Connect with us

Kupaktanács

Kupaktanács #7 – Miért csak ennyi volt?

Tegnap estig lehetett cserélni az NFL-ben, és bár úgy tűnt, hogy lesznek komolyabb trade-ek, végül csak két peremember váltott csapatott. Értékeljük az elmúlt pár nap cseréit, illetve megpróbáljuk megmagyarázni, miért voltak ennyire inaktívak a csapatok.

A Saints gyakorlatilag elcserélte Kiko Alonsót (és egy ötödik körös picket) Kwon Alexanderre a 49ersszel. A két linebacker nagyjából ugyanolyan alacsony szintet képvisel, így nehéz megmondani, ki nyerte a cserét. Még csak komoly spórolásról sem beszélhetünk, mi értelme volt ennek így?

Renningan: Ha a fizetést nézzük, akkor a Saints szerzett egy top linebackert egy sérülésből visszatérő közepes LB-ért cserébe. A valóság ezzel szemben az, hogy Alexander semmivel nem igazán képvisel magasabb szintet, a szezon után valószínűleg ki is vágja a Saints, ráadásul még 2 millió dollárral drágább is Alonsónál. Egyedül az szól Alexander mellett, hogy ő legalább már játékban van, de ennyi – nehéz pozitívan értékelni valakit, aki sem futás ellen, sem passz ellen (121-es passer ratinggel dobálnak felé) nem jó. Ebből adódóan a 49ers jól járt, mert ahhoz képest, hogy a keret nem gyengült, 2 millió dollárral és egy 5. körös pickkel gazdagabb lett.

Leonidasz007: Szerintem a két linebacker azért nem képviselt hasonló szintet, mert Alexander mégiscsak jobb, mint Alonso, még ha nem is sokkal. Azt aláírom, hogy nem feltétlenül lépett ezzel hatalmasat előre a Saints, valamint egész biztos nem fog szerződést adni jövőre az érkező LB-nek, így lényegében fél szezonra szól ez a dolog, amiért egy ötödik körös pick is soknak tűnik. Alexander egy tipikusan hit or miss linebacker aki vagy csinál egy nagy látványos játékot vagy egy elképesztő missed tackle-t. Talán hoz 1-2 mérkőzést a Saintsnek és ebben reménykednek.

katonadani: Azért nem mondanám egy szintnek a két játékost, de nem is adtam volna ötödik kört Alexanderért a szerződésével együtt. Megváltani a világot nem fogja, az fix, a védelem nem fog miatta jelentősen előrelépni, így nagy értelmét nem láttam. Bár ha hoz két-három nagy játékot a playoffban (ami azért benne van a játékában), akkor mindenképp megérte a Saintsnek. Ez meg benne jóval inkább benne van, mint Kikóban.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!