Connect with us

Összefoglaló

Hosszabbításban verte a Colts a Packerst, Taysom Hill győzelemmel mutatkozott be kezdőként

A hét egyik legjobban várt mérkőzése hosszabbításba torkollott, ahol a Packers hibája miatt a Colts tudott diadalmaskodni. Taysom Hill győzelemmel és jó játékkal mutatkozott be kezdőként, a Steelers domináns játékkal tartja veretlenségét, a Browns pedig ítéletidőben verte az Eaglest. 

Green Bay Packers @ Indianapolis Colts 31-34 OT

A 11. kör egyik legjobban várt mérkőzése volt a Packers vendégjátéka Indianapolisban, és végül nem is okozott csalódást a találkozó, hiszen egy végletekig szoros és izgalmas csatát láthattunk, ami csak hosszabbításban dőlt el. Mindkét csapat bemutatta erősségeit, végül a ráadásban egy hiba elég volt, hogy a Colts nyerjen, így továbbra is nyeretlen a Packers Indianapolisban.

Egy újabb olyan mérkőzést láthattunk, ahol a két félidő szöges ellentéte volt egymásnak. Rögtön hibákkal indult a mérkőzés, hiszen mindkét csapat első drive-ja fumble-lel végződött. Az első negyedben folytatódott a sorminta és szinte másolták egymást a felek. TD-re TD, puntra punt és interceptionre interception volt a másik fél válasza. A második negyedben azonban a Rodgers vezette offense kihasználta, hogy nem annyira élés a liga első felébe tartozó védelem és három touchdownt szereztek 15 perc alatt, aminek köszönhetően 28-14-re vezettek a szünetben. Itt már sokan elkezdék leírni a hazai csapatot, hiszen az ő játékuknak nem éppen a hátrányból való játék fekszik és a védelemnek is össze kellett magát szednie ahhoz, hogy a fordítást véghez tudják vinni.

A második félidőre azonban borult minden, Eberflus összekapta a védelmet és az előző negyedes három kapott TD helyett a harmadik 15 percben két 3 and out jött a Packers támadóitól, amit közben kihasznált a Colts offense és a szerzett 11 ponttal visszajött a mérkőzésbe. A Colts védelem egészen az utolsó drive-ig 0 ponton tartotta ellenfelét a szünet után és közben a special team is megmutatta, hogy miért ők az egyik legjobb egység a ligában. Kickoff után Savage hibáját használták ki egy labdaszerzéssel, ami után meg tudták fordítani az eredményt. A mérkőzés vége kicsit érdekesen alakult, hiszen ott volt a Colts kezében a győzelem, de érthetetlen hibákat csinált végig a támadóegység. Két percen belül folyamatos holding büntetések miatt haladtak hátrafelé, hogy még field goalt se tudjanak rúgni és még az idő se menjen. Meg is lett ennek az eredménye, hiszen Rodgers másfél perc alatt majdnem a mérkőzést is megnyerte csapatának, de végül a hosszabbítással meg kellett elégedniük. A hosszabbításban is megkapta az esélyt a Packers, de végül Valdes-Scantling hibája sokba került. Az újonc Blackmon kiütötte a kezéből a labdát, amiből rögtön olyan helyre kerültek, ahonnan lehetett rúgni és ezt a másik újonc Rodrigo Blankenship ki is használta.

Ha a statisztikára ránézünk, a két irányító szinte ugyanazt a játékot hozta. Ez pedig Riversnél kiemelkedő, hiszen tudta tartani a lépést, ami elengedhetetlen volt, hogy a győzelmet megszerezzék. Rivers végül 288 yarddal, három TD-vel és egy INT-tel zárt. A másik oldalon Rodgers statisztikájába 311 yard, három TD és egy INT került be. Futójátékban a Colts szerepelt jobban, bár ők dupla annyi ilyen játékot hívtak be, mint ellenfelük. A második félidőre jó pár hetes álmából felébredt Jonathan Taylor és végre bizonyította, miért is áldoztak rá egy második körös választást. A 140 szerzett yardból 90 az ő nevéhez fűződik. Elkapásoknál a Packers oldalán természetesen Davante Adams hozta a tőle megszokott jó játékot a 106 szerzett yardjával, a másik oldalon a szintén második körös újonc Michael Pittman Jr. is sokat segített csapatán a három elkapásból szerzett 66 yarddal, amiben volt egy 45 yardos TD is.

