Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #15

Eljött azon időszaka a szezonnak, amikor szombaton is rendeznek meccset, minden futballszerető néző nagy örömére! Így már ma láthatunk két mérkőzést, holnap pedig jön még 12! 

A szombati felhozatal

Buffalo Bills @ Denver Broncos 22.30 (Arena4)

Drew Lock élete meccsén van túl, azonban tegyük hozzá, hogy végig tiszta zsebből passzolhatott, a Bills viszont többször fog tudni nyomást helyezni rá (negyedik legjobbak pressure rate-ben a Steelers, a Saints és az Eagles mögött), ilyen helyzetben pedig mindössze 25,0 a passer ratingje idén, ami nyilván a legrosszabb az NFL-ben. Shurmur kezei alatt Lock sok hosszú passzal operál (neki a leghosszabb az átlagos passzmélysége), a Bills viszont ezt is limitálni fogja, ugyanis messze a legkevesebb 20+ yados labdát engedik idén. Futni viszont lehet McDermott egysége ellen, így erre alapozhat a Broncos.

A Bills a passzjátékára építve nálam kiérdemelte az AFC második legjobb csapata címet az eddig látottak alapján. Az utóbbi hét meccsükből hatot megnyertek, legyűrve a Steelerst is. A támadósoruk a hetedik leghatékonyabb, passzjátékban az 5 legjobb közt vannak EPA/attempt alapon, és a védelmük is jóval jobban játszik, mint a szezon elején. Most nehéz matchupja van Allenéknek, ugyanis Fangio mindig alaposan megnehezíti az irányítók dolgát és a tehetségek hiányának ellenére top5-ös a Broncos védelme. Ettől függetlenül be kell húznia ezt a Billsnek.

Carolina Panthers @ Green Bay Packers 02.15 (Arena4)

Nem sok újat lehet elmondani a két csapatról, kvázi ugyanazok az erősségeik-gyengeségeik mint 2-3 hónappal ezelőtt. A Packers szuper támadósorral rendelkezik MVP-szintű irányítóval és OPOY-szintű elkapóval. A liga legjobb harmadik kísérletes offense-e pedig a liga egyik legrosszabb harmadik kísérletes (meg úgy overall is) védelmével néz farkasszemet, úgyhogy én személy szerint nem várok sok puntot a Packerstől. Matt LaFleurt érdemes még kiemelni, aki kiváló munkát végez, a Packersnél senki nem jobb EPA alapon, ha nyitódrive-ról van szó, ez pedig főleg edzői érdem. A Panthers offense még mindig hatékony és jól néz ki, bár azért Bridgewater limitációi egyre inkább előjöttek az utóbbi időben. A Packers ellen futással lehetne haladni elsősorban, de ha Rodgersék hamar előnybe kerülnek, akkor ezt a taktikát kevésbé lehet alkalmazni – habár az Anderson-Moore-Samuel trióval a levegőben is lehet azért haladni.

19 órás sáv

Seattle Seahawks @ Washington Football Team (Arena4)

Russell Wilson egy zseniális irányító. Van viszont egy nyilvánvaló nagy hibája, ami a Washington ellen pont nem jön jól: túl sokáig tartja a labdát és ezáltal sok sacket nyel be. A 10. hét óta egészen pontosan 16-ot, és ebben benne van a Jets elleni 0 is (nála csak Carson Wentz nyelt be többet). Ez persze a játéka része, és aki szeretné látni az elképesztő meneküléseit és improvizációs játékait, annak ezzel együtt kell tudni élni. A Football Team félelmetes védőfala ellen viszont ez hatványozottan jelenthet problémát. Csúnya meccsre van kilátás, mert Wilsonék dolgát Chase Youngék alaposan meg fogják tudni nehezíteni, ellenben a Washington offense oldalon nem lesz sok mindenre képes, főleg hogy Alex Smith sem tudja vállalni a játékot. Jelen állás szerint egyébként ez a találkozó megismétlődne a wild card körben is.

Chicago Bears @ Minnesota Vikings

Ugye nem kezdtek el a Bears szurkolók belelkesülni Trubisky utóbbi két meccse miatt? Kétségtelen, hogy jól játszott és az offense is jól nézett ki (6. EPA/play mutatóban), azonban a Lions és a Texans volt az ellenfél – EPA/play alapon a három legrosszabb védelemből kettő. Mike Zimmer egysége azért ennél jobb, így nehezebb elképzelni egy újabb kiváló meccset a Bears QB-jától. Pár hete találkoztak a felek, akkor Cordarrelle Patterson kickoff return TD-je volt az egyetlen hatpontos, amit a Chicago szerezni tudott. Akkor Justin Jeffersonnak volt nagy napja, és a Macik védelme az utóbbi hetekben tökutolsó 15+ yardos elkapások engedésében, szóval a rookie most is jó napot foghat ki.

