Connect with us

Hír

A Bills is jól járt a Mahomes-cserével

Érdekes adaléka az AFC konferenciadöntőjének, hogy a két résztvevő pár évvel ezelőtt egy elég fontos trade-et hajtott végre egymás közt. A 2017-es NFL Draft első körében a Chiefs ugyanis felcserélt az 1/27-es pickről egy harmadik körös és egy 2018-as első körös cetlit beáldozva, a partner pedig a Bills volt az 1/10-es választási joggal. A Chiefs kihúzta Patrick Mahomest, aki másfél évvel később MVP, két és fél évvel később Super Bowl győztes és Super Bowl MVP lett.

Ha valaki egy ilyen játékos draftolási jogát elcseréli, általában elég rosszul jár és elég sok negatívumot kap a sajtótól. A körülményekhez képest viszont a Bills kihozta a maximumot a helyzetből. 2017-ben az 1/27-es pickkel Tre’Davious White érkezett, aki All-Pro szintű cornerbackké vált. Egy évvel később az első körben Tremaine Edmundsot draftolta a Bills, aki a védelem közepének meghatározó alakja lett. A pluszban kapott harmadik körös cetlit egy cseréhez felhasználva pedig a támadófalember Dion Dawkinst szerezte meg a buffalói franchise, aki szintén bőven átlagon felüli játékos a posztján, egy jó kezdőnek számít.

Persze ez a három játékos mit sem érne Patrick Mahomesszal szemben, ha a Billsnek nem lenne megfelelő irányítója. És ugyan a trade pillanatában még nem volt franchise QB-ja a Billsnek, egy évvel később végül talált egyet a csapat Josh Allen személyében. Persze rá kellett áldozni két évet, de végre beért a srác, így pedig tényleg win-winként tekinthetünk a trade-re.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!