Connect with us

Hír

A Seahawks kivágta Brian Schottenheimert

Két napja Pete Carroll azt nyilatkozta, hogy a támadókoordinátor Brian Schottenheimer maradni fog a pozíciójában, mivel a franchise történetének legtöbb pontját szerezte idén a csapat. Úgy néz ki, a dolgok gyorsan változnak Seattle-ben, tegnap este ugyanis bejelentette a csapat, hogy menesztették az OC-t filozófiai ellentétekre hivatkozva.

Schottenheimer kifejezetten népszerű szakember. 2006 és 2011 között a Jets, majd 2012 és 2014 között a Rams támadókoordinátora volt, a Seahawks offense-t 2018 óta irányította. Vele a csapat 2018-ban vezette a ligát futott yardokban és a nyolcadik legtöbb pontot szerezte, 2019-ben a nyolcadik volt total yardokban (4. futottban) és a kilencedik legtöbb pontot szerezte, míg idén a nyolcadik legtöbb pont jött össze.

Statisztikailag tehát nem végzett rossz munkát, ugyanakkor a szezon második felére nagyon visszaesett Russell Wilson és az offense teljesítménye is: pontosabban kiderült, hogy egy top 3-as Wilson nélkül nagyon nem megy. Mindebből Pete Carroll nem azt szűrte le, hogy jobban kellene segíteni az irányítót akár egy jobb támadófallal, akár jobb gameplannel és kreatívabb játékosokkal, hanem hogy sokkal többet kell futni. Így most örülhetnek a futásközpontú old school OC-jelöltek, felszabadult egy top állás.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!