Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Így jutott Super Bowlba a Chiefs

A Kansas City Chiefs az alapszakaszban talán kicsit altatott, a rájátszásban viszont ismét teljes gőzzel haladt előre. Míg Mahomesék ősszel nem tudtak konzisztensen TD drive-okat vezetni, ha az ellenfél arra késztette őket, hogy ne dobjanak mélyeket, addig a Bills túl biztonságos védelmét most tökéletesen precíz játékkal szedték szét. Persze ne feledkezzünk el a védelemről sem, amely talán az idei legjobb teljesítményét nyújtotta. 

A Bills azzal a taktikával érkezett a meccsre, amivel a 6. héten is kiállt és amire én is azt hittem, hogy a legjobb stratégia lehet Mahomesék ellen. Lehet, hogy így van, bár a vasárnap látottak alapján már vannak kétségeim. Teljesen elvették a mély passzokat, arra késztetve a Chiefst, hogy rövid játékokkal menjenek végig a pályán. És láttuk az alapszakaszban, hogy voltak ebből problémái a Chiefsnek, most egyáltalán nem ez volt a helyzet.

Mahomes mindössze egy 20+ yardos labdát eresztett el (az sem volt sikeres), a passzai átlagosan mindössze 5,8 yardot haladtak a levegőben és átlagban 2,47 másodperc alatt szabadult a labdától. Mindkettő a negyedik legalacsonyabb szám volt a karrierjében! Nem is volt szükség a hosszú passzokra, mert Mahomes tökéletes volt a rövidebb játékoknál, és az offense többi része is kiválóan játszott – így jöhetett létre egy 8,5-ös passzonkénti yardátlag.

A Kelce faktor

A két mély safetyvel felálló csapatok ellen egész évben Travis Kelce volt a fő célpont, hiszen így a rövidebb, középtávoli zónák közt több volt a hely, amiket nagyon jól talált meg a kiváló tight end – ő volt a legjobb targetekben, elkapásokban, yardokban, TD-kben és EPA-ben is 2 high lookok esetén az egész ligában. Ezen a meccsen is parádés volt, 15 targetből 13 elkapást, 118 yardot és 2 TD-t tett fel a táblára – a 15 célbavételéből mindössze kétszer voltak közel hozzá védők (1 yardon belül).

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!