New England Patriots @ Miami Dolphins

Mester vs tanítványa, Bill Belichick vs Brian Flores, nagyon szuper edzői matchup lesz ez. Idén egyértelműen a Dolphins a jobb csapat, de azért nem lesz ez olyan könnyű mérkőzés. Egyrészt mert az újonc irányítók híresen megszenvednek Belichick védelmei ellen: 5-21-es mérleget tudnak felmutatni, az elmúlt tíz évben pedig 14/20 a TD/INT mutatójuk. Ráadásul nagyjából minden skill pozíciós játékosa sérüléssel bajlódik Tuának, kérdéses Mike Gesicki, DeVante Parker, Jakeem Grant és Salvon Ahmed játéka is. Így nem lesz egyszerű haladni a támadósornak, ami megnyithatja a lehetőséget a Patriots előtt, hogy visszavágjon a tavalyi utolsó fordulós vereségért. Kevés pont várható a találkozón, a Patriotsnak pedig végig futnia kell, ha sikert akar elérni, mert a levegőben ez nem fog menni.

Tampa Bay Buccaneers @ Atlanta Falcons

Három könnyűnek tűnő meccse van hátra a Buccaneersnek, így be kell indulnia a csapatnak és jól kell rákanyarodnia a rájátszásra. Bradyék kétszer játszanak a Falcons, egyszer pedig a Lions ellen, passzvédekezésben a 25. és 30. helyet foglalják el, ráadásul mély labdáknál is a hét legrosszabb egység közt vannak. A Bucs pedig bármennyire is lehangoló sokszor a várakozásokhoz képest, DVOA alapján még mindig top10-ben van a védelme és a támadósora is, amit csak a Rams és a Saints mondhat el még magáról.

Houston Texans @ Indianapolis Colts

Nagy problémák vannak a védelmeddel, ha Mitch Trubiskynek 8,1 yardos átlagot és 126,7-es passer ratinget engedsz. Mégis ez a Texans defense realitása, ami két hete Philip Riversnek is hasonló számokat engedett és várhatóan most is hasonlókat fog. A passzjáték mellett érdemes kiemelni azt is a Coltsnál, hogy Jonathan Taylor a 11. forduló óta nagyon beindult, ugyanis azóta a legjobb értékelést kapta a PFF-től a futók közt. Két hete is találkoztak a felek, akkor mindössze egy elrontott snapen múlt, hogy Deshaun Watson nem vezette győzelemre a Texanst. Vajon most sikerül hasonlóan szoros meccset játszaniuk?

Detroit Lions @ Tennessee Titans

A #HenryFor2000 kampány megkezdődött múlt héten, a Titans futójának pedig átlag 156 yardra van szüksége a maradék három meccsen három gyenge futás védelem ellen. A Lions 28. EPA/run play mutatóban, így Henry rohangálhat, de a Lions 30. EPA/pass play mutatóban, szóval igazából Arthur Smithéken múlik, hol akarják megverni a detroitiakat. A Lions offense is működhetne, ha teljes fegyverzettel tudnának kiállni, ugyanis a Titans védelme is a liga aljához tartozik, ellenben kérdőjeles Matt Stafford játéka – és ha játszik is, közel sincs 100 százalékos állapotban.

San Francisco 49ers @ Dallas Cowboys

Valószínűleg mindkét csapat új védőkoordinátor után fog nézni januárban, de teljesen más okokból kifolyólag. Míg a Cowboysnál Mike Nolant minden valószínűség szerint kirúgják pocsék munkája miatt, addig Robert Saleh jó eséllyel főedzői állást kap majd 2021 elején. Magára a mérkőzésre nehéz tippelni, mert egy részről ott van Nick Mullens, akiben bármikor benne van a sok hiba és a borzasztó meccs, másrészt viszont a Cowboys a liga legrosszabb futás elleni védelmével rendelkezik 5,0 yardos engedett átlaggal és 2,4 yardos kontakt előtt engedett átlaggal, amit Kyle Shanahan könnyen kihasználhat.

Jacksonville Jaguars @ Baltimore Ravens

A Ravens az év egyik legjobb meccsét játszotta, és kifejezetten emocionális is volt, így ha most egy erősebb ellenfél jönne szembe, akkor azt gondolnám, hogy bajban lehetnek. A Jaguarst viszont még kevésbé koncentráltan is meg kell tudni verni, és még akkor is, ha a fél WR-sor COVID-IR-en van. A földön is elég lehet ez az offense, hiszen a Jaguars annak ellenére nem tudja megállítani a futást, hogy nagyon igyekszik: a 11. hét óta mindenkinél többször raknak 8+ embert a boxba, és még így is 4,6 yardos átlaggal futnak ellenük. Ez probléma Lamar Jacksonék ellen.

