Connect with us

Minden ami NFL

A Texans bizonyítja, hogy mindig van lejjebb

Nem akar véget érni a houstoni rémálom: bár a Texans főedzői állása szabadult fel a legkorábban, mégis utoljára sikerült HC-t találni. Mindezt tetőzi, hogy a Houston annyira dilettáns módon állt hozzá az egész folyamathoz, hogy közben sikerült végleg elmérgesíteni a viszonyt Deshaun Watsonnal. Az már csak a jéghegy csúcsa, hogy a franchise új főedzője a 65 éves David Culley lett, aki nemcsak, hogy soha nem volt még csak koordinátor sem, de még pozíciós edzőnek is csapnivaló volt. Úgy tűnik, hogy mindig van lejjebb.

A Houston Texans túrája a lejtőn 2014-ben kezdődött, amikor Bill O’Brien került a csapat élére. Természetesen ez így némileg csúsztatás, hisz Brandon Weedenekkel és Brock Osweilerekkel három 9-7-es szezon és két PO-részvétel akkor sem rossz, ha a csoport messze nem volt nehéz, ám ez idő alatt BOB egyre inkább megszilárdította a hatalmát.

2017-ben sikerült megszereznie Deshaun Watsont, és bár az első közös szezonjuk sérülés miatt nem sikerült, a következő két idényben ismét összejött a rájátszás. Eközben O’Brien már a de facto general managere volt a csapatnak, ami ahhoz vezetett, hogy 2020-ban a csapatnak nem volt sem drafttőkéje (Laremy Tunsil-trade), sem sztárelkapója (Deandre Hopkins-trade), sem cap space-e, illetve Deshaun Watsont leszámítva igazán értékes játékosa sem.

Hiába vágták ki szezon közben, már késő volt: 2020 végére a Texans lett az NFL legkevésbé vonzó csapata játékosnak és főedzőjelöltnek egyaránt. Mindössze abban lehetett bízni, hogy Deshaun Watson neve megpuhítja a kiszemelteket – erre pár hét alatt sikerült annyira összeveszni az irányítóval, hogy az már hivatalosan is cserét kért. Meg tudjuk érteni.

A Texanst jelenleg egy Jack Easterby nevű káplán vezeti, akinek soha semmi köze nem volt a focihoz, ám annyit imádkozott együtt a McNair-családdal, hogy most ő a franchise ura. Kapásból nemet mondott mindenkire, aki ott volt a csapat által GM-kereséssel megbízott cég ajánlási listáján és kinevezte a saját emberét, Nick Caseriót. Ezek után látványosan beintett Watsonnak is, és sokáig még csak egy online interjú erejéig sem volt hajlandó meghallgatni az irányító által preferált főedzőket (Eric Bieniemyt és Robert Saleh-t).

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!