Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Super Wild Card vasárnap

A szombati mérkőzések elemzése után itt a vasárnapi adag! Megmutatom a Ravens kedvenc játékát, Mayfield fejlődését és a Steelers edzői stáb idiotizmusát. 

A Ravens kedvenc / legjobb játéka

A Ravens kedvenc / legjobb játékának a neve counter bash. Hogy ez mit jelent, arra mindjárt rátérünk, de kicsit távolabbról kell kezdeni a dolgokat. A történet a zone read játékkal kezdődik, ami Colin Kaepernick és Robert Griffin III idején volt nagy dili az NFL-ben. Itt ugyebár a támadófal zónablokkol, tegyük fel balra, az irányító pedig a jobb oldalon szabadon hagyott defensive end mozgásából eldönti, hogy átadja a futónak, aki követi a fal blokkolását balra, vagy megtartja, és jobbra indul el a szélre.

Eddig tiszta sor, ezt szerintem a legtöbben ismeritek. Ezt lehet egyébként power blokkolással is játszani, és akkor itt jön képbe a power read, vagy más néven inverted veer, ahol megcserélődnek a szerepek a QB és az RB közt. Az alap ugyanaz, egy védő mozgása alapján dönt az irányító, hogy megtartja, vagy átadja a labdát, azonban ebben az esetben az irányító megy a fal után középre és a futó megy az ellenkező irányba a szélre. Erről pár hete is írtam a 7 játékaiban, amikor Jalen Hurts bemutatkozását elemeztem.

Közelítünk a counter bash játékhoz, de azt kell még előbb elmondani, hogy mi is az a counter. Lebutítva az, hogy elhitetjük a védelemmel, hogy az egyik oldalra megy a futás, miközben a másikra. Ha jobbra akarjuk elhitetni a futást, akkor az irányító jobb oldalra fordul a snap után, a futó jobbra tesz egy lépést, a támadófal nagy része pedig jobb oldalra blokkol. Azonban a falban van egy húzó guard (és/vagy egy tackle) a bal oldal irányába, az irányító átfordul, a futó visszavág és már megy is a játék balra. Counterrel kapcsolatos játékot elemeztem kedden és még októberben is.

Na és akkor most jutottunk el a counter bash játékhoz, ami mondhatjuk, hogy a counter és az inverted veer ötvözete. Így néz ki ez a Ravens előadásában.

Próbáltam minél jobban felrajzolni a játékot, de ha nem egyértelmű, akkor magyarázom. A támadóknál a C, az RG és az RT balra előre blokkolnak, az LG és az LT pedig húznak a jobb oldalra. Ez egy counter blokkolás. A bash-t az adja hozzá, hogy a pirossal bekarikázott defensive endet olvassa Lamar Jackson, és a mozgása alapján eldönti, hogy megtartja vagy átadja a futónak. A sima zone readdel ellentétben viszont itt Lamar követné a fal blokkolását és menne jobbra, de ha bemozdul a DE középre, akkor megkapja a futó a labdát és mehet a túloldalra a szélre.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!