Connect with us

Összefoglaló

Helyreállt a világ rendje

A pazarul kezdő Seahawks az utóbbi hetek gyengélkedése után a csoport harmadik helyén tanyázva fogadta a Hopkins Hail Maryje után csoportelső Cardinalst. A mérkőzés nem csak az aktuális állás (mindkét csapat 6-3-asként kezdte a hetet) miatt volt fontos, hanem a tiebreaker miatt is, az Arizona ugyanis egyszer már megállította Russell Wilsont. Most viszont az MVP-aspiráns nem égette oda a vacsorát, helyreállt a világ rendje.

Wilson az elmúlt négy fordulóban csak a San Francisco Kórházcsapat ellen játszott jól, a maradék három meccsen öt TD, hét INT és három vereség jött össze, aminek köszönhetően a Rams és a Cardinals is feljött a Seahawksra. Pete Carroll korábban azt nyilatkozta, hogy a klasszis QB “szétdolgozza a seggét”, hogy helyrehozza a dolgokat, és úgy tűnik, sikerült.

A nyitó drive-ot azonnal TD-vel kezdte a Seahawks, Wilson jól mozgatta a támadósort, több 3. kísérletet is megoldott, majd egy igazi wilsonos labdát osztott ki DK Metcalfnak. Ezután négy punt következett, majd a Cardinals is betett egy TD-t a közösbe. Murray-éknek több babér viszont nem termett az első félidőben, míg a Seahawks két akciót is ponttal zárt (TD+FG), így megnyugtató 16-7-es előnnyel mehetett pihenni (volt egy kihagyott extra).

A Seahawks 60-1-es mérleggel állt a meccs előtt, ha vezetett a félidőben, így magabiztosan várhatta a folytatást. Jól is kezdődött a félidő, simán kivédekezte a gárda a Cardinals támadását, de Quandre Diggs összehozott egy bántóan ostoba szabálytalanságot DeAndre Hopkins ellen, az Arizona pedig köszönte szépen a lehetőséget. Ezután egy gyors TD-váltás következett, a negyedik negyed két pontos hazai vezetéssel kezdődött.

Wilsonék támadásából punt lett, amit a Cardinals úgy használt ki, hogy két játékból – egy intentional grounding és egy holding büntetéssel – összehozott egy safetyt. A Seahawks erre rátett még egy mezőnygólt, az utolsó percekben így a döntetlenért támadhattak Murray-ék, de a hazai védelem állta a sarat, otthon tartva a W-t. Tanulságok.

  • Nem árt egy kis tehermentesítés

Wilson remekül játszott, 28 passzából 23 volt jó 197 yardért és két TD-ért, ami lehetett volna sokkal jobb is, ha DK Metcalf nem ejt el két labdát, köztük egy könnyű TD-passzt. Emellett volt 10 futása 42 yardért (és a társaival közösen összehozott fumble-öket is megúszta), amit lehetett, ő hozzátett a játékhoz. Ezzel együtt is jó lenne, ha Chris Carson már visszatérne: nagyon jó, hogy a Seahawks sokat passzol, ideje volt, de az utóbbi meccseken pont az látszott, hogy ezt is túlzásba lehet vinni. Kell egy kis tehermentesítés, egy stabil futójáték, ez a mostani meccsen is látszott.

Carlos Hyde 14 futásból 79 yardot és egy TD-t szerzett, Bo Scarbrough hat futásból 31 yardot, és még DeeJay Dallasnak is volt egy 13 yardos futása. Legyen meg az a meccsenkénti 100-120 yard (Wilsont nem számolva) és nem lesz itt baj.

  • No run, no party

A Seahawks védelme önmagában nem sok mindenre jó, de a futást általában jól fogja, ezzel ki is húzva a Cardinals méregfogát. Kenyan Drake 11 futásból 29 yadot és egy TD-t szerzett, Murray pedig öt nyargalásból csak 15 yardot – a fiatal QB vitán felül a liga egyik legveszélyesebb fegyvere a földön, de Pete Carrollék jól készültek fel belőle. Ez pedig azt jelenti, hogy passzolni kell, és ha passzolni kell, akkor minden hype és Hail Mary ellenére a Cardinals meg van lőve.

Murray egyelőre irányítónak nem olyan jó. Nyilván óriási csúsztatás lenne azt mondani, hogy csak egy korrektül passzoló futó, de effektíve ez közelebb áll a valósághoz, mint az, hogy titkos MVP-esélyes lenne. Irányítónak egyelőre középszerű: rengeteg rossz döntése van, könnyebb passzoknál is inkonzisztens és nem olvassa jól a védelmeket. A Seahawks passz elleni védekezése most sem volt elit, Murray-nek rengeteg lehetősége lett volna szétszedni az egységet, volt bőven rés a zónapajzson, de nem használta ki a kínálkozó alkalmakat. Hiába az egyik legizgalmasabb és legígéretesebb támadó a ligában, van még hová fejlődnie.

  • A végén még lesz seattle-i pass rush

Az eddig megszokottakhoz képest kifejezetten jó volt a Seattle védelme. Volt jó pár kreatív blitz, sikerült ölni a futást és ami talán a legörömtelibb, végre érkezett nyomás a védőfaltól is. A Bengalstól megszerzett Carlos Dunlap két sacket szerzett, az egyiket a meccs legvégén, 4. próbálkozásra – a Ziggy Ansah-k és Jadeveon Clowney-k után végre egy jó vétel a szélre. Mellette a sokat szapult LJ Colliert is dicsérjük most meg: volt egy sackje, illetve őt holdingolták az end zone-ban, aminek egy safety lett az eredménye. Már csak a coverage-et kellene egy közepes szintre felhozni és lehet Super Bowlról álmodni.

  • Ennyi “rossz futball” megengedhetetlen

A Cardinals volt a liga legtöbbet büntetett csapata a meccs előtt és erre ezúttal sem cáfoltak rá. Holding büntetések, false startok, egyéni ostobaságok, DPI-k – amit csak akarsz. Különösen a támadófallal vannak nagy problémák, Murray kvázi hard count nélkül is beugrasztja a saját embereit, és nem nehéz belátni, hogy egy 3&8 sokkal nehezebben abszolválható, mint egy 3&3. Ez edzői felelősség, Kliff Kingsbury sok mindent rendbe tett már Arizonában, de a sárgákkal még mindig hadilábon áll.

  • Patrick Peterson nettó emberhátrány

Voltak idők, amikor Peterson a liga legjobb corenere volt, de ez elmúlt. A meccsen egy DPI-vel, engedett TD-vel, pár elcsúszással és díszkísérettel vétette észre magát, mindenki megégette, aki arra járt. Kidobott pénz az idén rá költött 12,5 millió dollár, kizártnak tűnik, hogy jövőre hosszabbítsanak vele.

Arizona Cardinals@Seattle Seahawks 21-28

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!