Connect with us

Hír

A Steelersnek túl sok Big Ben 41 milliós cap hitje, de a QB hajlandó a módosításra

A Browns ellen elszenvedett csúnya rájátszásvereség után Ben Roethlisberger jövője kérdésessé vált a Steelersnél: egyrészt túl sokat foglalt a capből, másrészt ő maga is elgondolkodott a visszavonuláson. Most úgy néz ki, mindkét fél nyitott a folytatásra és a problémák megoldására.

A csapat elnöke, Art Rooney II azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy a csapat szeretné a soraiban tudni az irányítót 2021-ben is, de a fizetési plafon miatt nem egyszerű a helyzet, Big Ben 41,25 millió dolláros cap hitje nem fér bele a büdzsébe. Erre reagálva az irányító azt mondta a TheAthletic.comnak, hogy

“Vissza akarok térni még egy szezonra és ennek érdekében alárendelem magam a csapat érdekeinek. Egyáltalán nem érdekel a pénz”.

A kézenfekvő megoldás természetesen a szerződés módosítása, már csak annak mikéntje a kérdés. A 41,25 millió dolláros cap hitből 4 millió dollár alapfizetés és 15 millió dollár roster bónusz, vagyis idén Big Ben 19 millió dollárt kereshet. Csak ebből lehet faragni.

Egy módja a spórolásnak az, ha a Steelers 18 millió dollárt átalakít aláírási bónusszá, majd azt négy automatikusan megsemmisülő évre osztja el. Így 2021-ben 14,4 millió dollárt lehetne spórolni, jövőre viszont ez az összeg megjelenne halott pénz formájában. A másik mód az, ha Big Ben egyszerűen lemond a fizetéséről: megtehetné azt, hogy a 18 millió dolláros fizetését úgynevezett NLBTE, azaz not likely to be earned (nem valószínű, hogy megszerzi) ösztönzővé alakítja (például 5000 yard, All-Pro, Super Bowl MVP). Ebben az esetben ez nem számít bele a fizetési sapkába, de ha elit szezont hoz, akkor visszaszerezheti a pénzét.

Kíváncsian várjuk, mire jutnak a felek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!