Connect with us

Összefoglaló

1995 után újra csoportelső a Bills, a Packers újabb lépést tett az első kiemeléshez

Két meccset is rendeztek szombaton: a Bills magabiztosan győzte le a Broncost, ezzel 1995 után ismét megnyerte a csoportját. A Packers nem a legjobb formáját hozta, de behúzta a W-t és egy lépéssel közelebb került a pihenőhéthez.

Buffalo Bills @ Denver Broncos 48-19

Nehéz ilyen mérkőzésekből messzemenő következtetéseket levonni: előzetesen nem tűnt ez ennyire simának, de a harmadik negyedre már nem volt túl kompetitív a találkozó. A Bills alaposan megünnepelte a csoportgyőzelmét, még akkor is TD-t szerzett, amikor nem akart.

A meccset a Broncos kezdte és egy egész korrekt drive után eljutott mezőnygól távolságig a csapat. Brandon McManus hiányában az élete első meccsén játszó, 31 éves Taylor Russolino állt oda az 51 yardos rúgáshoz, és csúnyán mellé durrantotta. Ekkor már érezni lehetett, hogy ez nem a hazaiak napja lett (a rúgónak egyébként négy rúgásából csak egy volt jó egész meccsen).

A Bills azt csinált, ami csak akart, Vic Fangio védelme még úgy is tehetetlen volt, hogy Josh Allenéknek volt 1&goal helyzetük a 30 yardosról. Pass rush továbbra sincs a védőfaltól, nem voltak kreatív blitzek, de cserébe a futás elleni védelem sem működött (pedig idén a Bills messze nem egy jól futó csapat) és még a szerelések sem sikerültek. 541 total yardot nyelt be az egység, nincs miről beszélni.

A támadóoldal már egy fokkal érdekesebb volt. Lock az előző heti 4 TD-s formáját nem tudta átmenteni: 132 yarddal és egy TD-vel fejezte be a meccset, és csak azért nem volt INT-je, mert a Bills védői többször is jófejek voltak. Nem volt nagyon rossz, akadt pár szép dobása és jó megiramodása, de összességében ismét azt bizonyította, hogy hosszú távon egy jobb csere lehet belőle. Igaz, ilyen támadófal mögött azért senkinek nem lenne egyszerű.

A futójáték nem volt teljesen homály, Melvin Gordonnak 11 futásból 61 yard és két TD jött össze, de 20-30 pontos hátrányban már nem lehetett futni. Az elkapók közül a tight end Noah Fant volt a sztár – bár sokan nem tartják kifejezetten sokra, szerintem megint jól játszott és egy normálisabb támadósorban tudna termelni. Vele ellentétben Jerry Jeudy rossz sorozata tovább folytatódik, pedig minden adott, hogy első számú elkapó legyen: öt labdából egyet kapott el 19 yardért, mintha a pályán se lenne, az utóbbi időben nagyon nem érzik egymást Lockkal.

A Bills részéről szinte mindenkit csak dicsérni lehet. A védelem jól teljesített: három sack, hét leütött passz és egy fumble return TD-jött össze, bár legalább egy INT-t illett volna szerezni. Matt Milano visszatérése jót tett a linebacker-sornak, és ezen kívül is felszálló ágban van az egység: ha a PO-ra jön a csúcsforma, akkor a Billsre nyugodtan tekinthetünk contenderként.

Az offense-re pedig nincsenek szavak. Egy-két éve a Billsé volt az egyik legnézhetetlenebb támadósor a ligában, míg idén az egyik legkreatívabb, leglátványosabb és legeredményesebb az egész mezőnyben. Josh Allen ismét az MVP-formáját hozta, 359 passzolt yard és két passzolt TD mellett volt három futása 33 yardért és két TD-ért. Hihetetlenül érzi Stefon Diggset, Cole Beasley lassan az új Wes Welkerré növi ki magát, és hiába nincs John Brown, valaki mindig fel tud nőni a harmadik számú elkapó szerephez (ha nem egy, akkor több játékos, most is öten kaptak el labdát a 259 yardot termelő Beasley-Diggs duó mellett).

A leglenyűgözőbb az egészben az önbizalom. A játékosok élvezik az egészet, viszi őket a lendület, egyszerűen minden sikerül. Az amúgy gyengébb napot kifogó Devin Singletary például úgy szerzett egy 51 yardos TD-t a meccs legvégén, hogy már csak az órát pörgette a Bills (ezt leszámítva az újonc Zack Moss volt a backfield ura ma). Kicsit a tavalyi Ravensre emlékeztet a Buffalo, és ez is lesz a leglényegesebb kérdés: sikerül-e konzisztensen hozni ezt a jó szintet, mint a Chiefsnek Mahomesszal, vagy olyan lesz, mint a Ravens (minden harmadik szezonban nagyon jó, amúgy meg csak inkább átlag feletti)? Remélhetőleg előbbi, egyszerűen jó nézni ezt a csapatot.

