Connect with us

Összefoglaló

Szenvedő madarak avagy egy bizonyos Doug Pederson totális megsemmisülése

Jó napot doktor úr! Az történt, hogy hirtelen egyik pillanatról a másikra elkezdtek vérezni a szemeim. Mostanra már elmúlt, de akkor nagyon megijedtem. Hogy mit csináltam, mikor ez történt? Nos, egy természetfilmet néztem, ahol egy fehérfejű rétisas, és egy halászsas vadászatát mutatták be. Igazából szörnyű volt. A rétisas olyan béna volt, hogy ötször is megpróbált halat fogni, de mindig elhibázta. Egy idő után már attól féltem, hogy elesik a víz felszínén, és megfullad. A halászsas egy fokkal ügyesebb volt, de neki is több próbálkozás kellett, mire elkapta a halat. Igaz, őt legalább nem fenyegette a fulladás veszélye. Szóval ja, ezt néztem, miközben véreztek a szemeim. Mit javasol doktor úr? Ne nézzek több természetfilmet a sasokról? Hát ha csak ennyin múlik, akkor azt hiszem, ezt tudom vállalni.

Seattle Seahawks @ Philadelphia Eagles 23 – 17

Az Eaglesnek nagy szerencséje, hogy nem lehettek szurkolók a stadionban, ellenkező esetben már a félidőben megkergették volna őket a mutatott játék miatt. A meccs úgy kezdődött, hogy az Eagles támadhatott, és egy Seahawks offside miatt csak 5 yard kellett volna a first downhoz. Viszont Wentz mindhárom passza sikertelen lett, így gyors 3&out lett a drive-ból. Másodjára Pederson új taktikát próbált ki, a klasszikus futás-futás-passz módszert. Ebből kerek 1 yard jött, így a második drive is 3&out lett. Harmadszorra már újra 3 passzt próbált meg. Eredmény -6 yard és újabb 3&out. Negyedszerre már teljes kétségbeesésében Pederson beküldte Jalen Hurtsöt, aki összehozott egy 6 yardos passzt. Ezután visszaküldte Wentzt, aki azonban benyelt egy 6 yardos sacket, így gyakorlatilag megint nem sikerült előrehaladni semmit, negyedszerre is 3&out. Az ötödik drive-ban sikerült Miles Sanders révén 8 yardot előremenni, de 3&2-t már nem sikerült megoldani, így újra puntolt az Eagles.

Öt drive, öt 3&out nettó 4 yardért. Ez a teljesítmény kritikán aluli, főleg annak tükrében, hogy a Seahawks defense volt a túloldalon, amit eddig mindenki szétpasszolt. A hatodik drive-ban végül magához tért az Eagles, és sikerült egy 70 yardos TD drive-ot levezetni, de eddigre már mindenki elvesztette a hitét ebben a támadósorban.

Eleinte a Seahawks offense próbált asszisztálni ellenfele teljesítményéhez. Az első két drive turnover on downsszal ért véget, ugyanis Pete Carroll mindkét esetben ráment 4&rövidre, de egyiket sem sikerült megoldani. A második negyedben azonban rájöttek arra, hogy DK Metcalf felé érdemes passzolni, őt ugyanis az Eagles védelme nem tudja tartani. Így hát Wilson feldobta az elkapójának a labdát, és máris a gólvonalon termett a Seahawks, ahonnan David Moore 1 yardos TD elkapásával megszerezte a vezetést a vendég csapat.

A félidőig a Seahawks még egy TD drive-ot vezetett le, így a nagyszünetben 14-6 volt az állás (az Eaglesnél az extra kimaradt). A második játékrészben már egy fokkal szebb játékot mutatott az Eagles támadósor, ami alatt azt kell érteni, hogy nem lettek a drive-okból 3&outok. De pontszerzések sem. Egy mezőnygólt sikerült értékesíteni, de utána egy  turnover on downs és egy INT következett. Az INT ráadásul teljesen érthetetlen módon következett be, Wentz tisztán Quandre Diggsnek dobta a labdát a célterületen belül.

A Seahawks tudván, hogy az Eagles támadóitól nem kell félni, megpróbált hosszú pontszerző drive-okat vezetni, ami félig sikerült. Noha a drive-ok pontokkal értek véget (mezőnygólokkal), de túl sokáig nem birtokolta a labdát a Seahawks, így a végén még volt esélye az Eaglesnek. És következett az egyik legérthetetlenebb drive az Eaglestől.

Félpályáig sikerült eljutni, ahol azonban Wentzet sackelték, így 2&20 jött. Erre érkezett még egy holding büntetés, ami újabb -10 yardot jelentett. Egy sikertelen passz után jött 3&30, ahol Pederson úgy gondolta egy screen passz az oldalvonal felé futó Boston Scottnak a legjobb playhívás. Az eredmény az lett, hogy Scott elkapta a labdát, de még a LOS-t sem érte el, mikor már kint volt a pályáról. -1 yardot ért ez a játék. A 4&31-et értelemszerűen nem sikerült megcsinálni.

Az utolsó utáni pillanatban az Eagles még tudott szépíteni, Wentz egy 33 yardos hail maryt dobott, amit a Seahawks nem tudott levédekezni, de ez már valójában csak arra volt jó, hogy az eredmény szorosnak tűnjön. A Seahawks valójában könnyedén nyert, és tette mindezt úgy, hogy nem kellett nagyon megizzadnia. Wilson egy teljesen átlagos teljesítményt nyújtott (230 yard 1 TD), egyedül Metcalf játszott igazán nagyot, ő 10 elkapásból 177 yardot szerzett. Rajta kívül mindenki csak a kötelezőt hozta, de ezen a meccsen nem is volt szükség többre.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!