Connect with us

Játékos Portré

Nem hallotta az edző utasítását, 1/1 lett a vége

A “mi lett volna, ha” egy nagyon érdekes (és sok esetben bosszantó) kérdés: mi lett volna, ha nincs a Tuck rule, vagy ha nincs a Megatron rule és Dez Bryant elkapását megadják a bírók? Rengeteg ilyen kérdést fel lehet tenni a közelmúltból, most azonban menjünk vissza az időben és tegyük fel a kérdést: mi lett volna, ha Leonard Thompson meghallja az edzője utasítását?

1979-et írunk, a Detroit Lions ekkor ünnepli fennállása 50. évfordulóját és a csapat szeretné emlékezetessé tenni. Az első héten ez nem sikerül, csúnyán kikap idegenben a Tampa Bay Buccaneers csapatától. Sebaj, ez belefér, a következő forduló majd jobb lesz hazai pályán a szintén vereséggel kezdő Washington Redskins ellen. Nem lett.

Az első félidőt a vendég csapat pont úgy abszolválta, ahogy a múlt héten a Lions tette a Washington ellen bő 40 évvel később: 24-3-ra nyerte meg az első félidőt. Ahogy viszont az Alex Smith vezette Football Team, úgy az 1979-es Lions sem adta fel: a második félidőben három TD-t szerzett a csapat és kiegyenlített. Az utolsó támadást a Redskins vezette, de a hazaiaknál volt a momentum, sikerült is megakadályozni a TD-t, ráadásul a vendégek mezőnygólja is kimaradt, lehetett készülni a hosszabbításra. Csakhogy végül nem volt hosszabbítás.

A Lions már ekkor sem volt a csúcson. Idén Matt Patricia védelme szokott néha 10 emberrel felállni a változatosság kedvéért, az 1979-es Redskins elleni meccsen viszont eggyel több Oroszlán volt a pályán a kihagyott mezőnygól pillanatában. A bírók ki is szúrták a hibát, így a Washington újra próbálkozhatott, másodjára pedig már nem volt kegyelem.

Mondott valamit, mester?

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!