Connect with us

Hír

Idén először női játékvezető is lesz a Super Bowlon

Az NFL bejelentette az 55. Super Bowl játékvezetői gárdáját. A dolog érdekessége, hogy a történelem során először női játékvezető is szerepet kap egy döntőn, mégpedig Sarah Thomas.

“Sarah Thomas ismét történelmet ír azzal, hogy ő lesz az első női játékvezető a Super Bowlon. Az elit teljesítményével és a kiválóság iránti elkötelezettségével harcolta ki magának a jogot a részvételre. Gratulálok Sarah-nak a jól megérdemelt megtiszteltetéshez”

– áll a liga ügyvezető alelnökének, Troy Vincentnek a közleményében.

Sarah Thomas volt az első nő, aki játékvezetőként magasan rangsorolt egyetemi meccsen és bowl-mérkőzésen is bíráskodott, illetve 2015-ben ő lett az első állandó női játékvezető az NFL-ben. Természetesen ő az első nő, aki PO-meccsen is szerepet kapott, így a Super Bowl csak egy a sok történelmi tette között.

Profi karrierjét line judge-ként kezdte, 2017 óta down judge pozícióban dolgozik, a döntőn is ezt a szerepet tölti be. A feladatai közé tartozik többek között az offside/encroachment- és az oldalvonal melletti szabálytalanságok figyelése, illetve a futó előrehaladásának pontos helyének meghatározása.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!