Connect with us

Érdekességek

Xavien Howard jobb, mint Stephon Gilmore volt tavaly

Tavaly a Patriots klasszis cornere, Stephon Gilmora lett az Év Védője – teljesen megérdemelten. Idén a legnagyobb hype-ot Aaron Donald kapja, de Myles Garrett és Joey Bosa is remekül játszik, ellenben Xavien Howardról meglepően kevés szó esik az Év Védője díjjal kapcsolatban – miközben jobban játszik, mint Gilmore.

Howard 13 meccsen már kilenc interceptionnél jár, emellett a PFF adatai alapján van nyolc leütött passza, a felé szálló labdáknak mindössze a 48,7 százalékából lesz elkapás, és bár engedett már négy TD-t, így is 51,4-es passer ratinggel dobálnak felé az ellenfelek. Jelenleg ő a legmagasabbra értékelt CB a ligában 89,9-es coverage grade-del.

Gilmore tavaly 16 meccsen hat interceptiont jegyzett, mindössze egy TD-t engedett, volt 13 leütött passza, a felé szálló labdák 49 százalékából lett elkapás és 47,4-es passer ratinggel dobáltak felé. Nagyon hasonló statisztikái voltak, mint most Howardnak, a PFF viszont csak 85,7-es coverage grade-et adott neki, Richard Sherman és Quinton Dunbar is beelőzte – a szezon legvégére egy kicsit elfáradt.

A formahanyatlás veszélye természetesen Howardnál is fennáll, de egyelőre ligaelit szintet hoz és abszolút esélye van az Év Védője címre, pláne ha összejönne a 10-es álomhatár. 2007 óta nem szerzett senki 10 INT-et egy szezonban (akkor Antonio Cromartie volt a tettes), 11 pickre pedig legutóbb 1981-ben volt példa (a rekord 14 még 1952-ből), ilyen ütemben Howard akár történelmet is írhat.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!