Connect with us

Hír

BREAKING: Urban Meyer lesz a Jaguars főedzője!

Tom Pelissero információi szerint a Jacksonville Jaguars és Urban Meyer a szerződésük véglegesítésén dolgoznak, így kijelenthető, hogy hacsak valami nagyon váratlan fordulat nem történik, akkor az Ohio State korábbi főedzője lesz a Jaguars új főedzője. Akár már ma hivatalosan is bejelenthetik a kinevezést.

Nem meglepetés ez egyébként, hiszen mióta megüresedett a Jaguars HC posztja, azóta tudvalevő volt, hogy Meyernek van fenntartva az állás, a két éve egészségügyi okokra hivatkozva visszavonuló főedző pedig végül úgy döntött, elfogadja azt. Beszélt a Chargers vezetőivel is, de egyértelmű volt, hogy ha valahol, akkor Jacksonville-ben fog edzősködni.

Meyernek ez lesz az első NFL-es állása, de az egyik legelismertebb egyetemi főedzőről beszélünk. Az Ohio State-en 187-32-es mérleget ért el, bajnoki címet is nyert a 2014-es szezon végén, de már előtte is kétszeres bajnoknak mondhatta magát a Florida Gatorsszel (2006, 2008).

A Jaguars állása nagyon is vonzó volt (mi a második helyre tettük a sorrendünkben) annak ellenére, hogy a legrosszabb mérleggel végzett a csapat a 2020-as szezonban. Rengeteg a rendelkezésre álló cap space, és drafttőkéje is a Jaguarsnak a legtöbb a ligában, ráadásul az 1/1-es pickkel Trevor Lawrence személyében az irányítókérdés is megoldottnak tekinthető. Így Meyernek les lehetősége újjáépíteni a csapatot.

Egyes hírek szerint a general manager Trent Baalke lehet, aki David Caldwell kirúgása után átmenetileg átvette a feladatokat (és akinek elég rossz a hírneve a 49errszel végzett munkája miatt). A “show-t” viszont biztosan Meyer fogja vezetni, irányítani.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!