Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #13

Sok csoportrangadó vár ránk a héten, de lesz például egy igazi futóderbi is. 

19 órás sáv

Cleveland Browns @ Tennessee Titans (Arena4)

Csak futást figyelembe véve a liga két legjobb running backjét láthatjuk majd a meccsen (de minimum a top3-ból kettőt), úgyhogy aki a futójátékot szereti, mindenképp kapcsoljon ide! 2018 óta csak két RB lépte át a kontakt utáni 4 yardos átlagot, Derrick Henry és Nick Chubb. A földön mindkét csapat nagyon erős, de a Titans passzjátéka többre képes, mint a Brownsé, ezért áll elsősorban a hazaiaknak a zászló. A Browns a visszatérő Myles Garrettben bízhat védőoldalon, ugyanis a Titans tackle-jei nagyon gyengék, így a liga egyik legjobb pass rushere dominálhat.

Mindkét gárda 8-3-mal áll egyébként, de a Brownsé volt a negyedik legkönnyebb sorsolás és egy labdabirtoklásnyi meccseken is 5-0 a mérlegük, úgyhogy annyira azért nem meggyőző ez a clevelandi alakulat. Mindenesetre ez a legvalószínűbb wild card párosítás az AFC-ben a valószínűségek alapján, úgyhogy egy hónap múlva akár újra összecsaphatnak a felek.

New Orleans Saints @ Atlanta Falcons

Két hete azt írtam, hogy a Falcons évente egyszer megtréfálja a Saintset. Akkor nem jött össze, szóval most jött el az ideje? Taysom Hill akkor talán meglepte az atlantaiakat, de vajon sikerült mostanra megoldást találni rá? A másik nagy kérdés pedig az, hogy mit kezd a Falcons a labda túloldalán, sikerül-e feltörni a DVOA alapján második legjobb defense-t. Oké, a Broncos elleni mérkőzést ki lehetne dobni az ablakon, de az utóbbi négy meccsen 13 pont alatt engedett a Saints védelme az ellenfeleknek. Nagy kérdés, hogy Julio tudja-e vállalni a játékot, ugyanis az egyértelmű, hogy ő rengeteget jelent Matt Ryannek és a Falcons offense-nek.

Indianapolis Colts @ Houston Texans

Borzasztóan fontos meccs ez a Coltsnak, ugyanis a fivethirtyeight.com számításai alapján egy győzelemmel 73% eséllyel jutnak playoffba, egy vereséggel azonban csak 32% ennek az esélye. Összességében persze a Colts a jobb, de a Texans szerintem a legveszélyesebb max 4 győzelmes csapat, ugyanis Deshaun Watsonnal bármikor képesek lehetnek egy meglepetésre. Will Fuller viszont hiányozni fog, nagyon is, hiszen 2017 óta Fuller nélkül passzonként 1,4 yarddal kevesebbet dob Watson és meccsenként 55 yarddal, illetve 0,96 TD-vel kevesebbet tud felmutatni. Persze ez lehet csak egy “zajos” statisztika, de most pár jó védelem jön szembe (Colts, Bears, Colts), így ez a narratíva akár tovább is erősödhet.

Detroit Lions @ Chicago Bears

Az aktuális ellenfele ellen zsinórban négy meccset nyerő “Oroszlánölő” Trubisky, vagy a Patricia-terror alól felszabadított Lions-játékosok? Nehéz dilemma…

A Bears offense bottom5-ös az alábbi kategóriák mindegyikében: játékonkénti yardok, futásonkénti yardok, meccsenkénti futott yardok, passzonkénti yardok, INT-ráta, harmadik downos hatékonyság, red zone hatékonyság, meccsenkénti pontok. És mégis, mindezek ellenére, Trubisky jól tudott játszani és nyerni tudott a Lions ellen az utóbbi két évben mindig. Azt viszont láttuk már korábban is, hogy egy edzőkirúgás jó hatással lehet a csapatokra. Patriciát pedig annyira utálta mindenki, hogy pár éve az utolsó meetingjük után jó alaposan berúgtak, megünnepelve, hogy az OTA-kig nem kell találkozniuk főedzőjükkel. Most vajon felszabadultak lesznek vagy másnaposak?

Komolyra fordítva, arra érdemes figyelni a meccsen, hogy Patricia távozásával mennyiben változik meg a defense. Sőt, akár az offense is, ha Patricia beleszólt abba, hogy Bevellnek futtatnia kell a labdát.

Cincinnati Bengals @ Miami Dolphins

A Dolphins még a playoffért küzd, a Bengals pedig legfeljebb azért, hogy megtartsa a jó draftpozícióját. A Burrow vs Tua párharc sajnos elmarad, sőt, talán egyiküket sem látjuk a meccsen, így nehéz izgalomba jönni.

Jacksonville Jaguars @ Minnesota Vikings

A Vikings még a playoffért küzd, a Jaguars pedig legfeljebb azért, hogy megtartsa a jó draftpozícióját. Cousinsnak meg kell tartania a jó formáját, ez jó alkalom rá.

