Connect with us

Beharangozó

Egy nagyon furcsa szerda esti rangadó

Az AFC North csoportrangadója mindig hatalmas csemege, még akkor is, ha az egyik csapat ezúttal egy gyengébb periódusból érkezik szinte cseresorral a Covid miatt, a másik pedig idén hibátlan mérleggel és önbizalomtól duzzadva várja a találkozót, amit furcsa módon magyar idő szerint szerda 21:40-kor rendeznek.

Mi döntheti el a mérkőzést?

A Ravens támadófalát idén alaposan tizedelik a sérülések és most még a koronavírus is. Márpedig amennyiben a futójátékuk nem működik, nagyon nehéz dolga lesz a vendégeknek. A támadófal tagjai a Titans ellen egytől-egyig gyengén teljesítettek futásblokkolásban és még a büntetéseket is halmozták. Most a liga legjobb védelme jön velük szembe, amely átlagosan épp hogy 100 yardot enged mérkőzésenként a földön, ezen kívül a legkevesebb 20+ yardos futást és a legkevesebb TD-t engedte az ellenfelek futóinak.

Ki döntheti el a mérkőzést?

Robert Griffin III. Nagyon keveset lehet tudni jelenleg arról, hogy milyen formában is van a Ravens csereirányítója, hiszen az elmúlt 3 évben összesen 46 passzkísérlete volt. Nyilván óriási underdog lesz a csapata, de az NFL-ben időnként a szürkeségből óriási történetek születnek. És mi lenne nagyobb történet a 2020-as szezonban, mint egy szinte cseresorral felálló Ravens sikere az eddig veretlen Steelers ellen a Heinz Fielden?

Mennyi esély van, hogy Griffin előveszi a 2012-es, 13-as formáját? Kevés. A vendégek skill személyzete eddig sem tudott nagy segítséget adni Jacksonnak, most pedig a liga legjobb védelme az ellenfél. A meccs elején így sok futásra lehet számítani, ha azonban sokáig kitartanak emelett a taktika mellett, könnyen érdektelenségbe torkollhat a meccs. A Steelerst nehéz megverni, de ha lehet is valahol, az nem a földön van. Fel kell lépnie a Brown, Bryant, Duvernay sornak, illetve Greg Roman támadó koordinátornak is, és passzoltatni kellene Griffint.

A Steelers a liga legagresszívabb csapata, ha blitzekről van szó. 43%-ban küldenek nyomást az ellenfél irányítójára, amit biztosan nem egy 3 éve alig játszó QB ellen fognak megszakítani. De ha be tudják játszani a blitzelő játékosok mögötti területet, ha meg tudják oldani, hogy Griffin gyorsan szabaduljon a labdától, esetleg szituációtól függően tudna scrambling futásokat elővenni, akkor izgalmas meccs is kerekedhetne a találkozóból.

Futni, de nincs kivel

A Steelers oldalán kevésbe hangsúlyos a vírus okozta para, de a csapat első számú running backje, James Conner szintén Covid listán van. Hiányában a 2. éves Benny Snell Jr. kaphatja a carryket, akinek kifejezetten nagy meccse is lehet. A Ravenst ugyanis a védőfalnál tizedelte meg az egyik legjobban a vírus. Bár célpontokból sem szűkölködik a Pittsburgh, lehet, hogy egyszerűen a futójátékkal meg fogják tudni nyerni ezt a találkozót. A Ravens védőfala mögött egész évben gyenge volt a LB-k teljesítménye, ami most még jobban kiütközhet.

Rookie-k, akik eldönthetik a mérkőzést

Negatív irányba kell kiemelni egy újoncot, méghozzá Patrick Queent. A Ravens első körös újonca az egész liga leggyengébb linebackere talán. Coverage-ben elveszik, futás ellen puhán játszik, nem csoda, hogy az ellenfelek kipécézik maguknak. A Steelers passzjátékában pedig különösen nagy szerepet kap a pálya közepe, Big Ben szereti a line of scrimmage mögötti 10 yardos középső területet támadni, a passzainak körülbelül 30%-át ide ereszti el. Ez főleg Queen felségterülete, így mindenképpen jobb formát kell hoznia a volt LSU játékosnak, mert különben nehezen állítják meg JuJuékat.

A túloldalon természetesen Chase Claypoolt kell kiemelni, aki versenyben lehet még a legjobb támadó újonc címért is. A Ravens passzvédekezés pedig hanyatló formában van, talán múlt héten érték el a mélypontot, ahol Marcus Peters és Marlon Humphrey együttesen a feléjük szálló labdák 80%-át engedték és 120-as engedett passer ratinget tudtak felmutatni. Így meghatározó lehet, hogy a Steelers ellen tudnak-e feljebb kapaszkodni, mert különben egy nem túl izgalmas meccset látunk.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!