Connect with us

Játékos Portré

Aki a New Orleans-i Super Bowl előtt a város összes nőjét leszajházta – Jim McMahon

A Chicago Bearsnek soha nem volt igazán jó irányítója, de – a maga módján – legendás QB-ja már igen. Elvégre hányan mondhatják el magukról, hogy levizeltek egy éttermet kamerák kereszttüzében, leszajházták New Orleans összes nőjét vagy a Packers játékosaként Bears mezben mentek a Fehér Házba bajnoki címet ünnepelni? Bemutatjuk Jim McMahont, a Packersszel és a Bearsszel is Super Bowlt nyerő irányítót.

Jim McMahon 1959 augusztusában született és gyermekkorát San Joséban, Kaliforniában töltötte. Első két gimnazista évében oda járt iskolába és remekül ment neki a foci, elhitte, hogy nála nincs jobb az egész országban. A “Fake it till you make it” (“Tettesd, amíg nem sikerül”) jellemzi leginkább ezt az időszakát az életének: addig gyakorolt, edzett és dolgozott, amíg azzá nem vált, aki mindig is lenni akart. Pedig majdnem megvakult.

McMahon a gyerekkorában kisebb balesetet szenvedett, amikor a testvéreivel játszott a szabadban. Éppen indiánok kontra cowboyokat játszottak, és a kis Jim egy villával próbálta kioldozni a pisztolytáskájára kötött csomót, amikor megcsúszott a keze és szemen szúrta saját magát. A villa két ága egyenesen a szemében kötött ki és ha nem viszik azonnal kórházba, akkor nagy valószínűséggel el is veszítette volna a látását. Szerencsére sikerült helyre hozni a szemét, azonban élete végéig elképesztően érzékenyen reagál a fényre, valamint gyengébb maradt, mint a másik. Ez az oka annak, hogy mindig valamelyik ikonikus napszemüvegében lehet őt látni az utcán vagy lényegében bárhol.

32 rekord egy szezon alatt

Egyetemi éveit a BYU-n töltötte, ahol kezdetben punterként és csereirányítóként tevékenykedett, de már első idényében esélyt kapott a bizonyításra, miután a kezdő irányító Marc Wilson lesérült. Olyan jól szállt be, hogy később felváltva kaptak lehetőséget, de a szezon végén egy térdsérülés miatt pihenőre kényszerült, ráadásul a következő idényt is ki kellett hagynia. Így ismét Wilson ragyoghatott teljes pompájában: McMahonnak végig kellett néznie, hogy csapattársa több NCAA-rekordot állít fel, az iskola történetének első konszenzus All-Americanja lett, ráadásul harmadik helyen végzett a Heisman-szavazáson.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!