Connect with us

Érdekességek

Így néz ki a harc a rájátszásért 14 forduló után

Már csak három mérkőzése van minden csapatnak az idei alapszakaszban, így egyre kiélezettebb a verseny a rájátszásért, illetve leginkább azon belül a kiemelésekért. Vessünk tehát egy pillantást arra, hogyan áll most a helyzet. 

AFC

  1. Kansas City Chiefs 12-1
  2. Pittsburgh Steelers 11-2
  3. Buffalo Bills 10-3
  4. Tennessee Titans 9-4
  5. Cleveland Browns 9-4
  6. Indianapolis Colts 9-4
  7. Miami Dolphins 8-5

In the hunt: Baltimore Ravens (8-5), Las Vegas Raiders 7-6

Múlt hét óta helyet cserélt a Chiefs és a Steelers, illetve a Colts és a Dolphins. Mahomeséknak a maradék három meccsükből elég kettőt megnyerniük – amennyiben az egyik a Chargers elleni szezonzáró -, hogy biztosan meglegyen az első kiemelés (ha pedig a Steelers botlik még egyet, akkor a Chargers elleni siker is elegendő a pihenőhéthez). A Steelersnek hátrafelé is kell figyelnie, ugyanis egy vereség azt is jelentheti, hogy a 3. helyre csúsznak vissza Big Benék (amennyiben a Bills hozza minden meccsét).

Az AFC South trónjáért továbbra is a Titans van lépéselőnyben, és jó eséllyel két hét múlva dőlnek el itt a dolgok: akkor a Titans a Packersszel, a Colts a Steelersszel találkozik. A Browns és a Colts helye elég biztosnak tűnik a rájátszásban, és ha tippelnünk kellene, akkor a Ravens fog csatlakozni hozzájuk, hiszen három könnyű meccsük van hátra (Jaguars, Giants, Bengals), míg a Dolphinsnak jóval nehezebb dolga lesz (Patriots, Raiders, Bills). A Raidersnek a hétvégi vereségével már csak mindössze 15% esélye van a fivethirtyeight.com számításai alapján.

NFC

  1. Green Bay Packers 10-3
  2. New Orleans Saints 10-3
  3. Los Angeles Rams 9-4
  4. Washington Football Team 6-7
  5. Seattle Seahawks 9-4
  6. Tampa Bay Buccaneers 8-5
  7. Arizona Cardinals 7-6

In the hunt: Minnesota Vikings (6-7), Chicago Bears (6-7), New York Giants (5-8)

Múlt héthez képest helyet cserélt a Packers és a Saints, a Giants helyét a Football Team, a Vikings helyét a Cardinals vette át. A Saints veresége miatt a Packers van pole pozícióban a pihenőhétért, hiszen az egymás elleni eredmény Rodgerséknek kedvez – segíti a dolgokat, hogy a Saints most hétvégén a Chiefsszel találkozik. Az NFC Westben két hét múlva dőlhetnek el a dolgok, akkor a Rams a Seahawksszal találkozik a csoportgyőzelemért. Kérdés, hogy kedvezőbb-e a csoportgyőzelem és a Buccaneers elleni wild card meccs otthon, mint az ötödik kiemelés és idegenbe utazás az NFC East bajnokához.

Az NFC Eastre nem merünk jósolni, hiszen a jelek szerint bárki bármikor okozhat meglepetést, de a a fivethirtyeight.com számításai szerint a Washingtonnak 74% esélye van a csoportgyőzelemre, a Giantsnek 14, az Eaglesnek 11. A Buccaneers igazából biztos PO-résztvevőnek tekinthető ezen a ponton, a hetedik hely viszont még nem lefutott, habár a Cardinals lépéselőnyben van a Vikingsszal és a Bearsszel szemben – a fivethirtyeight.com szerint sorrendben 55, 20, 20 százalék esélye van a három gárdának a rájátszásra.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!