A védelmekből az egyik oldalon az interceptiont szerző Christian Kirksey emelhető ki, de az ő teljesítményüket nagyon befolyásolta, hogy a második harminc percben szinte végig ők voltak a pályán kevés pihenőidővel. A másik oldalon egyszer a felemás mérkőzést hozó Rock Ya-Sinről érdemes beszélni, hiszen egy szerzett INT mellett a felé szálló labdák nagy részéből elkapás lett. Az első játékrész végén pedig nagy játékot engedett szabálytalanságának köszönhetően. Valamint érdemes megemlíteni a győzelemből nagy részt vállaló Julian Blackmont, aki újonc szezonjában hétről hétre bizonyítja tehetségét.

Győzelmével a Colts továbbra is csoportja élén és fontos mérkőzés előtt áll a csoportrivális Titans ellen, míg a Packers továbbra is nagy harcban van az NFC első kiemelésének megszerzéséért.

(kronikk)

Atlanta Falcons @ New Orleans Saints 9-24

Miután kiderült, hogy Brees múltheti sérülése miatt nem tudja vállalni a játékot a Falcons ellen, nagy kérdés volt egész héten, hogy Taysom Hill vagy Jameis Winston fogja helyettesíteni a veterán irányítót. Végül Sean Paytonék Hill mellett döntöttek – a sima hazai sikerhez azonban nem a támadók, hanem inkább a védelem jó játékára volt szükség.

Az első félidő végig sokáig úgy tűnt, hogy a két rúgó, Will Lutz és Younghoe Koo lesznek a főszereplők, hiszen a védelmek nem engedtek TD-t. Ebben a versenyben a koreai Koo jobban szerepelt, hiszen ő három lehetőségéből mindegyiket a póznák közé helyezte, még Lutz két próbálkozásból csak az egyiket tudta pontokra váltani. A második játékrész végén azonban megtört a jég és a hazai pályán játszó Saints beért a célterületre Alvin Kamara révén, így mégis a szentek vonulhattak előnnyel az öltözőbe. A második 30 percre pedig már nem hagytak kérdést, és végül egy könnyed győzelemmel sikerült folytatniuk most már hét meccses veretlenségi sorozatukat.

Nem hibázott nagyot az edzői stáb, hogy végül Hill mellett döntöttek. A QB végül 233 yarddal, egy eladott labdával és két futott TD-vel vette ki részét a közösből. Amit vártak tőle azt hozta, hiszen a passzok mellett még 10 alkalommal próbálkozott futással, amiből 51 yardot és 12 pontot szereztek. Az egész csapatnak jól ment a futás, hiszen 168 yardot sikerült elérniük 4,7-es átlaggal futásonként és az összes TD-t ők szerezték. Szépen elosztották a terhelést a két RB és Hill között, ami kulcsa volt az eredményes futójátéknak. Elkapásban a végre régi fényben tündöklő Michael Thomas emelhető ki, aki 9 elkapásból 104 yarddal segítette csapatát. Fontos volt, hogy Hill passzjátéka is müködjön a futások mellett, hiszen az előbbi nélkül könnyen kiismerhetővé vált volna a támadójáték, ami az Atlanta védelmének nagy segítség lett volna.

