Connect with us

Minden ami NFL

Így építs Super Bowl esélyes csapatot három év alatt

A 21. század egyik legtöbbet szenvedő, legérdektelenebb és legunalmasabb csapata sokáig a Buffalo Bills volt. A 2016-os idényben még Rex Ryan volt a főedző (akit a szezon közben váltott Anthony Lynn), EJ Manuel és Tyrod Taylor volt a rosteren lévő két legjobb irányító, alig volt tehetség a rosteren – három évvel később csak a címvédő Chiefs tűnik jobb csapatnak az AFC-ben, sőt az elmúlt pár hetet figyelembe véve a Bills játssza a szebb és jobb futballt. Így kell Super Bowl esélyes csapatot építeni.

Egy sikeres franchise-hoz alapvetően három dolog szükséges: egy jó tulajdonos/GM, egy jó főedző és egy jó irányító. Rövidebb ideig lehet részsikereket elérni akkor is, ha csak az egyik-másik adott, de hosszabb távon mind a háromra szükség van. A 2016-os szezon végén a Billsnél egyik sem volt adott.

Rex Ryan nem meglepő módon nem tudott csodát tenni, már a szezon vége előtt kivágták, az utolsó meccsen Anthony Lynn vezette a csapatot. A csapatnak nem volt irányítója, ráadásul a 7-9-es mérleg miatt még csak draftolni sem tudott egyet, ráadásul a GM Doug Whaley-nek is megkegyelmeztek (tekintve, hogy 2016-ban hosszabbítottak vele, ez várható volt), pedig vele is csak a világ volt több Buffalóban. Nem tűnt fényesnek a jövő.

Carolinából érkezik a segítség

Whaley tehát nekilátott egy új HC-t találni, hátha Doug Marrone és Rex Ryan után végre beletrafál. Az egyik fő esélyes Anthony Lynn volt, akivel kiválóan működött a futójáték, de végül mégsem mellette, hanem a Panthers kiváló védőkoordinátora, Sean McDermott mellett döntött.

McDermott 2011 óta volt DC Carolinában. Háromszor jutott vele rájátszásba a csapat, kihozta Luke Kuechlyből, Josh Normanből, Greg Hardyból és még sok más játékosból a legjobbat. Elsősorban miatta volt a Panthersnek évekig elit védelme, a szakértelme megkérdőjelezhetetlennek tűnt, ráadásul a 4-3-as rendszere is jobban feküdt a Bills emberállományához, mint Ryan 3-4-es koncepciója.

Whaley ezek után ráfeküdt a védelem megerősítésére. Érkezett a piacról a két kiváló safety, Micah Hyde és Jordan Poyer, a draftról pedig Stephon Gilmore pótlására Tre’Davious White és a linebacker Matt Milano. A támadósoron is próbált segíteni, a második körben az elkapó Zay Jonest és a támadófalember Dion Dawkinst választotta, és bár előbbi nem vált be, rajta kívül minden komolyabb választása/igazolása kezdő lett. Utólag vitán felül kiváló munkát végzett, így elmondhatta magától, hogy a búcsúja szépre sikerült.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Click to comment

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!