Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Jalen Hurts bemutatkozása, avagy miként tudod futásra használni az irányítód

A Philadelphia Eagles (ideiglenesen?) átadta a stafétát Jalen Hurtsnek, aki azonnal nagy meglepetést okozva megverte és letaszította az NFC trónjáról a New Orleans Saints csapatát. A második körös újonc irányító passzjátékában még sok negatívumot lehetett felfedezni, de a földön óriási fegyvernek számított, Doug Pederson pedig elővette szinte az összes létező QB-futást a playbookból. Erre koncentrálunk mai elemzésünkben. 

Mielőtt viszont belemerülnénk, térjünk ki Hurts passzjátékára röviden. Nem volt valami jó: 30 passzából 17 lett sikeres 167 yardért (5,9 YPA) és egy TD-ért, mindössze négy labdája ment a pálya közepére és mindössze kettő szállt 20 yardon túlra. Nem túl lenyűgöző számok, és az “eye test” sem dobja fel a teljesítményét: sokat hezitált, nem dobta meg egyből az üres elkapóit, volt egy dobása, ami csak azért nem lett pick-six, mert a védő elejtette a labdát. A PFF-től konkrétan a hét legrosszabb értékelését kapta csak a passzolást figyelembe véve.

Emeljük viszont ki, hogy nem dobott interceptiont (bár ez egy esetben nem rajta múlott) és nem sackelték egyszer sem, ami már óriási haladás az idei Wentzhez képest. Nem vesztette el a meccset, azt pedig Belichicktől tudjuk, hogy ez sokszor elég is a győzelemre, mert az ellenfél majd úgyis elront valamit.

Pederson egyébként igyekezett megkönnyíteni a dolgát, hiszen jóval több rolloutot hívott, mint Wentz esetében (meccsenként 2,6 volt idén, Hurts már az első két drive alatt túllépte ezt), próbálta többször kimozgatni a zsebből fiatal irányítóját, hogy csak a pálya egyik felét kelljen olvasnia. Emellett több play actiont is hívott, hogy lelassítsa a pass rushereket, és ha az első olvasása nem volt elérhető Hurtsnek, vagy épp érkezett a nyomás, akkor engedélyezve volt neki, hogy elég hamar meginduljon lábon. Nem kértek tőle tehát sokat, és az kiderült az idei év nagy részével ellentétben, hogy Doug Pederson azért össze tud még rakni egy gameplant és meg tudja könnyíteni az irányítója dolgát (ezt Wentznél nem sokat láttuk idén).

És akkor merüljünk el a futójátékban, mert itt volt igazán hasznos és halálos Hurts. A fiatal QB 106 yardot ért el a földön, az Eaglesben erre Michael Vick óta (2010) nem volt példa, és Lamar Jacksont nem számolva idén egyetlen irányító sem lépte át a 100 yardos határt. Pederson szinte minden létező QB-futás koncepciót behívott ezen a meccsen, így ezeken megyünk most végig, azaz megmutatjuk, hogy lehet használni egy irányítót futásra.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!