(renningan)

Carolina Panthers @ Green Bay Packers 16-24

A liga legjobban kezdő csapatához látogatott a Panthers és a hazai csapat be is bizonyította, milyen jól szokták indítani a találkozókat. Az első három drive-ból 21 pontot tett fel a táblára a Packers és úgy tűnt, nagyon sima meccset kapunk vasárnap hajnalban. A magabiztos előny azonban belealtatta a meccsbe Matt LaFleur gárdáját és a végén még izgulni is kellett a győzelemért.

Remekül indította a meccset a Green Bay. Elsősorban a futójátékra támaszkodtak és folyamatosan szerezte Aaron Jones a first downokat, aminek köszönhetően már a 2. negyedben elérte a 100 yardot. A meccset végül 145-tel fejezte be 1 TD mellett. A Packers 3 ízben is eljut a red zone-ba, ahol sorban Tonyan, Rodgers és végül Jones szerezték a pontokat.

A nagy előny kiépítésében sokat segített, hogy a Panthers első jónak kinéző drive-ja nem tudott pontszerzéssel zárulni. Még 14-3-nál sikerült átmenni a pályán, eljutva egészen az 1 yardos vonalig, ahol azonban fumble-t vétett a QB sneakkel próbálkozó Bridgewater. Szerencséjére a társai beérték Kevin Kinget, aki így is 50 yardot hordta vissza a labdát.

21-3 volt már a táblán és sokan talán elkezdtek gondolkodni, hogy inkább vissza/le kéne feküdni, mert ezt a meccset megnyerte a Green Bay. A vendégek azonban sokakra rácáfolva jöttek vissza a meccsbe elsősorban a védelmüknek köszönhetően. Az egész évben gyengén teljesítő Carolina defense elkezdte lekapcsolni a futójátékot és emellett folyamatosan odaértek Rodgersre. Az első 14 héten mindössze 13 sacket elszenvedő Rodgerst végül 5-ször vitték földre, amiből Brian Burns és Derrick Brown is 2-2-vel vette ki a részét. A Packers támadósor a 3. negyedben 16 támadó yardot tudott felmutatni és az egész második félidőben is mindössze 50-et. Ez pedig összesen egy field goal drive-ra volt elég.

Ezzel szemben a Panthers támadósor 214-et szerezve visszajött a meccsbe. Teddy Bridgewater 258 yarddal zárt végül és csapata egyetlen TD-jét ő szerezte egy futással. A pontossága most nem volt olyan, mint egész szezonban megszokható volt, sőt a Packers védői 7 alkalommal is le tudták ütni a vendégek irányítójának passzát, amiből Adrian Amos vállalt egyedül hármat. Amos emelett a csapat legtöbb tackle-jét szerezte és egy sacket is felírhattunk a neve mellé.

A 4. negyedben 10 pontos hátrányban a Panthers érdekes döntés elé kényszerült. Elmentek field goal távolságig a 2 minute warning előtt, ahol Matt Rhule vezetőedző végül a gyors pontszerzés mellett tette le a voksát és 1&10-re ritkán látható pillanatként mezőnygólt rúgatott a csapatával. A terve ugyan nem feltétlen volt okos, mégis bevált (nagyjából), mert a Panthers védelme elsősorban Brian Burns második sackjének köszönhetően leparancsolta a pályáról a Green Bayt és 1 perce maradt a támadósornak, hogy ledolgozzák a 8 pontos különbséget. Ez azonban nem sikerült, sőt a félpályát sem tudta átlépni a Panthers, így végül nyertek a hazaiak.

A meccs nagyon furcsa képet festett. Aaron Rodgers és csapata remekül kezdte a meccset, de a 2. negyed második felétől eltűnt a támadósor lendülete. Rodgers is 200 yard alatt maradt 1 futott és 1 passzolt TD mellett. A Panthers igazából a futójátékkal nem tudott mit kezdeni, de azzal is csak a meccs első felében. A levegőben kordában tudták tartani a hazaiakat. Adams 7 elkapásból csupán 42 yardig jutott, de a legtöbbet szerző Lazard is csupán 56-ot ért el. A túloldalon pont fordított volt a helyzet. Bár szerette volna futtatni a labdát a Carolina, azt elvette a Packers védelme. A passzjáték sem működött olajozottan, de még mindig több veszélyt rejtegetett. DJ Moore volt a legjobb célpontja a vendégeknek, aki 131 yardig jutott.

A 2. negyed közepén nem gondoltuk volna, de egy sima meccsen végül izgulnia kellett a Packersnek hazai pályán. Ez nem az első alkalom volt már a csapattól, elég csak a Jaguars vendégjátékára gondolni a 10. hétről. A Panthers végső soron annyit ért el, hogy emelt fővel utazhatnak haza északról, de a győzelemhez igazán közel nem jártak. A Packers pedig őrzi a múlt héten átvett első helyét az NFC-ben, és ha számukra jól alakulnak a dolgok, jövő héten akár be is biztosíthatják a pihenőhetet.

(alatriste)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!