Connect with us

Érdekességek

Tényleg létezik a Tua-faktor?

Tua Tagovailoa a Dolphins jövője, a franchise leendő arca – mióta kezdő az 1/5-ös újonc, a Miami nem veszített mérkőzést, jelenleg három meccse tart a győzelemi széria. Azt gondolhatnánk, hogy mindez Tuának köszönhető elsősorban, pedig nem, legalábbis nem úgy, ahogy gondolnánk.

A Footall Outsiders minden játékot kielemez, figyelembe veszi az ellenfelek erősségét is, így határozza meg az adott egységek hatékonyságát – az általa használt DVOA egy kifejezetten reprezentatív és hasznos mutató. Nos, mióta Tua kezd, így alakult a Dolphins csapategységeinek hatékonysága:

  • Offense: Ryan Fitzpatrickkel a kezdőben: 1,3 % – Tuával: -4,0 %
  • Defense: 1,7 % vs. -7,6 % (a védelemnél a negatív a jobb érték)
  • Speciális egység: 5,7 % vs. 20,9 %

Létezik tehát a Tua-faktor! A fiatal irányítóval kezdőben visszaesett a támadósor teljesítménye, míg drasztikusan javult a védelem és brutálisan hatékony lett a speciális egység. Magyarán a támadósoron kívül minden annyira jó lett, hogy Tua ellenére is hozza a meccseket a csapat.

A PFF értékelése szerint Fitzpatrick a 15. legjobb irányító volt (75-ös értékelés), Tua három meccs alapján a 32. a ligában (59-es értékelés) – QB-poszton tehát bőven nem történt előrelépés, így pedig érdemes óvatosnak lenni a Dolphins PO-esélyeit illetően. Ha viszont összekapja magát a fiatal támadó, a többi egység pedig hozza a 120 százalékos teljesítményt, akkor valóban reális lehet idén a rájátszás.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!