22 órás sáv

Kansas City Chiefs @ New Orleans Saints (Arena4)

A hétvége meccse! Ne gondoljuk, hogy a Saints olyan rossz csapat, mint múlt héten tűnt, ráadásul Drew Brees is visszatér! Nem szabad a Saintsnek nagy hátrányba kerülnie, mert onnan nem fog tudni felállni, de ha a meccs elején sikerül pár jó hosszú és sikeres drive-ot vezetni, akkor lehet esélyük. A futásokat kell erőltetni, hiszen a Chiefs ott sebezhető, és Brees beállásával a passzjáték is sokkal jobban működhet, mint Hillel, így pedig a futásnak is nagyobb tere lehet akár. Az is könnyen elképzelhető, hogy Sean Payton be fog vetni minden trükköt, ami a tarsolyában van, és ott bizony sok jó dolgot találni.

A Saints defense-nek fel van adva a lecke, mert ugyan a szezon nagy részében parádésan játszanak, Mahomes egy más szint. A legalacsonyabb százalékban sackelik őt, és ez főleg neki köszönhető, hiszen nagyon jól kezeli a nyomást, már 16 darab 20+ yardos játékot indított nyomás alól, és a PFF-nél ő a legmagasabbra értékelt QB ilyen helyzetben. És nyilván az sem segít, ha nem helyezel rá nyomást. A Saints idén a WR-ek ellen elég jól védekezik, azonban a tight endekkel meggyűlik a baja, ami nem jön jókor az Év Támadója díjra hajtó Travis Kelce ellen.

Philadelphia Eagles @ Arizona Cardinals

Két futkározós irányító lesz a meccsen, így sok QB általi futott yardot számlálhatunk majd a végén. Ráadásul Kyler Murray azzal a Jalen Hurtsszel találkozik, aki átvette a megüresedett helyét az Oklahomán. Mindkét defense-nek rossz matchup egyébként az ellenfél, hiszen az Eaglesről többször írtam már, hogy ugyan a futók általi futásokat jól fogják, akár QB, akár WR akar ellenük megiramodni, az könnyedén teszi meg. A Cardinals pedig a hatodik legtöbb yardot engedte irányítóknak a földön, tehát mind Murray, mint Hurts lubickolhat, ha futásokról van szó. Murray-nek ráadásul passzoknál is meg van terítve az asztal, hiszen az Eagles amúgy is gyenge secondaryjéből legalább 3 kezdő hiányozni fog. Egy kis érdekesség a végére: az Eagles az utóbbi öt “madaras” ellenfelétől kikapott.

New York Jets @ Los Angeles Rams

A Jetsé a liga legrosszabb támadósora EPA/play alapon, míg ugyanezen mutatót vizsgálva a Ramsé a legjobb védelem a ligában. Nem hiszem, hogy ezt a meccset túl kéne ragozni, és nagyon nem örülök, hogy élőben elfér a harmadik képernyőmön ez a találkozó a vasárnapi menetrend nem túl előnyös kialakítása miatt.

Sunday Night Football

Cleveland Browns @ New York Giants (Arena4)

Jó kis bosszú meccs lesz ez, ugyanis Freddie Kitchens hívja majd a támadójátékokat a volt csapata ellen és jó esély van arra is, hogy a sérült Daniel Jones helyett az ex-Brown Colt McCoy irányít majd. Akár így lesz, akár a lábát használni képtelen Jones lesz a center mögött, ez a Giants offense meg van lőve sajnos. És ha Haason Reddick múlt héten 5 sacket szerzett, mennyit fog most Myles Garrett? A túloldali matchup érdekes viszont, Kevin Stefanski vs Patrick Graham, két felkapott edző néz farkasszemet. A Browns a Ravens ellen megmutatta múlt héten, hogy mi lakozik ebben az offense-ben, most ezt újra elő lehet ásni. A futások menni fognak, és Bradberry hiányában a passzok is könnyebben találnak majd célpontot.

Szerkesztőségi tippverseny állása 14 forduló után

  1. renningan 140-68
  2. katonadani 139-69
  3. löfli 138-70
  4. balentin 136-72
  5. g495sr 135-73
  6. leonidasz 134-74
  7. Höri 133-75
  8. kronikk 133-75
  9. Jarred 132-76
  10. alatriste 120-88

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!