Connect with us

Összefoglaló

Az év verekedése lett a holló és a kutya párharcából

Holló ült a fatetőn
Csőrébe csont volt jókora
S kit jó illat csalt oda
A kutya szól hízelgőn
„Jó napot drága holló
Mi szép vagy nincsen hozzád hasonló!
Add nékem jókora csontodat
Hogy később megharaphassam az acélmunkásokat!”
Hollót azonban átejteni nem lehet
Tudta, a csont nélkül minden elveszett
Megreptette hát erős szárnyát
És magára hagyta Cleveland éhes kutyáját

Baltimore Ravens @ Cleveland Browns 47 – 42

Túlzás nélkül azt lehet állítani, hogy az idei év legjobb Hétfő Esti Rangadóját láthattuk. Nem csak feltétlenül az eredmény miatt, de a 4. negyedben olyan hollywoodi drámák zajlottak le, amik egyértelműen emlékezetessé tették ezt a mérkőzést.

Az egész meccs a támadókról szólt, de az első félidőben elsősorban a futójáték dominált. Különösképpen a Ravensnél, ahol Gus Edwards, J.K. Dobbins és Lamar Jackson összesen 134 yardot szerzett az első 30 percben. Olyannyira működött a futójáték, hogy Lamarnak összesen 6 passzkísérlete volt ekkor, és ennek ellenére szerzett 21 pontot a Ravens. A Browns igyekezett kiegyenlíteni a passz-futás arányát, de mikor a célterületre ért, akkor Nick Chubb kapott lehetőséget, és 2 TD-t ő is szállított.

21-14-es félidei vezetés után elsőként a Ravens támadhatott, és 4 játékból végigment a pályán. Erre azonnal válaszolt a Browns, és megkezdődött egy adok-kapok játék, aminek következtében az utolsó negyed elején 34-28 lett az állás a Ravens a javára. És itt érkezett a dráma.

A Baltimore következő támadásánál meglepetésre Travis McSorley futott fel. Lamar a Browns drive alatt beszaladt az öltözőbe, és nem jött ki onnan utána. A poénok elindultak arról, hogy Jacksonnak vécére kellett mennie és ezek egyre viccesebbek voltak, minél több időt töltött az öltözőben az irányító. Aztán kiderült, hogy valójában görcsöt kapott és infúzióra volt szüksége.

McSorley azonban egy 3&outot hozott össze, így Mayfield támadhatott a vezetés megszerzéséért. Lamar mellett a Ravens gyakorlatilag az összes cornerbackjét is elvesztette a meccsen. Jimmy Smith az első félidőben szállt ki, aztán Peters is megsérült, majd Harris is. Egy idő után már az eredetileg safety poszton játszó Anthony Levine-nak kellett beállnia a CB-k helyére. Ilyen állománnyal esélye sem volt a Ravens defense-nek az ihletett formában játszó Browns offense ellen, és Mayfield 6 yardos TD futásával a hazaiak egy pontos előnyre tettek szert. Mayfield TD-je a 9. futással megszerzett hatpontos volt a meccsen, ami kis híján új rekord volt, utoljára ilyen 1922-ben fordult elő.

A Ravens nagy bajban volt, Lamar ugyanis még mindig nem jött ki az öltözőből, így újra McSorley-nak kellett felfutnia a pályára. Az irányító átjutott a Browns térfelére, ott azonban 3 kísérletből nem sikerült first downt szerezni, és a 3. downba bele is sérült. Egy irányítófutás volt behívva, ami Lamarral valószínűleg működött volna, de McSorley teljesen más felépítésű játékos volt. A futás nem sikerült, sőt bele is sérült. A visszajátszások alapján rosszul lépett, és valószínűleg térdszalagszakadás lett belőle.

4&5-ös kísérlet következett, a Ravensnél pedig nem maradt irányító. Legalábbis ezt gondoltuk, de ekkor hirtelen megjelent Lamar, és bekocogott a pályára. Lamar pedig jött, látott, és kiosztott egy 44 yardos TD-t 4&5-re a korábban már három passzt is elejtő Hollywood Brownnak!

A kétpontos sikerült, így 7 pontos előnyre tett szert a Ravens. Csakhogy 2 perc még hátra volt, Mayfield és a Browns pedig simán végigment a pályán. Túl simán. Egy perc sem telt el, mire Kareem Hunt Mayfield passzából 22 yardos TD-t szerzett, a Browns pedig egyenlített. Mindezzel csupán annyi volt a probléma, hogy egy perc az órán maradt, az ellenfélnél pedig Justin Tucker volt a rúgó. Lamarnak nem is kellett nagyon messzire mennie, ha 60 yard alatti mezőnygólt ki tud harcolni, akkor az már bőven jó. Így is történt, a Ravens átjutott az ellenfél térfelére, Tucker pedig egy 55 yardos field goallal megnyerte a meccset. Ez után még jött egy safety, ami a Browns hátrapasszos próbálkozásainak eredménye volt, de ez igazán már nem számított. A meccs Tucker mezőnygóljával véget ért.

A mérkőzést a Ravens nyerte, de itt nem volt igazi vesztes. A Browns olyan játékot mutatott, amit az utóbbi 10 évben talán még soha nem láttunk a csapattól. Mayfield majdnem hiba nélkül játszott (egy INT összejött, de nem ezen múlott), több negyedik kísérletet is megoldott, és 42 pontot pakolt fel a táblára. Ennél többet lehetetlenség elvárni tőle. Hogy mindez mégsem volt elég a győzelemre, az csak a Ravens érdemeit emeli ki jobban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!