Connect with us

Összefoglaló

Visszatért a régi Ravens, a 2018-as

A Dallas Cowboys nem tudott felnőni a feladathoz: a csoportriválisokkal ellentétben nem hogy legyőzni, még megszorongatni sem tudta az esélyesebb ellenfelét. A Ravens három vesztes mérkőzés után nyert ismét, köszönhetően annak, hogy visszatért ahhoz a játékhoz, amit a “running back” Lamar Jacksonnal futtatott még 2018-ban.

Túlzás lenne azt állítani, hogy színvonalas volt a találkozó. A Cowboys kezdte a meccset, elég szépen haladt, mígnem egy holding büntetés tönkre nem tett mindent: hihetetlen, hogy 1&20-nál Mike McCarthy megnyomta a vészjelzőt és még csak meg sem próbálta megoldani a helyzetet. Két rövid passz -4 yardért, majd egy futás, aztán egy punt – fura egy világ az, amelyben egy saját térfeles fake punt belefér, de egy holding után még csak próbálkozni sem akar a csapat és azt érzed, legszívesebben azonnal puntoltak volna.

Valamilyen szinten persze érthető, hogy Andy Daltonnal nem akar túl sok kockázatot vállalni a Cowboys. Ugyanakkor egyrészt nem kell 50 yardosakat dobatni vele, másrészt ha van egy Amari Cooper-CeeDee Lamb-Michael Gallup elkapótriód, illetve egy Zeke Elliottod, azért csak érdemes lenne behívni 1-2 kreatívabb játékot, azért hátha sikerül haladni.

Nem baj, jött a punt, aztán egy felpattanó labdából INT-t szerzett a Cowboys, de hiába a jó mezőnypozíció, csak field goal lett belőle. És itt ismét előjött a fenti probléma: a Cowboys stábja egyszerűen nem érzi, mikor mit lenne célszerű hívni. Dalton keze meg van kötve (ami nem is feltétlenül baj), azt csinálja, amit mondanak neki és nem vagyok meggyőzve arról, hogy 3&4-nél mindenképp a hosszú passzal kellett próbálkozni.

A következő drive-ban már összekapta magát a Ravens, Lamar Jacksonék egy nagyon szép 75 yardos TD-drive-ot vezettek, amire a Cowboys egy remek kickoff returnnel, majd egy 13 yardos Dalton TD-vel reagált – és ezzel effektíve véget is ért a vendégek számára a meccs. A hátralévő bő fél óra egy Ravens futó-show volt, amire csak a szokásos teljes összeomlással tudott felelni a Dallas. A Ravens ezzel 7-5-re módosította a mérlegét és harcban van a rájátszásért, a Cowboys pedig két meccs hátrányban van a Giants-Washingon duóval szemben. Tanulságok.

  • A Ravens passzjáték visszafejlődött a 2018-as szintre, amikor Lamar Jacksont sokan futónak csúfolták.

Megmagyarázhatatlan, hogyan tudott tavaly annyira jól teljesíteni a levegőben, valószínűleg ez is egy olyan megismételhetetlen csoda lesz, mint Cam Newton 35 passzolt TD-s MVP-szezonja. Persze védhető mindez azzal, hogy nem volt Mark Andrews, Dez Bryantnél a meccs előtt derült ki, hogy covidos, de Andrews-zal a pályán is ez volt – a nehezebb dobások egyszerűen nem mennek. De legalább kapcsoltak Harbaugh-ék, mert futni még mindig tud, így lehozott egy régi lamaros (új newtonos) meccset: 12 jó passz, 107 yard, két TD, mellé 13 futás, 94 yard, TD. Ha ez megy, ezt kell erőltetni, még elérhető a rájátszás.

  • Andy Dalton és Mike McCarthy nem jó párosítás

Alapvetően Dalton nem egy teljesen reménytelen irányító, arra pont jó, hogy ha kiesik a kezdő, akkor egy jó személyzettel és jó gameplannel esély legyen vele komolyabb sikereket elérni. McCarthy viszont most rosszabb, mint a packersös évei végén – jó döntése idén talán még nem volt, ellenben a rosszak azok botrányosak, mintha direkt akarna veszíteni. És igen, tudom hogy Kellen Moore a csapat támadókoordinátora, de tavaly nem hívott ennyi – jobb szó híján – baromságot. Persze lehet takarózni azzal, hogy ez Dalton miatt van, de már Prescott dolga sem volt megkönnyítve: vagy egy egyszezonos csoda volt, vagy McCarthy sutyiban belekontárkodott a dolgába (erre mernék fogadni), aminek ez lett az eredménye. A fekete hétfős cikkemben csak honorable mentionként említettem a nevét, de ezt el kell felejteni és azonnal kirúgni, különben ő lesz az új Adam Gase.

  • Futni, futni, futni

A Ravens 294 yardot tett meg a Dallas ellen a földön. Kétszázkilencvennégyet! 7,9-es átlaggal. Egyszerűen hihetetlen. Edwards hét futásból 101 yardot szerzett, JK Dobbins 11 kísérletből 71-et és mellé egy TD-t, de még a leggyengébb Ingram is 4,7 yardos átlaggal szerzett 28 yardot, plusz ugye Lamar. Működtek az option futások, a támadófal is jól blokkolt, illetve a Cowboys tökéletesen asszisztált ehhez a közel 300 yardos csodához.

Ha rosszmájú akarnék lenni, azt mondanám, hogy a védők féltek a covidos ravensesektől és még csak meg sem próbálták hozzájuk érni (khm… Leighton Vander Esch), de a többség egyszerűen csak béna volt. Ennyi elrontott szerelést régen láttam, de a legérthetetlenebb az, hogy mi történt Vander Esch-sel és Jaylon Smith-szel. Két éve a liga legjobb LB-párosaként beszéltünk róluk, futás és passz ellen is elit teljesítményt nyújtottak, idén viszont a padra sem szívesen ültetné le őket az ember. Jó LB-játék nélkül nehéz a futást megfogni, ezt ismét megmutatta a Cowboys.

  • Greg The Leg becsődölt

Nem volt jó napja a speciális egységeknek. A Ravens engedett egy nagy visszahordást, illetve Justin Tucker tőle szokatlan módon kihagyott egy 37 yardos mezőnygólt, megszakítva ezzel a 70 jó rúgásnál tartó sorozatát (40 yard alatt). Ez azonban semmi ahhoz képest, hogy Greg Zuerlein négyből három mezőnygólját is elrontotta, a jó mezőnypozíciót kihasználva pedig ezek után a Ravens 17 pontot tett fel a táblára (jó eséllyel enélkül is feltette volna, de a mínusz 9 pont csak mínusz kilenc pont).

Dallas Cowboys @ Baltimore Ravens 17-34

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!