Connect with us

Érdekességek

Így néz ki jelenleg a harc a rájátszásért

Már csak négy mérkőzése van minden csapatnak az idei alapszakaszban, így egyre kiélezettebb a verseny a rájátszásért, illetve azon belül a kiemelésekért. Vessünk tehát egy pillantást arra, hogyan áll most a helyzet. 

AFC

  1. Pittsburgh Steelers 11-1
  2. Kansas City Chiefs 11-1
  3. Buffalo Bills 9-3
  4. Tennessee Titans 8-4
  5. Cleveland Browns 9-3
  6. Miami Dolphins 8-4
  7. Indianapolis Colts 8-4

In the hunt: Las Vegas Raiders (7-5), Baltimore Ravens (7-5), New England Patriots (6-6)

Ha a Steelersnek ki kellett valakitől kapnia a maradék 5 hétben, akkor a legjobb ellenfelet választotta, ugyanis így konferencián belüli mérleg miatt megmaradt az előnye a Chiefsszel szemben, de azért még nagy csata lesz a szezon végéig azért a pihenőhétért.

Az AFC East első helyéért a Bills nagy előnyben van, ugyanis még a 17. fordulós egymás elleni vereség is belefér a Dolphins ellen, amennyiben a többi három meccsen ugyanannyi győzelmet szereznek a felek. Az AFC Southban a Titans van lépéselőnyben, hiszen a tiebreaker Tannehilléknek kedvez, így elég ugyannyi győzelmet szerezniük, mint a Coltsnak.

A wild cardért óriási csata lesz még, hiszen a Raiders és a Ravens is jó eséllyel pályázik a playoffra. A Browns nagyon jó helyzetben van, hiszen még ha a Ravens-Steelers duótól ki is kap, elég a két New York-i csapatot megvernie a következőkben – kis szerencsével akár az egyik is elég lehet, bár akkor azért kellene izgulni. A Dolphins-Colts-Ravens-Raiders kvartettből igazából még bárki odaérhet és bárki le is maradhat, a fivethirtyeight.com szerint jelen pillanatban a Coltsnak 69%, a Ravensnek 59%, a Raidersnek 45%, a Dolphinsnak 40% esélye van bejutni a rájátszásba.

NFC

  1. New Orleans Saints 10-2
  2. Green Bay Packers 9-3
  3. Los Angeles Rams 8-4
  4. New York Giants 5-7
  5. Seattle Seahawks 8-4
  6. Tampa Bay Buccaneers 7-5
  7. Minnesota Vikings 6-6

In the hunt: Arizona Cardinals (6-6), Washington Football Team (5-7), San Francisco 49ers 5-7

Az NFC-ben is leginkább kétesélyes az első kiemelés sorsa, és a Saints nem hibázhat, ugyanis az egymás elleni mérkőzés miatt a Packersé a tiebreaker azonos mérleg esetén. A jövő héten rendezett Chiefs@Saints sok mindenről dönthet akár.

Az NFC Westben nagy a verseny, a Rams és a Seahawks pedig lemeccselheti két hét múlva a csoportgyőzelmet. Az NFC Eastben a Giants van lépéselőnyben, hiszen oda-vissza verte a Washingtont, de ha a Football Team egy meccsel többet nyer a maradék négyből, akkor elviszi a divíziót.

A wild cardra ránézve a Seahawks és a Buccaneers helye biztosnak tűnik (97% és 84%), a hetedik kiemelésért viszont még nagy lesz a verseny. A fivethirtyeight.com szerint a Vikingsnak 40%, a Cardinalsnak 37%, a 49ersnek 26% esélye van a rájátszásra jelenleg.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!