Connect with us

Összefoglaló

Amikor arcul csap a valóság

Rangadónak indult a Patriots Los Angeles-i vendégjátéka, megalázó vereség lett belőle. A New England nemhogy a legjobb, de még csak a Rams szintű jó csapatokkal sincs egy súlycsoportban, és bár lett volna még esélye a rájátszásra, immáron reménykedni is felesleges. Sőt, a Jets helyében most kezdeném félteni az 1/1-es pickemet.

A mérkőzést a Rams kezdte, Sean McVay pedig a legjobb formáját hozta. Éghetett benne a vágy a bosszúra a Bill Belichicktől elszenvedett Super Bowl vereség miatt, és bár a két Patriots között ég és föld a különbség, alighanem így is széles vigyorral az arcán alszik el.

McVay jól keverte a kártyákat, már az első drive-ban jöttek a nagy játékok, a végén pedig 4&1-re futott/ugrott TD-t Jared Goff. Ezzel szemben a Patriots egy 3&outtal kezdett, amit egy újabb 3&out, egy pick-six majd egy turnover on downs követett a Rams 2 yardosán. Teljes csőd offense oldalon, és bár végül sikerült egy mezőnygólt belőni, így is 17-3-as hátrányban volt a Patriots.

Ugyanakkor még nem volt minden veszve: a Pats kezdte a második félidőt, az első félidőben sikerült némileg limitálni a Ramset, egy jó kezdés után akár még izgalmas is lehetett volna. Nem lett. Newtonék egy punttal kezdtek, amire a Rams egy közel 10 perces TD-drive-val válaszolt, amivel be is állt a 3-24-as végeredmény. Innentől kezdve McVay mást sem csinált, csak extra konzervatív futásokat hívott, nehogy Goff visszahozza a Patset, míg a New England sorra halmozta a puntokat és igyekezett minél jobb statisztikai lőlapot összehozni az ellenfél védelmének. Tanulságok.

  • Cam Newton nem az igazi, de ez Bradyvel sem menne

Túlzás lenne azt állítani, hogy Newton jól játszik, mert nem: 9/16, 119 yard, INT és ez nála nagyjából a szezonátlag. Ha öt évvel fiatalabb lenne, akkor talán lehetne ebben az offense-ben potenciál, de az is csak azért, mert a korábbi MVP irányító tankként rohangálna a pályán. Lábon már nem olyan veszélyes, túlságosan darabos, körülményes, belassult és 10 év után már ő sem úgy áll bele az ütésekbe – így már nem több, mint az átlagnál egy kicsit mobilisabb, de összességében a liga alsó harmadába tartozó irányító.

Ugyanakkor azt is túlzás lenne állítani, hogy ezzel az offense-zel bárki jó lenne. A támadófal elég jól blokkol a futójátékhoz, ügyesek is a futók, de ezzel minden pozitívat elmondtunk az egységről. Josh McDaniels nem egy Kyle Shanahan vagy Sean McVay, az ő támadósorait nem elsősorban a kreativitás, hanem a precizitás és a tökéletes időzítés tette hatékonnyá (na meg persze Brady). És bár ehhez nem feltétlenül kell elit személyzet, de azért egy legalább korrekt nem ártana, és akárhogy is nézzük, az N’Keal Harry, Damiere Byrd, Jakoby Meyers, James White, Devin Asiasi fémjelezte offense még a középszertől is nagyon távol van. Mindezt súlyosbítja, hogy a fal ötből háromszor összeomlik, ha Newton megpróbált beleállni egy 10 yardnál hosszabb passzba.

Már tavaly is gyenge volt az offense, pedig Brady jól játszott. Most még rosszabb a személyzet, Brady jelenléte legjobb esetben is annyit jelentene, hogy mondjuk 7-9 helyett 9-7-es mérlege lenne a csapatnak, de nagy tételben még erre sem fogadnék. Ez a támadósor mindenkivel rossz lenne.

  • Lassan Goff is eléri a Jimmy Garoppolo szintet

Bár az INT-jéről nem ő tehet, azért a 16 sikeres passzból szerzett 137 yard és egy passzolt TD nem valami impresszív, és az is sokat elmond a belé fektetett bizalomról, hogy a biztos előny birtokában csak a lehető legkevesebbszer engedték passzolni. A Rams 1/1-ese sem tett túl sokat hozzá a mérkőzéshez és valahol érthető, hogy McVay nem akar kockáztatni: a meccset megelőző öt fordulóban összesen 10 turnovert hozott össze, jobb az óvatosság. Ha minden tökéletes és hibátlanul van összerakva a gameplan, akkor Goff rendben van, de a rájátszásban nem sok Patriots szintű csapat lesz.

  • A Patriots védelme egyre közelebb a támadósor szintjéhez

Goffot ugyan sikerült limitálni, bár ez inkább volt McVay érdeme, ugyanis pass rush-t nem sikerült generálni, a csapat első és egyetlen sackjére is 53 percet kellett várni, amikor 21 pontos előnyből már mindenki ment volna haza a Rams támadósorából. Emellett sikerült többek között 4&1-re beugrani, bántóan sok volt az elhibázott szerelés, illetve Cam Akers 29 futásból 171 yardot szerzett 5,9-es átlaggal. A védelemben sincs elég tehetség, a legjobb játékosok öregek vagy a pályájuk már lefelé ível. Borzasztóan sok munka lesz ezzel a csapattal.

  • Amikor mindenkinek jó napja van

A Patriots támadói mindent megtettek azért, hogy a Los Angeles-i védőknek jó napjuk legyen. Különösen a védőfal tagjai érezhették jól magukat, ugyanis öten is szereztek legalább fél sacket (összesen hat született), Aaron Donald másféllel zárt, a futás ellen hasznos Brockers pedig kvázi karriernapot tartott a két zsákolásával. Ezen kívül összejött hét negatív yardos szerelés, egy pick-six, három leütött passz és három turnover on downs. Mintha csak edzésen lettek volna és bábuk ellen gyakorolnának.

New England Patriots @ Los Angeles Rams 3-24

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!