Connect with us

Minden ami NFL

Egy Vanília Pederson nem oldja meg az Eagles problémáit

Az Eagles belső háborúk végeredményeként elküldte a csapat első Super Bowlját megnyerő Doug Pedersont. Az egész folyamat rendkívül kínos volt, ráadásul még hátrányba is került vele a gárda, mivel az igazán ígéretes jelöltekre addigra már lecsapott a többi franchise. Ezt sikerült megfejelni egy szervezetlennek tűnő HC-kereséssel, pedig sietni már igazán nem volt hová. A hab a tortán pedig egy olyan új főedző kinevezése lett, ami egyedül Howie Rosemannek jó. 

Az Eagles 2017-es Super Bowl győzelme egy kisebb csodával ért fel, de a pályán mutatott játék alapján egyértelműen megérdemelt volt a siker. Ilyenkor természetesen mindenki piedesztálra emelkedik: Doug Pederson a legmagasabb polcra került a főedzők között, míg Howie Rosemant sokan csak varázslóként emlegették.

Előbbivel még egyet is tudtam érteni, és bár az elmúlt három év rámutatott, hogy Pederson a valóságban csak átlagon felüli, összességében nem ő volt a probléma. Ellenben a Roseman hype-ot soha nem tudtam megérteni: nem volt rossz GM, végül is csak összerakott egy Super Bowl esélyes keretet, de az elmúlt éveket is figyelembe véve már inkább negatívban van az összteljesítménye. Ennek ellenére a Super Bowl után egy veteránminimumos, bónuszokkal kitömött szerződésére is körtáncot járt a nagyvilág, mintha nem ezt csinálná az összes többi general manager a ligában.

Feltehetően ő is elhitte magáról a varázserejéről szóló legendákat, aminek a vége a keret elöregedése és minőségének alapos leromlása, illetve ezáltal egy 4-11-1-es szezon lett egy olyan csoportban, amit negatív mérleggel nyertek meg. Természetesen a pocsék teljesítményből Doug Pederson is alaposan kivette a részét, valahol érthető is a menesztése, ám összességében ő mégis inkább áldozat, mint elkövető.

Mi romlott el? – A Carson Wentz-ügy

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!