

A Seahawksnak 10 pont volt a hátránya, a legtöbb meccsen ez semmiség lett volna, de a Rams defense ellen Wilsonnak egyáltalán nem ment a játék. A védők rendre odaértek hozzá (6 sack, amiből hármat Leonard Floyd vállalt), és többször is hibába hajszolták. A 4. negyedben újabb INT-et dobott ismét Williamsnek, és egy fumble is a neve mellé került (bár utóbbi egy rossz snap következménye lett, az inkább a center hibája volt). Sem Lockettet, sem Metcalfot nem tudta rendesen megjátszani, utóbbit Jalen Ramsey olyan szorosan őrizte, hogy a negyedik negyedig még csak targetje sem volt. Az idei szezon legrosszabb meccsét hozta le Wilson, TD nélkül 2 INT-tel. Így pedig esélye sem volt a Seahawksnak fordítani.

A Rams meglepő győzelmet aratott abból a szempontból, hogy ezt a meccset nem a támadók nyerték meg. Ugyan mind földön (106 yard), mind levegőben (302 yard) nagyon jól haladt az offense, de aránylag kevés pontot tudott csak szerezni. A defense azonban tökéletes játékot mutatott. Wilson képtelen volt TD-t szerezni a Rams védői ellen, és végső soron ez hozta meg a győzelmet.

(jarred)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!