Connect with us

Érdekességek

A Chiefs a favorit a Super Bowlon

A Tampa Bay Buccaneers és a Kansas City Chiefs jutott be az éjszaka folyamán a jövő vasárnap rendezendő Super Bowlba, amit Tampában rendeznek majd a Raymond James Stadiumban, így a történelem során először egy csapat hazai pályán játszhatja a nagydöntőt. Ennek ellenére nem a Buccaneers, hanem a Chiefs a favorit a fogadóirodák szerint.

Mahomesék 3,5 pontos favoritként nyitottak, a korán leadott szelvények miatt viszont 3 pontra csökkent ezt a különbség. A két csapat idén találkozott már egyszer Tampában, akkor a Chiefs nyert 27-24-re, szóval nem meglepő a fogadóirodák várakozása.

A Super Bowl ugyebár alapvetően semleges terepnek minősül, ellenben ezt most egyáltalán nem a megszokott felállás. Hagyományosan 3, illetve manapság inkább 2 pontot szokott jelenteni a hazai pálya előnye, de idén szurkolók nélkül (vagy kevés szurkolóval) ez még kevesebb, maximum 1 pontot szokott jelenteni. A Super Bowlon 22 ezer néző lehet majd ott, de ennek csak kis része lesz Buccaneers fanatikus, így nem lesz olyan a közönség hangjának ereje, mint egy normális évben hazai pályán. Egy szó, mint száz, a fogadóirodák úgy gondolják, hogy nagyjából semleges pályáról van szó (legfeljebb fél-egy pontot kaphat a Bucs emiatt), és ilyen helyzetben a Chiefs az esélyesebb.

Az összpontszámra 57,5 pontot lőttek be a fogadóirodák nyitásként, ez azóta lement 56,5-re. Ez tehát azt jelenti, hogy Vegas számításai alapján 30-27-es végeredmény várható a Chiefs javára.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!