A támadók mellett azonban a védelem is kellett nagyon ehhez a győzelemhez. Matt Ryan hosszú idő után játszott újra olyan mérkőzést, amikor nem sikerült TD-t elérnie és mellette két interception szerepel a neve mellett. Ez nagyban a Saints defense érdeme, hiszen kihasználták, hogy a Falcons támadófala nem tudja megvédeni irányítóját. Nyolc alkalommal is sackelték Ryant, amiből Cameron Jordan egymaga hármat vállalt. Ezzel a nyomással nem tudott mit kezdeni a rutinos irányító, így végül 232 yarddal és TD nélkül zárta a mérkőzést, valamint két alkalommal is eladta a labdát. Emellett a futás sem működött, hiszen 14 próbálkozásból mindössze 52 yard jött össze Gurley-éknek.

Sokáig úgy tűnt, hogy ez a mérkőzés a védelmek nagy napja lesz. Azonban az első játékrész végén szerzett TD után minden negyedben szereztek a hazaiak egy hatpontost. A Falcons védelme nem tudta őket megállítani és bár nyomást tudtak gyakorolni Hillre, hiszen három alkalommal is földre vitték az irányítót, ez végül kevés volt a győzelem megszerzéséhez.

Az Atlantából ha valakit ki lehet emelni, az mindenképpen a rúgó Younghoe Koo, aki most sem hibázott, amikor oda kellett állnia a labda mögé és 52 yardról is értékesített egy mezőnygólt – nem rajta múlt, hogy nem győzelemmel zárt a csapata, de az még rég rossz, ha a kickert kell kiemelni a meccs után. Győzelmével 8-2-re javította idei mérlegét a Saints és továbbra is versenyben van az NFC első kiemeléséért, míg a Falcons már a jövő évet tervezheti, hiszen az NFC Eastet nem számítva a konferencia legrosszabb mérlegével rendelkezik.

(kronikk)

Pittsburgh Steelers @ Jacksonville Jaguars 27-3

Újabb mészárlás a liga egyetlen veretlen csapatától, ami jelenleg három győzelemmel vezeti a csoportját és nagyon jó esélye van az első kiemelésre – egyszerűen nagyon rendben van ez a Steelers. A támadósor hibátlan, kezdve a támadófallal, ami futáshoz és passzjátékhoz egyaránt jól blokkolt. Big Ben is jól játszik – nem kiemelkedő, most is örülhet, hogy egy INT-tel megúszta, de amikor kell, akkor oda teszi magát, ami egy ilyen védelem és kisegítőszemélyzet mellett bőven elég lehet egy Super Bowlhoz. Apropó kisegítőszemélyzet.

Egyszerűen nem lehet eleget dicsérni a Steelers scoutjait. JuJu Smith-Schuster, Diontae Johnson és Chase Claypool mind saját fogás és nem egy csapat van a ligában, ahol WR1-ek lehetnének. Most a Johnsonnak osztotta ki a gép a legnagyobb szerepet, 16 targetből 12 elkapást és 111 yardot szerzett, míg az újonc Claypool megszerezte karrierje nyolcadik elkapott TD-jét. Úgy hasított a passzjáték, hogy JuJunak mindössze öt target jutott, még Eric Ebron is megelőzte. Annyira diverz és sokoldalú ez a személyzet, hogy védelem legyen a talpán, ami le tudja védekezni. És akkor még nem beszéltünk a remekül játszó James Connerről, aki 13 futásból 89 yardot szerzett.

A védelem ismét parádés volt, bár Jake Luton ellen ez valahol kötelező is egy ilyen egységtől. Sackből ugyan csak kettő született, de az újonc folyamatosan nyomás alatt volt, ennek is köszönhetően sikerült négy INT-et is szerezni tőle: kettőt-kettőt vállalt Minkah Fitzpatrick és Terrell Edmunds. A futás megfogásával már akadtak problémák, de mindent összevetve így is 206 yardon és három ponton sikerült tartani az ellenfelet, nem lehet ok panaszra.