Las Vegas Raiders @ New York Jets

A Raiders még a playoffért küzd, a Jets pedig legfeljebb azért, megtartsa a jó draftpozícióját. Carrnak vissza kell térnie a Falcons előtti formájához, ez jó alkalom lehet rá.

22 órás sáv

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals

Két fiatal, jóképű, kreatív, innovatív, mégis konzervatív edző csap össze, az utóbbi idők mérlege pedig a Rams oldalán van, ugyanis 2017 óta 6-0 a mérleg a Los Angeles-iek javára, ráadásul 195-56-os pontkülönbséggel, ami elképesztő. A Rams pedig egyszer sem maradt 30 pont alatt ezeken a találkozókon.

Mindkét oldalon érdekes lesz figyelni, hogyan meccselnek a védelmek a támadósorokkal. Az Arizona defense-e az egzotikus sok LB-s felállásaival és a zero blitz lookokkal megzavarhatja és nyomás alá helyezheti Goffot. Az irányító ekkor a slotban keresheti elkapóit, hiszen a Cardinals ellen eddig 4 WR érte csak el a 100 yardot, de abból három elsősorban a slotból indult – jó dolog a Ramsnek, hogy Kupp és Woods is elég sokat indul innen.

Nagy kérdés, hogy Kyler Murray-t ismét szabadjára engedik-e a sérült válla után, és ha igen, akkor hogyan tervezi kontrollálni a futásait a Rams. A Rams védelme az egyik legjobb a ligában, azonban múlt héten láthattuk, hogy elkapás utáni yardokkal meg lehet verni őket, a Cardinalsnak ellenben nem igazán van erre embere. És DeAndre Hopkinsra sem támaszkodhat annyira Murray, ugyanis Jalen Ramsey fog rajta védekezni, akit láttunk DK Metcalf ellen, mennyire jó volt.

New England Patriots @ Los Angeles Chargers

Papíron mindkét offense-nek jó matchup az ellenfél védelme. A Patriots futni akar, a Chargers pedig a harmadik legmagasabb futásonkénti átlagot (4,8) engedi az ellenfeleknek. A Chargers mély passzokkal halad leginkább, a Patriots pedig a harmadik legnagyobb százalékban enged 15+ yardos passzokat (18,1%). Így elképzelhető, hogy az edzők közti különbség dönt majd, abban pedig azt hiszem, nincs kérdés. A Patriots általában utat talál a győzelemhez, a Chargers pedig utat talál a vereséghez.

Philadelphia Eagles @ Green Bay Packers (Arena4)

A liga idei három legjobb irányítójának egyike a liga idei három legrosszabb irányítójának egyike ellen. És Wentz nem most fog beindulni, ugyanis amellett, hogy javíthatatlannak tűnik a helyzet Phillyben, a Packers secondary is elég jó, például csak egyetlen egy szélső WR-nek engedtek a szezonban 100 yardot, és akkor nem játszott a két top cornerback. A túloldalon ellenben az NFL második leghatékonyabb támadósora van. LaFleur kiváló gamescripteket rak össze a meccs elejére, hiszen a Packers a legjobb a ligában első drive-okon EPA alapon, ráadásul a főedző a legagresszívabb negyedik kísérletes döntéshozó is, ami tovább emeli renoméját. Darius Slayre ismét szép kis matchup vár, DK Metcalf után Davante Adamsszel kell farkasszemet néznie.

New York Giants @ Seattle Seahawks

Ha már óriási különbség a QB-k közt: Russell Wilson Colt McCoy ellen. Itt sem lehet sok kérdés, mi a valószínű kimenetel, bár a Giants a 4. forduló óta nem kapott ki háromnál több ponttal – szerintem most elérkezett ennek a sorozatnak a vége. A Seahawksnak elég könnyű a sorsolása, az előző hétfőtől kezdve három NFC East csapat és a Jets van terítéken, így egyrészt egy combos hajrával akár az első kiemelésre is rá lehet menni, másrészt Wilson MVP-esélyei is visszatérhetnek.

Sunday Night Football

Denver Broncos @ Kansas City Chiefs (Arena4)

A Chiefs uralja a Broncos elleni meccseket. Zsinórban 10 egymás ellenit húzott be a Kansas City, az előző hármat ráadásul 96-25-ös pontkülönbséggel. Vic Fangio és a védelmi sémája hatásos tud lenni a közepes és tapasztalatlan QB-k ellen, de a liga valaha volt legjobb irányítója ellen ez nem lesz elég. Az utóbbi három meccsen Mahomes 76,5%-os pontossággal és 9,1 yardos kísérletenkénti átlaggal dolgozott a Denver ellen. De még ha a védelemnek sikerülne is kordában tartani Mahomest, Drew Lock nagyjából Wentz szintjén mozog idén. Neki van a legtöbb elkaphatatlan labdája a ligában (27%) és nyomás alatt is ő kapta a legrosszabb értékelést a PFF-től.

Szerkesztőségi tippverseny állása 12 forduló után

  1. g495sr 117-60
  2. katonadani 117-60
  3. renningan 117-60
  4. balentin 116-61
  5. löfli 116-61
  6. jarred 115-62
  7. kronikk 112-65
  8. leonidasz 112-65
  9. Höri 111-66
  10. alatriste 102-75

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!