Connect with us

Érdekességek

Kamara hihetetlen rekordot állított be, Brees újabb mérföldkőhöz érkezett

Alvin Kamara egészen hihetetlen meccsen van túl, hiszen 6, azaz hat futott touchdownt szerzett a Vikings ellen, amivel elképesztő rekordot állított be. Eddig ugyanis csak egyetlen egy játékos volt képes erre: Ernie Nevers a Chicago Cardinals színeiben még 1929-ben, tehát bő 90 évvel ezelőtt. Ez volt holtversenyben az NFL történetének legrégebb óta fennálló rekordja. Kamara emellett a negyedik játékos lett a történelemben, akinek egy meccsen hat nem-passzolt TD összejött, Nevers mellett Dub Jones (1951) és Gale Sayers (1965) volt képes erre ezelőtt.

És ha belegondolunk, hogy Sean Payton döntése miatt majdnem nem jött össze ez Kamarának… a főedző ugyanis a futó ötödik TD-je után a következő goal line szituációnál Taysom Hillt küldte fel megfutni a hatpontost. Szerencséje Kamarának, hogy adódott még egy lehetősége, ahol a karácsonyi cipőiben beállíthatta a rekordot.

A running back egyébként 155 yardig jutott a földön, ami karrierje legjobb teljesítménye. Idén franchise rekordot jelentő 21. TD-jét is megszerezte, és karrierje legjobb idényét futja 932 futott- és 1688 scrimmage yarddal. Ezen kívül szintén egyéni legjobbját jelentő 83 elkapásnál jár, megszakítva a sorozatot, miszerint első három évében mindig 81 elkapással zárt.

De nem csak Kamarának marad emlékezetes a találkozó, ugyanis talán utolsó előtti alapszakasz mérkőzésén Drew Brees is elért egy mérföldkövet: megdobta 80 ezredik passzolt yardját is, az NFL történelmében elsőként. A második helyen Tom Brady áll 78.457-tel, és ha a Saints irányítója szögre akasztja a sisakját az év végén, akkor a Buccaneers QB-ja jövőre megdöntheti ezt a rekordot.

A Saints pedig ezzel a győzelemmel zsinórban a negyedik csoportgyőzelmét könyvelheti el.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!