Connect with us

Hír

Ertz nem lesz az Eagles tagja 2021-ben

Zach Ertz az idei holtszezonban csapatot fog váltani, távozik Philadelphiából, írja Tony Pauline. Nem önszántából teszi ezt, az Eagles fog tőle megszabadulni, akár kivágás, akár trade formájában.

A csapat szeretné elcserélné, minden bizonnyal kapna is érte valamekkora ellenértéket (nem túl magasat), a kérdés inkább az, hogy belefér-e a nagyon szűkös cap helyzetbe, hogy a ligaév kezdetéig (március 17) a keretben tartsák. Ez az a időpont, amikor hivatalosan végbemennek a trade-ek, azonban eddig a pontig minden csapatnak be kell férnie a fizetési keretbe. Akár kivágják, akár elcserélik, $4,7 milliót szabadít majd fel a sapkában az Eagles, a kérdés csak az, hogy az eszeveszett spórolási hullámba ez beletartozik-e majd (kivágás), vagy ez azon felül keletkező plusz elkölthető pénz lesz (trade). A Sasok bő $50 millióval vannak jelenleg a fizetési keret felett, így sok a teendő még a ligaév kezdete előtt.

Idén megromlott a kapcsolat az Eagles és Ertz között, hiszen a csapat nem akart hosszabbítani a tight enddel, aki az Eagles történetének egyetlen játékosa, aki győztes TD-t szerzett Super Bowlon. Ertz az utolsó idei mérkőzés után nagyon sok időt töltött a pálya szélén Wentz-cel és Kelce-vel, illetve a mérkőzés után a sajtótájékoztatón is nagyon emocionális volt. Ertz már 31 éves és karrierje legrosszabb évén van túl: 36 elkapásból 355 yardot és 1 TD-t szerzett. Úgy távozik az Eaglestől, mint a franchise második legtöbb elkapással, ötödik legtöbb elkapott yarddal és hetedik legtöbb elkapott TD-vel rendelkező játékosa.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!