Connect with us

Hír

A Steelers sack-rekordja parádés, de csak a hivatalos statisztikák szerint rekord

Az NFL 1982-től kezdte el hivatalos statisztikaként jegyezni a sackeket, így minden jelenleg fennálló rekord ettől a ponttól számítódik. Így lehet az, hogy amennyiben a Steelers védelme sacket szerez vasárnap a Bills ellen, úgy már sorozatban 70 ilyen alapszakaszmérkőzésnél fog tartani, ami abszolút rekord – de csak 1982 óta.

Jelenleg a Steelers és a Buccaneers a csúcstartó holtversenyben, utóbbi védelme 1999 és 2003 között sorozatban 69 alapszakaszmeccsen jegyzett legalább egy sacket, míg a Pittsburgh sorozata jelenleg is tart. Mindez vitán felül parádés teljesítmény, de két csapat is van a sack-statisztika bevezetése előtti időkből, ami ennél jobbra volt képes.

Egyrészt ott a Cowboys, amelynek a védelme pont a sackek hivatalos bevezetése előtt volt az irányítók rémálma: 1976 és 1980 között a rájátszással együtt sorozatban 76 meccsen zsákolta be az ellenfél QB-ját, ami holtversenyben a legtöbb valaha (persze nem hivatalosan). Amennyiben csak az alapszakaszt nézzük, úgy az 1960-as évek Lionse a csúcstartó, ami 1960 és 1965 között sorozatban 76 mérkőzésen ért el legalább egy sacket.

Az NFL-nek meg vannak a régi félvételek és feljegyzések, össze lehetne állítani egy all-time sack listát, garantáltan lenne benne pár érdekes.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!