Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Super Wild Card szombat

A Super Wild Card hétvége szombati mérkőzésein

  • a Bills támadósorának mindenre volt válasza a Colts védelme ellen,
  • a Seahawks a szezonban mindössze harmadszor hívta be ugyanazt a játékot, Darious Williams viszont pontosan tudta, mi fog következni,
  • Sean McVay tökéletesen építette fel a meccsnyerő touchdownt,
  • a Washington behívta a létező legrosszabb coverage sémát, 
  • Brady pedig ismét lenyűgöző volt. 

Ezeket elemeztem most ki. 

A Billsnek mindenre volt válasza

A Colts nagyrészt a szokásos cover2 védekezésével kezdte a napot, még ha igyekezett is Matt Eberflus védőkoordinátor elhitetni, hogy mást játszanak. De Brian Dabollék fel voltak erre készülve és ki is használták ezt. Például az alábbi játékkal.

A Bills egy vertikális játékot hívott be, aminek az volt a célja, hogy a két safetyt elmozgassák a pálya széle felé és a kettejük közti üres terület még nagyobb legyen, mint általában. A jobb oldalon a tight end Dawson Knox futott egy corner útvonalat, kimozgatva az adott oldali safetyt a szél felé, a bal oldalon pedig a második WR szerepéből Gabriel Davis futott egy go útvonalat külső leverage-dzsel, így a másik safetynek felé kellett nyitnia. Középre pedig Stefon Diggs futott be szintén egy vertikális útvonallal.

Az alábbi képen látható, hogy a két safety kifelé figyel Knoxra és Davisre, így köztük nagy terület nyílik meg Diggs számára.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!