A másik oldal már nyilván nem lehet ilyen optimista. Jake Lutonból egyre biztosabb, hogy nem lesz sem az új Tom Brady, de még az új Gardner Minshew sem. Egy olcsó csereirányítónak jó lehet, de nincs meg benne sem a karizma, sem az a kis extra, amit az ember elvárna egy kezdő irányítótól. Persze a Steelers védelme ellen a legjobbaknak is nehéz teljesíteni, de a 16/37, 151 yard, 0 TD, 4 INT statisztikai lapnál azért még Lutonnak is illett volna jobbat produkálni.

Az ő teljesítménye értelemszerűen az elkapói mutatóin is meglátszottak, bár DJ Charkon kívül amúgy sincs sok figyelemre méltó célpontja, és az utóbbi időben Chark sem brillírozik. James Robinson ellenben ismét hozzátette a magáét, brutálisan nagy fogás a draftolatlan futó, évekre megoldhatja a csapat futógondjait.

Nagyjából ennyi a pozitívum, amit el lehet mondani a Jaguarsról. A védelem továbbra is nyögi Calais Campbell, Yannick Ngakoue, AJ Bouye és Jalen Ramsey hiányát, sem a pass rush, sem a coverage nem működik, nincs elég tehetség az egységben. De legalább örülhetnek Doug Marrone-ék, hisz a 10+ millióért igazolt linebacker, Joe Schobert bár nem játszik jól, de legalább szállítja a tackle-öket… nagy fogás volt.

(renningan)

Philadelphia Eagles @ Cleveland Browns 17-22

Clevelandben ismét ítéletidőben játszottak, most szélvihar helyett csak szakadó eső volt, ami miatt a futójáték dominált mindkét oldalon, bár azzal sem nagyon tudtak haladni az első félidőben. Az Eagles első drive-jában eljutott a 4 yardosig, ahol azonban Miles Sanders kezéből kiütötték a labdát és Karl Joseph szedte össze. Rashard Higginsnek volt egy 44 yardos elkapása, egy DPI miatt az 1 yardosról jöhettek, ahol Mayfield túldobta Austin Hoopert, Kareem Huntot pedig 3. és 4. kísérletre is megállították 1 yardon, jöhetett ismét az Eagles. Itt születtek a mérkőzés első pontjai, Sione Takitaki lehalászta Wentz borzalmas passzát és visszavitte TD-re.

Körülbelül ennyi említésre méltó dolog történt az első félidőben, igazi puntháború volt, az első drive-ok után mindkét oldalon megállt a tudomány. A második félidőben azonban Fletcher Cox kiütötte Mayfield kezéből a labdát, amit Alex Singleton szedett össze, és rögtön utána az első playből egyenlített az Eagles egy 19 yardos Richard Rodgers elkapással. A Browns egy 42 yardos KhaDarel Hodge elkapásnak köszönhetően ismét az Eagles red zone-jának közelébe került, de csak field goal lett a támadás vége. A hazaiaknál nem játszott Myles Garrett, de nélküle is dominálni tudták az Eagles támadófalát, Olivier Vernon háromszor zsákolta be Wentzet, az egyik safetyt is ért. A következő punt utáni drive-ból ugyan nem sikerült pontokat szereznie a Brownsnak, mert blokkolták a field goal kísérletet, de egyre jobban működött a támadósor, főleg Chubb kezdett beindulni.

Két play-jel később pedig Hunt repült be az end zone-ba, a 9 pontos előny pedig ledolgozhatatlannak tűnt Wentz mai teljesítményét látva, aki még egyszer eladta a labdát a három yardos vonalon, amit Denzel Ward szedett le.

Goedert szerzett még egy elkapott TD-t fél perccel a vége előtt, de az onside kick nem jött össze az Eaglesnek – ha nehezen is, de Chubbra támaszkodva ismét nyert a Browns. A Philly továbbra is vezeti a csoportját, de most már mindegyik divízió riválisnak három győzelme van, nagy verseny lesz az első helyért, de ha Wentz továbbra is így játszik, akkor nem sok esélyük lesz – bár ebben a csoportban bármi megtörténhet.

(löfli)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!